REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvoje trečiadienį lankosi Jungtinės Karalystės princas, Vesekso grafas Edvardas.

Lietuvoje trečiadienį lankosi Jungtinės Karalystės princas, Vesekso grafas Edvardas.

REKLAMA

Į Lietuvą britų karališkosios šeimos atstovas valstybės atkūrimo šimtmečio proga atvyksta su sutuoktine grafiene Sofi.

Princas susitiks su prezidente Dalia Grybauskaite. Anot Prezidentūros, susitikime ketinama aptarti dvišalius santykius, Lietuvos ir Jungtinės Karalystės bendradarbiavimą saugumo, ekonomikos, investicijų ir inovacijų skatinimo bei kultūros srityse.

Vizito metu princas Edvardas kartu su Prezidente Valdovų rūmuose įteiks Edinburgo hercogo apdovanojimus Lietuvos jaunuoliams. Karališkoji pora taip pat lankysis Vilniaus universitete, atidarys parodą apie diplomatinius Lietuvos ir Jungtinės Karalystės ryšius tarpukariu, Antakalnio kapinėse pagerbs Laisvės gynėjų atminimą.

Princas Edvardas yra jauniausiasis, trečiasis Jungtinės Karalystės karalienės Elžbietos II-osios sūnus, 10-asis eilėje į Jungtinės Karalystės sostą.

REKLAMA
REKLAMA

Vesekso grafas globoja socialinius, kultūros projektus, tarp jų – Birmingamo simfoninį orkestrą, kuriam šiuo metu diriguoja Mirga Gražinytė-Tyla, Windsoro festivalį ir nacionalinį jaunimo teatrą.

Vesekso grafienė Sofija daug dėmesio skiria neįgaliesiems ir aklumo prevencijai, prisideda skatinant lyčių lygybę darbo rinkoje, globoja apie 70 įvairių organizacijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų