REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Lietuvos partijų ir kandidatų per rinkimus nebegalės konsultuoti trečiųjų šalių atstovai.

 Lietuvos partijų ir kandidatų per rinkimus nebegalės konsultuoti trečiųjų šalių atstovai.

REKLAMA

Už atitinkamas Politinių kampanijų finansavimo ir finansavimo kontrolės įstatymo pataisas ketvirtadienį balsavo 93 parlamentarai, niekas nebuvo prieš ir nesusilaikė.

Įtvirtinta, kad partijoms, pretendentams, kandidatams, referendumo iniciatoriams, referendumo oponentams, visuomeniniams rinkimų komitetams paslaugas galės teikti tik Lietuvos, kitų Europos Sąjungos, NATO narių, Europos ekonominės erdvės valstybių piliečiai, taip pat tose valstybėse įsteigtos kompanijos, organizacijos, jų padaliniai.

Jeigu tokioje šalyje registruotos įmonės ketvirtadalį ar daugiau balsavimo teisių turėtų trečiosios valstybės atstovai, tokia kompanija jau negalėtų teikti paslaugų Lietuvos politikams.

Šią pataisą inicijavo Teisingumo ministerija. Ministras Elvinas Jankevičius yra sakęs, kad tokiu būdu norima apsisaugoti nuo juodųjų technologijų per rinkimus.

Ketvirtadienį priimtomis įstatymo pataisomis taip pat praplėstas politinės kampanijos išlaidų sąrašas. Į jį įrašytos išlaidos, skirtos teisinėms paslaugoms, politinės kampanijos organizavimo, konsultavimo ir mokymo paslaugoms apmokėti, kelionės išlaidos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų