REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiandien startuoja naujasis Eurolygos sezonas. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rytoj, penktadienį, namie kovos su Vitorijos „Baskonia“ klubu.

Šiandien startuoja naujasis Eurolygos sezonas. Kauno „Žalgirio“ krepšininkai rytoj, penktadienį, namie kovos su Vitorijos „Baskonia“ klubu.

REKLAMA

Praėjusį sezoną žalgiriečiai pirmajame turnyro etape užėmė 6 vietą, vėliau pateko į finalo ketvertą ir užėmė galutinę 3 vietą. „Baskonia“ reguliariajame sezone liko septinta, o varžybas baigė ketvirtfinalyje.

Tiesa, tada kauniečiai abukart triuškinamai pralaimėjo baskų komandai – 77:97 ir 64:84. Pastaroji jau keletą metų demonstruoja itin greitą krepšinį, o tai nėra palanku „Žalgiriui“. Praėjusį sezoną Kauno komanda abukart nusileido ir kitoms žaibišką puolimą propaguojančioms ekipoms – Madrido „Real“ ir Maskvos srities „Chimki“.

Palyginti su praėjusiais metais, „Baskonia“ sudėtis pasikeitė gerokai mažiau nei „Žalgirio“. Vitorijos ekipą iš svarbiausių žaidėjų paliko atakuojantysis gynėjas prancūzas Rodrigo Beaubois ir lengvasis puolėjas latvis Janis Timma.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoj jų atvyko amerikiečiai Darrunas Hilliardas ir Shavonas Shieldsas. Pirmasis dalį praėjusio sezono atstovavo NBA „Sant Antonio Spurs“ klubui, bet jame daugiausia sėdėjo ant atsarginių suolo. Anksčiau D. Hilliardas, kuris yra geras metikas, žaidė „Detroit Pistons“ komandoje. Sh. Shieldsas prieš atvykdamas į Vitoriją buvo vienas Italijos Trento klubo lyderių.

REKLAMA

„Baskonia“ narys yra Tadas Sedekerskis, bet jis yra patyręs sunkią traumą ir aikštėje ilgai nepasirodys.

„Dar esame ieškojimų kelyje, juk turime 5-6 naujus žaidėjus. Dėl to neramu. Pirmasis varžovas bus labai grėsmingas. „Baskonia“ išsaugojo sudėties branduolį. Liko ir tie patys įžaidėjai, aplink kuriuos sukasi varžovų žaidimas. Na, o Tornike Šengelija apskritai yra vienas geriausių Eurolygos krepšininkų“, – kalbėjo „Žalgirio“ treneris Šarūnas Jasikevičius.

Vaizdo transliacijų internetu platforma tvplaypremium.lt ir kanalas „TVPlay Sports“ šias rungtynes tiesiogiai rodys nuo 19.45 val. Be to, bus transliuojami dar trys pirmojo turo mačai. Daugelis specialistų šį sezoną pagrindiniais favoritais vėl vadina Madrido „Real“, kuris gins čempiono titulą, Stambulo „Fenerbahce“ ir Maskvos CSKA klubus.

REKLAMA
REKLAMA

Eurolygoje, palyginti su 2017-2018 m. turnyru, bus keturi naujokai – Miuncheno „Bayern“, Stambulo „Darussafaka“, Las Palmo „Gran Canaria“ ir Podgoricos „Budučnost“. Iš elitinio žemyno varžybų pasitraukė Malagos „Unicaja“, „Valencia“, Bambergo „Brose“ ir Belgrado „Crvena Zvezda“.

Užsienio klubuose, be T. Sedekersio, bus dar keturi Lietuvos atstovai – Mindaugas Kuzminskas ir Artūras Gudaitis gins Milano „Olimpia“ garbę, Lukas Lekavičius toliau rungtyniaus Atėnų „Panathinaikos“ gretose, o Pirėjo „Olympiacos“ trenerio Davido Blatto asistentu dirbs Kęstutis Kemzūra.

Transliacijų tvarkaraštis:

spalio 11 d.

19.45 val. CSKA – „Barcelona“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“; tiesiogiai), 21.55 val. „Real“ – „Darussafaka“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“; tiesiogiai);

spalio 12 d.

19.45 val. „Žalgiris“ – „Baskonia“ (tvplaypremium.lt ir „TVPlay Sports“; tiesiogiai), 19.45 val. „Chimki“ – „Olympiacos“ (tvplaypremium.lt; tiesiogiai).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų