REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Harper Craig gimė prieš metus (nuotr. facebook.com)

Harper Craig gimė prieš metus, atplyšus jos mamos placentai. Po Cezario pjūvio ji mirė tris kartus, kol gydytojams pagaliau pavyko ją atgaivinti.

3

Harper Craig gimė prieš metus, atplyšus jos mamos placentai. Po Cezario pjūvio ji mirė tris kartus, kol gydytojams pagaliau pavyko ją atgaivinti.

REKLAMA

Jos mamai, Cheyanne‘a Lee Few, buvo pasakyta, kad vaikas negalės savarankiškai kvėpuoti, tačiau prognozės nepasitvirtino – Harper gyvena, nors ir su sunkiu cerebriniu paralyžiumi.

Harper gali išgyti jos sesutės Addison bambagyslėje esančių kamieninių ląstelių dėka.

Gydymas priklauso nuo to, ar mergaitė bus priimta dalyvauti Australijoje vykdomame tyrime arba nuo galimybės vykti į JAV, rašoma dailymail.co.uk.

Cheyanne‘a Lee Few į šį pasaulį atėjusią savo dukrelę Harper Craig pasitiko 2017 metais, itin trauminėmis aplinkybėmis.

Vakarų Australijoje dirbanti moteris būdama gimdykloje patyrė placentos atplyšimą, kurio metu placenta atšoka nuo gimdos sienelių, ir gydytojai turėjo ją gaivinti ant operacinio stalo.

REKLAMA
REKLAMA

Harper taip pat tris kartus buvo gydytojų grąžinta į gyvenimą, kadangi dėl pažeistos placentos ji prarado gyvybiškai reikalingą kraują ir deguonį.

REKLAMA

Gydytojai pasakė 24-erių metų Cheyanne‘ai ir jos draugui Michaeliui Craigui, kad jų mažosios šansai išgyventi – labai nedideli, tačiau nepaisant visų prognozių, ypatingos priežiūros dėka jai pavyko kvėpuoti savarankiškai.

Harper buvo diagnozuotas sunkus cerebrinis paralyžius, sąlygotas nėštumo, tačiau jos sesutė Addison, gimusi vos prieš keturias savaites, galbūt gali pakeisti jos gyvenimą.

Addison bambagyslėje esančios kamieninės ląstelės turi galią atstatyti cerebrinio paralyžiaus pažeistas Harper smegenų dalis.

„Šiuo metu Harper gyvena keturių mėnesių amžiaus kūdikio gyvenimą. Ji negali apsiversti, leidžia kūdikiams būdingus garsus ir negali judinti rankų.“ – FEMAIL pasakojo Cheyanne‘a. – „Įsivaizduokite, kad paimate šakutę, ir kai suspaudžiate jos rankenėlę, visas jūsų kūnas taip įsitempia, kad sustingsta kiekvienas raumuo – pirštų galiukai tokie įtempti, lyg būtumėte ant pirštų galiukų šokanti balerina, o kumščiai taip stipriai suspausti, kad galėtumėte nusiplėšti delnų odą.

REKLAMA
REKLAMA

Tiesiog veria širdį žiūrint, kaip Harper tai kenčia kiekvieną dieną, o jos smegenys jai neleidžia to sustabdyti.“

Šeima desperatiškai tikisi, kad Harper bus priimta į Australijoje vykstantį tyrimą, kurio metu jos augimui būtų naudojamas kamieninių ląstelių gydymas, tačiau taip pat žinoma, kad panašią viltį teikia JAV atliekamos transplantacijos.

Jei Addison kraujo ląstelės būtų nugabentos į JAV, Harper turėtų galimybę gyventi visai kitokį gyvenimą.

„Smegenų traumas patyrusiems ar nuo neurologinių sutrikimų kenčiantiems pacientams kamieninės ląstelės gali atstatyti esamas spragas ir formuoti naujesnius neuronus, kurie šalina smegenims padarytą žalą... kai kurie atvejai baigiasi stebuklingu pagerėjimu vos po vieno terapijos seanso.“ – sako Cheyanne'a. – „Tai gali pagerinti Harper kognityvinius sugebėjimus ir jos kūno funkcijas.

Yra nuostabių cerebrinio paralyžiaus tyrimų ir vystomi nauji gydymo būdai, tačiau tai kainuoja ir tam reikia keliauti – šis gydymas Australijoje neprieinamas.

Mes tikimės šiam gydymui surinkti pakankamai pinigų, kad Harper ateitis neapsiribotų invalido vežimėliu.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų