REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Spalio 11 dieną keturiomis rungtynėmis prasidės 2018-2019 metų Eurolygos sezonas, kuriame čempionų titulą gins Madrido „Real“, o žiūrovai išvys keturis naujokus. Pratintis teks ne tik prie jų – vasarą ne viena lygos komanda ėmėsi itin smarkių pokyčių ir sieks pakliūti tarp aštuonių stipriausių reguliaraus sezonų komandų.

Spalio 11 dieną keturiomis rungtynėmis prasidės 2018-2019 metų Eurolygos sezonas, kuriame čempionų titulą gins Madrido „Real“, o žiūrovai išvys keturis naujokus. Pratintis teks ne tik prie jų – vasarą ne viena lygos komanda ėmėsi itin smarkių pokyčių ir sieks pakliūti tarp aštuonių stipriausių reguliaraus sezonų komandų.

REKLAMA

Tv3.lt siūlo savo skaitytojams susipažinti su visais pokyčiais ir pateikia artėjančio Eurolygos sezono apžvalgą, kuri bus padalinta į dvi dalis. Pirmąją dalį rasite čia, o antroje kviečiame susipažinti su aštuoniomis ekipomis, kurios turėtų prasiskinti kelią į atkrintamas varžybas. Tarp jų – ir Kauno „Žalgiris“.

Čia sutiksite ir keletą drąsių spėjimų. Bet juk niekas negalėjo nuspėti ir „Žalgirio“ žygio į finalo ketverą, ar ne? Stipriausias Europos klubinio krepšinio turnyras neabejotinai ir šį kartą pateiks daug staigmenų bei nepamirštamų emocijų.

REKLAMA
REKLAMA

8. Kauno „Žalgiris“

Labai drąsus spėjimas, kad vieną kukliausių biudžetų turintis „Žalgiris“ antrus metus iš eilės kurs stebuklą ir bus tarp aštuonių stipriausių. Ypač tada, kai už nugaros lieka nemažai turtingų grandų. Vis tik kol Kaune dirbs Šarūnas Jasikevičius, tol visi ir tikėsime net mažai įtikimais stebuklais.

REKLAMA

„Žalgiris“ turėtų ir vėl iki paskutinių turų kautis dėl vietos po saule, bet didžiausią nerimą kelia įžaidėjų grandis. Neliko abiejų kūrėjų – Kevino Pangoso ir Vasilje Micičiaus. Juos pakeitė Nate’as Wolteras, po metų sugrįžęs Leo Westermannas ir Donatas Sabeckis. Jeigu L. Westermannas išvengs traumų ir žais taip, kaip 2016-2017 metų sezone, tada įžaidėjų grandies pertvarkymas neturėtų pajausti tokio sukrėtimo.

Labiausiai džiugina „Žalgirio“ gynybinis potencialas – Thomas Walkupas, Marius Grigonis ir Edgaras Ulanovas turėtų tapti tikru varžovų 1-3 pozicijų žaidėjų siaubu. Neprastai ginasi ir L. Westermannas.

REKLAMA
REKLAMA

Komandoje yra keletas Eurolygos naujokų arba mažai šio turnyro skonį pažinusių žaidėjų, tad bus ypač svarbi sezono pradžia. Jei Lietuvos čempionai neišbarstys per daug taškų sezono pradžioje, jie tikrai gali kautis dėl aštuntuko.

7. Stambulo „Anadolu Efes“

Turkai atliko milžiniška darbą vasarą ir iš pagrindų pertvarkė komandą. Be iš „Žalgirio“ pervilioto V. Micičiaus į Stambulą atvyko Shane’as Larkinas, Rodrigue’as Beaubois, Jamesas Andersonas, Adrienas Moermanas, Tiboras Pleissas bei būrys turkų. Įspūdingos naujokų pavardės jau spėjo šį tą nuveikti – laimėjo Turkijos supertaurę, finale įveikdamos „Fenerbahce“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ant popieriaus „Anadolu Efes“ atrodo kaip dėl titulo galinti kovoti komanda, turinti puikius krepšininkus visose pozicijose.

Didžiausią klaustuką kelia treneris Erginas Atamanas. Karštakošis diktatorius dažnai persistengia muštruodamas žaidėjus ir taiko kiek atgyvenusius metodus, o ir pastaruoju metu nėra nieko rimto pasiekęs.

Vis tik jei šios žvaigždės ars gynyboje, kaip to prašo E. Atamanas ir nepervargs nuo sunkių jo treniruočių, gali pasiekti gerą rezultatą. Tuo labiau, kad visi naujokai žino, ką reiškia laimėti.

6. Vitorijos „Baskonia“

Komanda, labai panaši į Kauno „Žalgirį“. Prognozuoti sėkmę jai leidžia vienas geriausių Eurolygos krepšininkų Tornike Shengelia ir puikus treneris Pedro Martinezas. Būtent jis praėjusiame sezone pakeitė nesėkmingai startavusį Pablo Prigioni ir prikėlė „Baskonia“ klubą.

REKLAMA

Vasarą baskai pasikvietė Eurolygoje dar nieko neįrodžiusius, bet puikius krepšininkus Darruną Hilliardą, Shavoną Shieldsą ir Ajdiną Penavą. Jie ne tik sustiprins puolimą, bet ir nebijo juodo darbo gynyboje.

Svarbiausia, kad vasarą pavyko išlaikyti Jaysoną Grangerį, Marcelinho Huertesą, Mattą Janningą bei kitus lyderius.

„Baskonia“ ir vėl bus labai pavojinga ekipa, žaidžiantį daugeliui neparankų žaidimą tiek puolime, tiek gynyboje – beveik visi krepšininkai gali keistis ginamaisiais ir beveik visi baudžia tolimais metimais. Galima tik ginčytis ne dėl to, ar „Baskonia“ bus aštuntuke, bet dėl to, kad šešta vieta jiems yra per žema.

5. Atėnų „Panathinaikos“

Luko Lekavičiaus klubas vasarą išsaugojo Nicką Calathesą, pasikvietė Keithą Langfordą, neseniai buvusį rezultayviausiu turnyro krepšininku, iš NBA susigrąžino Graikijos milžiną Georgiosą Papagiannį, taip pat sukirto rankomis su DeShaunu Thomasu ir Stephane’u Lasme.

REKLAMA

Xavi Pascualis šiame sezone nebeturės Mike’o Jameso ir Chriso Singletono. Tai yra dvi didžiausios netektys. Ypač trūks Ch. Singletono jėgos po krepšiu ir taiklių metimų. M. Jamesas buvo kiek savanaudis, todėl dėl jo išvykimo kai kurie „Panathinaikos“ fanai net džiaugėsi.

Graikai ir vėl surinko pakankamai gerą sudėtį, galinčią kautis dėl vietos finalo ketverte. Jų koziris bus ir X. Pascualis – vienas jauniausių, bet sumaniausių Europos strategų. Taip pat ir patirtis, kuri turėtų padėti lemiamais momentais. Varžovai daug bėdų turės ir prieš graikų priekinę liniją, o ypač įdomus bus stebėti NBA nepritapusį, bet labai talentingą 218 cm ūgio G. Papagiannį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

4. Madrido „Real“

Turnyro čempionai neteko praėjusio sezono MVP Luka Dončičiaus, išvykusio į NBA. Šios skylės „Real“ nerado kuo užkamšyti ir sudėties nesustiprino jokia žvaigžde, tad slovėno netektis gali jaustis itin stipriai.

Vienintelis ryškesnis naujokas – su Slovėnija 2017 metais Europos čempionu tapęs Klemenas Prepeličius.

Sezono pradžioje „Real“ atrodo gana užtikrintai, o puikią sportinę formą demonstruoja Sergio Llullas, turėsiantis perimti dalį L. Dončičiaus išvykimo naštos.

Kai kurie svarbūs Madrido ekipos žaidėjai senstelėjo dar metais, o L. Dončičiaus netektis bus per sunkus iššūkis. „Real“ vis dar išliks galinga jėga, bet pakartoti triumfo nepavyks.

REKLAMA

3. Stambulo „Fenerbahce“

Vieninteliai du „Fenerbahce“ naujokai – iš NBA atvykstantys Joffrey Lauvergne ir Tyleris Ennisas. Skaudžiausia netektis bus Brado Wanamakerio išvykimas į NBA, bet iš esmės turkai išlaikė visą pagrindą.

Nerimo prieš sezoną kelia finansinė padėtis, nes „Fenerbahce“ turi daug skolų, o tai atsiliepia ir kiek vėluojantiems atlyginimams.

Ž. Obradovičiaus komandos dažnai gana lėtai pradeda sezonus, bet finišuoja galingai. To galima tikėtis ir šiais metais, nes prie europietiško krepšinio turės priprasti T. Ennisas, kuriam numatyta svarbi rolė. Krepšininkas gali būti pavojingas ne tik puolime, bet puikiai moka ir gintis.

REKLAMA

Jeigu pavyks išspręsti visas finansines bėdas, „Fenerbahce“ ir vėl bus jėga, kurios vienintelis tikslas yra čempionų titulas.

2. Pirėjo „Olympiakos“

Davidas Blattas atvyksta į Pirėjų ir kartu su savimi atsiveža Nigelį Williamsą-Gossą, galintį tapti nauja žvaigžde, Axelį Toupane’ą, Janį Timmą bei keletą kitų pavojingų naujokų.

D. Blatto komandos visada rodo aukšto lygio gynybą, o tam treneris surinko puikiai tinkamus žaidėjus. Graikai bus viena sunkiausiai pralaužiamų ekipų, kuriai netrūks ne tik veteranų patyrimo, nes liko Vassilis Spanoulis, Georgios Printezis ir Kostas Papanikolaou, bet ir jaunatviškumo maksimalizmo bei noro įrodyti savo vertę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ankstesni treneriai V. Spanouliui dažnai leido siautėti ir tai kartais skandino „Olympiakos“. Jeigu D. Blattas sugebės suvaldyti komandos žvaigždę, „Olympiakos“ gali pretenduoti į čempionų titulą.

1. Maskvos CSKA

Komanda, kuri ir vėl bus geriausia reguliariajame sezone, bet Eurolygos nelaimės. Ekipai ir toliau vadovaus Dimitris Itoudis, vasarą su vadovais bandęs išspręsti didžiausią bėdą – silpną priekinę liniją.

Jai stiprinti pasikviesti NBA nepritapę Alecas Petersas ir Joelis Bolomboy. Sunku pasakyti, kaip jiems seksis pritapti ir užkamšyti šią spragą.

Ryškesniu naujoku galima laikyti ir įžaidėją Danielį Hackettą, bet jis esminės reikšmės sėkmei neturėtų suteikti.

REKLAMA

CSKA turi puikių žaidėjų visose pozicijose, bet milžiniška įtampa, kurią sukuria tik čempionų titulą vertinantys vadovai, jiems nuolat pakiša koją lemiamu metu. Taip bus ir šiame sezone – reguliariajame sezone maskviečiai ir vėl turėtų būti geriausi, bet sugriūti svarbiausiu metu.

Kitos ekipos ne tik turi sveikesnę aplinką darbui, bet ir labiau subalansuotas sudėtis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų