REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį po trijų savaičių pertraukos grįžta prie „MG Baltic“ politinės korupcijos bylos.

Vilniaus apygardos teismas trečiadienį po trijų savaičių pertraukos grįžta prie „MG Baltic“ politinės korupcijos bylos.

REKLAMA

Trys Vilniaus apygardos teismo teisėjai turėtų paskelbti, ar nusišalina nuo šios bylos ir ar nagrinės ją toliau.

Šią bylą nagrinėja teisėjai Nijolė Žimkienė, Jurgita Kolyčienė ir Ugnius Trumpulis.

Kaltinamiesiems atstovaujantys advokatai buvo nepatenkinti teismo sprendimu bylos pradžioje apklausti ne liudytojus, o peržiūrėti slapta užfiksuotus vaizdo įrašus. Advokatai vienas po kito reiškė nušalinimus trijų teisėjų kolegijai.

Spalį vykusiame posėdyje teismas buvo numatęs įrašų peržiūrą, jie yra bylos įrodymų sudėtinė dalis. Pirmiausia teisėjai nusprendė peržiūrėti vaizdo įrašą, kur slapta apžiūrimas kaltinamojo Eligijaus Masiulio automobilis. Iš proceso dalyvių kalbos galima spręsti, kad automobilyje skaičiuojami galbūt kaip kyšis E. Masiuliui perduoti pinigai. Per kratą 2016 metų gegužę politiko namuose ir automobilyje buvo rasti 106 tūkst. eurų.

Prokuratūra mano, kad šie pinigai buvusiam Liberalų sąjūdžio pirmininkui E. Masiuliui buvo perduoti kaip kyšis grynais už galbūt koncernui naudingų sprendimų priėmimą.

REKLAMA
REKLAMA

Teisėjai yra skelbę, kad įrašus peržiūrėti pirmiausia nusprendė, nes po jų peržiūros gali kilti klausimų liudytojams. Liudytojus nuspręsta kviesti po įrašų peržiūros.

REKLAMA

Vilniaus apygardos teismas jau apklausė buvusį „MG Baltic“ viceprezidentą R. Kurlianskį, buvusius Seimo narius E. Masiulį ir Vytautą Gapšį, parodymus taip pat davė koncernui „MG Baltic“, Darbo partijai ir Liberalų sąjūdžiui atstovaujantys advokatai.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė kyšius ar tarėsi dėl jų su R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose.

Nė vienas iš kaltinamųjų savo kaltės nepripažįsta, jie sako, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

R. Kurlianskis kaltinamas papirkimu ir prekyba poveikiu. Anot prokuratūros, galimus nusikaltimus jis vykdė nuo 2015 metų liepos iki 2016 metų gegužės 10 dienos.

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkas kaltinamas davęs kyšius buvusiam Liberalų sąjūdžio lyderiui E. Masiuliui, eksliberalui Š. Gustainiui bei buvusiam Darbo partijos pirmininko pavaduotojui V. Gapšiui.

Teisėsauga įtaria, kad verslininkas taip siekė koncernui naudingų sprendimų priėmimo Seime – svarstant ir priimant Vartojimo kredito įstatymo projektą, Seimo nutarimą dėl viešojo ir privataus sektorių partnerystės projekto „Kelias Vilnius – Utena“.

Buvęs „MG Baltic“ viceprezidentas taip pat kaltinamas siekęs paveikti pasiūlymą dėl Atsiskaitymų grynaisiais pinigais ribojimo įstatymo projekto pakeitimo ir išbraukti iš Vilniaus savivaldybės tarybos darbotvarkės klausimą dėl paminklo Jonui Basanavičiui. Šiuos klausimus R. Kurlianskis kaltinamas bandęs veikti per E. Masiulį.

Verslininkas teisme pareiškė, kad 90 tūkst. eurų buvusiam liberalų lyderiui E. Masiuliui jis perdavė kaip paskolą, o ne kyšį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų