REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyriausybė ir Registrų centras duomenis žiniasklaidai žada atverti jau šią savaitę, trečiadienį priėmus laikiną sprendimą.

Vyriausybė ir Registrų centras duomenis žiniasklaidai žada atverti jau šią savaitę, trečiadienį priėmus laikiną sprendimą.

REKLAMA

Vyriausybė taip pat trečiadienį žada Seimui skubos tvarka teikti Visuomenės informavimo ir Civilinio kodekso pataisas – iki tol duomenis naudoti leistų trečiadienį Ministrų kabineto planuojamas priimti nutarimas.

„Sprendimai rasti, tačiau tai užtruko keletą savaičių. Mes negalime ignoruoti ir Vyriausybės, ir ministerijų teisininkų nuomonės dėl įstatymo pataisų. Todėl į jas turėjome atsižvelgti. Teks keisti net kelis teisės aktus ir tai bus padaryta. Jau šį trečiadienį būtini sprendimai bus priimti“, – pranešime spaudai sakė premjeras Saulius Skvernelis.

Vyriausybė nurodo, kad būdas, kuriuo būtų nemokamai teikiami registrų duomenys, suderintas pirmadienį Vyriausybės, Registrų centro, žiniasklaidos atstovų darbo grupės pasitarime.

REKLAMA
REKLAMA

„Esame pasiruošę nuo trečiadienio, kai tik bus priimti sprendimai, sudaryti sutartis su žiniasklaidos priemonėmis, ir pagal jas duomenis teikti nemokamai“, – teigė ir Registrų centro vadovas Saulius Urbanavičius.

REKLAMA

S. Skvernelis sako neabejojantis, kad Seime įstatymų pataisos sulauks palaikymo.

„Jie įsigalios nuo priėmimo datos. Manau, kad tai net ne mėnesių, o savaičių klausimas“, – teigė Vyriausybės vadovas.

Registrų centras rugsėjo 14 dieną nutraukė daugelį metų galiojusią praktiką pagal žurnalistų užklausas neatlygintinai pateikti registrų duomenis. S. Urbanavičius teigė, kad tokiai praktikai nebuvo teisinio pagrindo.

Prezidentė Dalia Grybauskaitė pirmadienį paragino atverti duomenis teigdama, kad to daryti šalies įstatymai nedraudžia ir „reikia tik politinės valios“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų