REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Žvakė (nuotr. 123rf.com)

29-erių metų moteris mirė nuo gripo. Puikią karjerą darančiai teisininkei sustojo širdis – šį sezoną tai jau trečia mirtis nuo gripo Pietų Karolinoje.

3

29-erių metų moteris mirė nuo gripo. Puikią karjerą darančiai teisininkei sustojo širdis – šį sezoną tai jau trečia mirtis nuo gripo Pietų Karolinoje.

REKLAMA

Scarlett Levinson (29) antradienį mirė nuo gripo komplikacijų širdžiai. Tai – jau trečioji gripo auka šiais metais Šiaurės Karolinoje. Teoriškai gripo sezonas JAV prasideda spalio mėnesį. Pastaraisiais metais gripo virusas JAV pražudė daugiau nei 80 000 žmonių.

29-erių metų teisininkė nuo gripo mirė antradienį ir tapo trečiąja gripo auka šiais metais Šiaurės Karolinoje.

Gripu prasirgusi 10 dienų Scarlett Levinson mirė nuo širdies smūgio Ralėjuje, Šiaurės Karolinoje.

Teoriškai gripo sezonas prasideda spalį, tačiau jau dabar pranešama apie mirties atvejus.

Vien šiais metais be S. Levinson Šiaurės Karolinoje nuo gripo mirė vienas pagyvenęs žmogus ir dar vienas asmuo. Atrodo, kad S. Levinson buvo sveika, tačiau nėra aišku, ar ji neturėjo jokių kitų sveikatos sutrikimų.

REKLAMA
REKLAMA

Teoriškai dar prieš šią savaitę prasidedant gripo sezonui, ekspertai prognozuoja, kad šiais metais gripo sezonas JAV nebus toks sunkus, kaip praėjusiais.

REKLAMA

Praėjusiais metais dėl mirtinojo H3N2 nuo gripo mirė daugiau nei 80 000 amerikiečių – tai daugiausiai gyvybių nusinešusi epidemija per 40 metų.

Virusas labai pavojingas vyresnio amžiaus žmonėms ir vaikams – dėl silpnesnės imuninės sistemos jiems taip pat labiau gresia gripo komplikacijos, pavyzdžiui, plaučių uždegimas, kuris labai greitai gali baigtis tragiškai.

Tačiau stipriausių epidemijų metu nuo gripo miršta taip pat ir jauni bei vidutinio amžiaus žmonės.

Vos 29 metų S. Levinson toli gražu neįėjo į tas amžiaus grupes, kurios dažniausiai pakliūna į greitosios pagalbos priimamuosius vėlyvą rudenį ir žiemą.

REKLAMA
REKLAMA

Taip pat buvo mažai požymių, kad jauna advokatė gali taip greitai ir taip sunkiai susirgti.

Jos vyras Lee Levinsonas rado ją sukniubusią poros namuose Ralėjuje, grįžęs iš pasibėgiojimo, praneša „Fox“.

Kaip pranešama, S. Levinson buvo skubiai išvežta į ligoninę, tačiau po 10 dienų ji vis dar sunkiai sirgo gripu.

Ekspertai mano, kad sergant virusu imuninės sistemos atsako į gripą sukeltas uždegimas gali kelti grėsmę širdies ir kraujotakos sistemai.

Vienas vasario mėnesį paskelbtas tyrimas parodė, kad gripas širdies smūgio pavojų gali padidinti net 600 procentų. 

Neaišku, ar S. Levinson neturėjo kitų sveikatos sutrikimų, kuriuos gripas galėjo paaštrinti. „Scarlett buvo vertinama ir mylima mūsų įmonės narė, pasižymėjusi savo dosnumu, sąmojingumu ir didele širdimi.“ – rašoma jos darbovietės, „Levinson and Axford“ pranešime. – „Jos labai trūks mūsų įmonei, šeimoms ir visai Šiaurės Karolinos bendruomenei.“ S. Levinson, Šiaurės Karolinos tarybos narės, Kathy Hartenstine ir dar vieno vyresnio amžiaus asmens mirtys šioje valstijoje leidžia manyti, kad dabartinės gripo sezono prognozės gali nepasitvirtinti – bent jau Šiaurės Karolinoje. Gydytojai šioje valstijoje ir visoje šalyje primena amerikiečiams, kad geriausias būdas apsisaugoti, ypatingai labiausiai pažeidžiamoms grupėms – vaikams ir pagyvenusiems žmonėms, yra skiepai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų