REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
10
Dešimt valandų trukęs lėktuvo laukimas (nuotr. facebook.com)

Net 10 valandų vėluojantis skrydis, verkiantys kūdikiai ant rankų, prirūkyti tualetai ir jokio leidimo išeiti į kiemą – štai tokį scenarijų išgyveno keleiviai, vakar nusprendę skristi iš Palangos oro uosto į Lutoną. Patys keleiviai neslepia nusivylimo ir tikina nesuprantantys, kodėl jų niekas neišleido į viešbučius. O patys Palangos oro uosto atstovai tik apgailestauja dėl tokio nesusipratimo.

10

Net 10 valandų vėluojantis skrydis, verkiantys kūdikiai ant rankų, prirūkyti tualetai ir jokio leidimo išeiti į kiemą – štai tokį scenarijų išgyveno keleiviai, vakar nusprendę skristi iš Palangos oro uosto į Lutoną. Patys keleiviai neslepia nusivylimo ir tikina nesuprantantys, kodėl jų niekas neišleido į viešbučius. O patys Palangos oro uosto atstovai tik apgailestauja dėl tokio nesusipratimo.

REKLAMA

Anglijoje gyvenanti lietuvė Aistė net nenutuokė, kas jos laukia, nutarus iš tėviškės parskristi atgal į Didžiąją Britaniją.

Trečiadienį vakare bendrovės „Wizz Air“ skrydis iš Palangos oro uosto į Lutoną buvo suplanuotas prieš 18 val. Lietuvos laiku. Kaip ir įprasta, Aistė su savo šeima į oro uostą atvyko dviem valandomis anksčiau, apie 15.30 val.

Laukė inžinieriaus iš Vilniaus

Praėjus visus patikrinimus, paaiškėjo, kad lėktuvo skrydis yra atidėtas trims valandoms. Keleiviams tiksliai nebuvo įvardytos skrydžio atidėjimo priežastys. Tačiau kaip pasakoja pati Aistė, buvo lėktuvo gedimas. 

REKLAMA
REKLAMA

„Visus suvarė, niekas niekam nebuvo sakoma. Mums atidėjimo priežastis pasakė tik todėl, kad buvome su dviejų mėnesių naujagimiu. Kažkas nutiko lėktuvo sparnui. Viskas gerai, gedimų būna visame pasaulyje, tačiau blogiausia, kad Palangos oro uostas nėra pasiruošęs tokiems vėlavimams“, – patikino moteris.

REKLAMA

Kiek pavyko išsiaiškinti lėktuvo belaukiančiai Aistei, oro bendrovės „Wizz Air“ būstinė yra Vilniuje, todėl tik šiame mieste yra įmonės inžinieriai. Taigi, Palangos darbuotojams teko kviesti inžinierių iš pačios sostinės, o keleiviams laukti, kol jis atvyks ir sutvarkys lėktuvo gedimą.

„Lėktuvai vėluoja visame pasaulyje, tai nėra stebuklas. Kitą kartą atideda ir parai, jeigu lėktuvas negali pakilti. Tačiau niekam nebuvo teikiama informacija. Ačiū dievui, kad lėktuvą sutvarkė. O jeigu būtų nesutvarkę?“, – dvejoja Aistė.

Įkalinti 240 keleivių

Pasak jos, oro uoste buvo įkalinti net 240 keleivių, kuriems nebuvo leista išeiti iš pastato. „Jie neišleido mūsų net iš oro uosto. Pasakė, kad jeigu jūs norite išeiti, išeisite ir atsisakysite skrydžio. Tie, kurie buvo su naujagimiais ar nėščios moterys, juos išleido su vardu ir pavarde. Vienas vaikinas atsistojo, išėjo ir jo neįleido atgal“, – piktinosi skaitytoja.

REKLAMA
REKLAMA

Belaukiant lėktuvo, pasak Aistės, visas veiksmas prilygo kino filmui. Kaip moteris pasakoja, oro uoste budėjo penki policijos pareigūnai, tačiau joks oro uosto atstovas neatėjo ir nepaaiškino keleiviams situacijos.

„Palieka žmones angare, kuriame yra tik kioskas ir kėdės. Įsivaizduokite, kas ten dėjosi. Žmonės jau rūkė tualetuose, vienas vyresnio amžiaus žmogus neatlaikė ir padaugino alkoholio, tai jį išvedė su policija. Per garsiakalbius kalbėjo tik lietuviškai, nei rusiškai, nei angliškai nevertė. Toks jausmas, kad Palangoje lankosi tik lietuviai, mes patys turėjome užsieniečiams versti, ką kalba“, – nuostabos neslėpė pašnekovė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lagaminus metė ant žemės

Sutvarkius lėktuvą, keleiviai į Lutoną išskrido tik 01.30 val. Vadinasi, oro uoste keleiviai belaukdami praleido net 10 valandų. „Sakė, kad galime pildyti lapus dėl kompensacijos internete. Bet visame pasaulyje yra taisyklės, kad jeigu skrydis suplanuotas vieną dieną, o išskrenda jau kitą parą, jie privalo suorganizuoti viešbutį bei nuvežimą, parvežimą iš jo“, – tikina Aistė. Negana to, kad moteris privalėjo laukti net dešimt valandų savo skrydžio, moters lagaminas buvo taip pat grąžintas sugadintas. Nutarus kreiptis į darbuotojus dėl raštiškos pretenzijos, moteriai buvo pasakyta, kad lagaminas jau toks buvo.

REKLAMA

„Išvarė iš lėktuvo su rankiniais bagažais, tada registruojamą bagažą grąžinti sugalvojo, jie tiesiog visus lagaminus metė ant žemės. Mano lagaminas krito ar kažkas atsitiko, jis buvo apdaužytas. Pasakė, kad aš pati atvažiavau su tokiu lagaminu. Lagaminas sulaužytas, spynelė nudaužyta, vėliau darbuotojai patvirtino tai“, – nusivylimo neslėpė moteris.

Oro uostas apgailestauja

Susisiekus su Palangos oro uosto Komunikacijos skyriaus vadovu Mariumi Zeleniu, jis patikino, kad vakar skrydis buvo atidėtas dėl techninių priežasčių. Jo paties paklausus, ar vis dėlto buvo užtikrintos visos geriausios sąlygos keleiviams, belaukiantiems skrydžio, vyras sutiko, kad neigiamų aspektų tikrai buvo.

REKLAMA

„Iš to, kiek dabar turime informacijos, matome, kad šiek tiek trūko komunikavimo antžeminio aptarnavimo kompanijos su keleiviais. Bet kuriuo atveju, keleiviai gali kreiptis į aviakompaniją, reikšti pretenzijas ir aiškintis su pačia ja“, – patikino M. Zelenis.

Palangos oro uosto atstovas negalėjo plačiau pakomentuoti, kodėl buvo nuspręsta keleivių nevežti į viešbučius, nes tokį sprendimą priima aviakompanija ir ją aptarnaujančios kompanijos.

„Kiekviena aviakompanija pasirenka atnžeminio aptarnavimo kompaniją ir jos aptarnauja tiek jų lėktuvus, tiek keleivius ir tvarko kitus susijusius reikalus. Mes iš savo pusės labai apgailestaujame. Taip pat atliekame tyrimą, kodėl buvo tokia prasta komunikacija ir ieškosime sprendimų, kad tokie dalykai daugiau nepasikartotų“, – patikino M. Zelenis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Bendrovės „Wizz Air“ komentaras

„Wizz Air“ orlaivis iš Palangos į Londono Lutono oro uostą (skrydžio nr. W6 8101) spalio 3 dieną išskrido vėliau nei numatytu laiku, nes turėjo būti atlikta papildoma techninė orlaivio apžiūra dėl žalos, padarytos antžeminių operacijų metu. Visiems šio vėlavimo paveiktiems keleiviams buvo suteikta užkandžių Palangos oro uoste, jie buvo informuoti apie savo teises bei jiems buvo siūloma skrydžio alternatyva, visiškas pinigų grąžinimas arba 120 proc. sumokėtos sumos sugrąžinimas į jų „Wizz Air“ sąskaitas.

Apgyvendinimas viešbutyje yra įprastinė „Wizz Air“ praktika, kai skrydis atidedamas per naktį. Atsižvelgiant į tai, kad šis skrydis nebuvo atidėtas per naktį, ir į tai, kad dėl laiko trūkumo keleiviai nespėtų nuvykti į viešbutį ir laiku grįžti į skrydį, apgyvendinimas nebuvo suteiktas.

„Wizz Air“ nuoširdžiai atsiprašo visų nepatogumų dėl vėlavimo patyrusių keleivių, tačiau kartu norime priminti, kad keleivių, įgulos ir orlaivių saugumas visada išlieka mūsų prioritetu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų