REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
19
Anna Hill (nuotr. asmeninio albumo („Facebook“)

Annai Hill galvos skausmai prasidėjo jai būnant 12 metų. Būdama 26-erių, ji varginančius migrenos priepuolius kentė beveik nuolat.

19

Annai Hill galvos skausmai prasidėjo jai būnant 12 metų. Būdama 26-erių, ji varginančius migrenos priepuolius kentė beveik nuolat.

REKLAMA

Dėl nepakeliamų ligos simptomų šių metų sausio mėnesį ji buvo priversta išeiti iš darbo.

Moteriai privačioje ligoninėje buvo atliktas smegenų skenavimas, kuris parodė 1,8 cm gylyje esantį auglį.

Navikas toks didelis, kad tik šeši chirurgai visame pasaulyje ryžtasi jį operuoti – procedūra kainuos 35 000 svarų sterlingų, rašoma dailymail.co.uk.

Moteriai, devynerius metus kentusiai nepakeliamus migrenos priepuolius galiausiai buvo diagnozuotas smegenų navikas – prieš tai gydytojai simptomus nurašydavo nerimo sutrikimams.

35-erių Annai Hill iš Bristolio nekontroliuojami galvos skausmai prasidėjo, kai jai dar tebuvo 12 metų.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau kone nuolatinė migrena, pykinimas ir pervargimas jai išsivystė 26-erių metų amžiaus. Medikai nuolat ją tikino, kad tai – tik nerimas.

Kai galiausiai šių metų pradžioje A. Hill buvo priversta palikti valstybės tarnautojos darbą, ji dėl smegenų skenavimo procedūros kreipėsi į privačią ligoninę, kur galiausiai paaiškėjo, kad ji turi 1,8 cm gylyje esantį auglį.

REKLAMA

Navikas toks didelis, kad visame pasaulyje jį gali operuoti tik šeši chirurgai, savo aukų rinkimo puslapyje rašo ji. Kadangi operacijos nekompensuoja Didžiosios Britanijos sveikatos tarnyba, A. Hill turi surinkti 35 000 svarų sterlingų, kad procedūra jai galėtų būti atlikta Vokietijoje.

A. Hill galvos skausmai vaikystėje būdavo „suvaldomi“, tačiau vėliau ji pastebėjo, kad vaistai nustojo veikti. Skausmai pamažu stiprėjo paauglystės metais ir jai studijuojant universitete, nepaisant nesuskaičiuojamų bandymų palengvinti agoniją.

A. Hill Kardifo universitetą baigė 2006 metais ir gavo kriminologijos ir kriminalinės teisės bakalauro laipsnį. Netrukus po to jai ėmė reikštis papildomi simptomai.

REKLAMA
REKLAMA

„Persikėliau gyventi į Bristolį ir maniau, kad esu pasiruošusi pirmajam savo darbui – niekas negalėjo man sutrukdyti.“ – sako A. Hill.

Per savo 26-ąjį gimtadienį 2010-aisiais A. Hill be atvangos kentė pykinimą ir migreną. „Jaučiausi taip, lyg kasdien turėčiau vemti, atvirai šnekant, tai siaubingai nemalonus jausmas.“ – guodžiasi ji.

A. Hill buvo siunčiama pas daugelį skirtingų specialistų, kai 2015 metais jai prasidėjo svaigulys, sutriko rega, atsirado ūžesys ausyse ir itin stiprus pervargimas.

„Prastai mačiau ir nuolat prarasdavau pusiausvyrą – jaučiausi taip, lyg gyvenčiau valtyje.“ – sako ji.

Kai į savo šeimos gydytoją ji vėl kreipėsi 2017 metais, jis dar kartą „nurašė“ visus simptomus nerimo sutrikimams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Atrodė, kad gydytojui įkyrėjau, todėl jis mane nusiuntė pas visus tuos specialistus.“ – sako A. Hill. – „Tai buvo sudėtingas procesas. Visuomet tikėjausi, kad galiausiai priežastį išsiaiškinsiu, kadangi dariausi visus įsivaizduojamus tyrimus.

Ir toliau buvau įsitikinusi, kad tai – nenormalu. Gydytojai mane išklausydavo, tačiau neturėjo supratimo, ką daryti.

Niekas negalėjo man pasakyti, kodėl taip blogai jaučiausi ir galiausiai mano patiriami simptomai buvo priskirti nerimo sutrikimams.“

A. Hill ne tik buvo priversta išeiti iš darbo – ji tikina, kad auglys paveikė visus jos gyvenimo aspektus.

„Per praėjusius šešis mėnesius praleidau tiek daug svarbių savo artimųjų gyvenimo momentų – savo sesers ir geriausios draugės vestuves, bei nesuskaičiuojamą kiekį kitų.“ – sako ji. – „Mano gyvenimo kokybė – nulinė.“

REKLAMA

Iš darbo išėjusi šių metų sausį, A. Hill pasinaudojusi privačiu sveikatos draudimu pasidarė prevencinį smegenų skenavimą ir magnetinį rezonansą.

Rezultatai parodė, kad smegenų viduryje, ant miegą reguliuojančios liaukos turi gilų auglį.

„Kai kas nors tau pasako, kad turi smegenų auglį, iškart pagalvoji, kad mirsi.“ – sako A. Hill. – „Laimei, gydytojai pasakė, kad tai – nepiktybinis auglys, ir aš lengviau atsikvėpiau.

Buvo baisu ir kartu džiugu pagaliau išsiaiškinti diagnozę ir tuomet supratau, kaip sudėtinga, brangu ir rizikinga bus išsigydyti.“

Nors auglys nėra piktybinis, A. Hill nori jį pašalinti, kad dingtų simptomai, nuo kurių ji kenčia visą gyvenimą.

REKLAMA

Tačiau privatūs gydytojai, atlikę skenavimą, teigia, kad operacija nėra kompensuojama Didžiosios Britanijos sveikatos tarnybos, sako moteris.

Todėl A. Hill savo smegenų skenavimo rezultatus nusiuntė neurochirurgui Vokietijoje, kuris pasakė, kad greičiausiai būtent navikas yra galvos skausmų priežastis.

Šią hipotezę patvirtino dar du specialistai iš Australijos ir Jungtinių valstijų.

Kad galėtų susimokėti už operaciją, kuri turėtų būti atliekama lapkričio 1 dieną, A. Hill sukūrė aukų rinkimo puslapį.

„Tai gali pakeisti mano gyvenimą, metų metus trukusi kančia gali pagaliau baigtis ir aš vėl galėsiu ramiai gyventi.“ – sako ji. – „Pirmą kartą per daugelį metų po truputį pradedu atgauti viltį ir nekantrauti – šviesa tunelio gale vis dėlto yra.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų