REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos rinktinės ir Kostanajaus „Tobol“ žaidėjas Artūras Žulpa futbolo gerbėjams visada buvo pažįstamas kaip vidurio saugas. Tačiau šiame sezone Kazachstane tapo vidurio gynėju, o tokį pati vaidmenį 28 metų žaidėjui skyrė ir Lietuvos nacionalinės komandos treneris Edgaras Jankauskas.

Lietuvos rinktinės ir Kostanajaus „Tobol“ žaidėjas Artūras Žulpa futbolo gerbėjams visada buvo pažįstamas kaip vidurio saugas. Tačiau šiame sezone Kazachstane tapo vidurio gynėju, o tokį pati vaidmenį 28 metų žaidėjui skyrė ir Lietuvos nacionalinės komandos treneris Edgaras Jankauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

UEFA Tautų lygos rungtynėse su Serbija ir Juodkalnija jis išbandė penkių gynėjų taktiką, vienas jų buvo A.Žulpa.

REKLAMA

„Klube dabar visada žaidžiu gynėju. Taip pasirinko treneris ir man sekėsi, - persikėlimą iš saugų grandies į gynėjų prisiminė A.Žulpa. - Dabar ir rinktinės treneris E.Jankauskas mato mane šioje vietoje. Teko kažkada ir „Žalgiryje“ žaisti gynėju, tai nieko naujo nebuvo. Kur man patinka labiau?

Pripratimo reikalas. Jei visą laiką žaidi vienoje pozicijoje, tai pripranti ir jautiesi gerai. Aišku, gynyboje didesnė atsakomybė, kamuolio praradimas gali kainuoti įvartį. O žaidžiant saugu už tavęs dar yra gynėjai, kurie gali tave pasaugoti.“

REKLAMA
REKLAMA

Dabar iš Vilniaus kilęs futbolininkas jaučiasi save atradęs Kazachstane, kuriame rungtyniauja jau ketvirtą sezoną. Iš pradžių A.Žulpa vilkėjo „Aktobe“ komandos aprangą, o po metų persikėlė į Kazachstano šiaurėje esantį Kostanajaus miestą.

Pats Lietuvos rinktinės futbolininkas prieš atvykdamas matė ir komiko Sacha Barono Coheno įkūnytą personažą Boratą, ir jo filmą apie Kazachstaną, tačiau iš tokių palyginimų tik juokiasi.

„Visiškai nieko bendro. Filme viskas parodyta kitaip”, - sakė A.Žulpa.

Tiesa, futbolininkas tikino, kad tik atvykus į 18 milijonų gyventojų turinčią šalį nuostabos netrūko, tačiau dabar čia jaučiasi labai gerai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Manęs jau niekas nebestebina, gal taip buvo pradžioje. Stebino infrastruktūra, nors tai turtinga šalis. Dabar pripratau. Prie oro ir ilgų kelionių taip pat, - pasakojo A.Žulpa. - Sąlygos sudarytas geros, gavau butą, automobilio net nereikia, nes viskas yra šalia. Šeima visada būna su manimi, jie irgi patenkinti, nėra pasakę, kad nori grįžti namo. Viskas patinka ir sekasi neblogai, esu patenkintas. Kol kas nematau savęs niekur kitur, jaučiuosi labai gerai.“

Gynėjo ir saugo pozicijose galintis žaisti Lietuvos rinktinės narys tikina, kad Kazachstane žmonės myli futbolą, o stadionai būna pilni.

REKLAMA

„Fanų nėra labai daug, tačiau jie visada girdisi. Palaikymas jaučiasi. Sirgaliai ateina tokie, kurie mėgsta parėkauti, jie nuoširdžiai palaiko komandą, atmosfera dažnai įkaista“, - sakė vilnietis.

Šiuo metu A.Žulpos atstovaujama „Tobol“ komanda su 46 taškais užima trečią poziciją turnyro lentelėje. Iki čempionato pabaigos liko 5 turai, nuo laipteliu aukščiau esančios komandos „Tobol“ atsilieka 14 taškų, o ketvirtoje vietoje esančią Manto Kuklio „Žetysu“ lenkia 9 taškais.

„Tikslas yra užimti trečią vietą, nes pirmą-antrą sunku pasiekti. Trečia vieta ir bronzos medaliai garantuos ir galimybę žaisti UEFA Europos lygos atrankos varžybose“, - sakė A.Žulpa.

REKLAMA

Vilnietis Kazachstane gavo galimybę dar kartą dirbti su treneriu iš Lenkijus Mareku Zubu, kuriam vadovaujant žaidė ir Vilniaus „Žalgirio“ komandoje.

„Kol nedirbome kartu, mes ir toliau bendravome, visada palaikėme gerus santykius, gerbiu jį kaip trenerį ir žmogų, - sako A.Žulpa. - Kai sužinojau, kad jis atvyks į mūsų klubą, labai apsidžiaugiau. Tikiu, kad su M.Zubu bus geri rezultatai. Jau dabar jaučiasi jo indėlis į mūsų žaidimą. Puikiai suprantu ko jis nori ir jis tą žino, todėl jaučiasi progresas.“

A.Žulpa ir kiti Lietuvos futbolininkai jau spalio mėnesį susirinks į dar vieną rinktinės stovyklą ir rengsis spalio 11 d. ir spalio 14 d. vyksiančioms UEFA Tautų lygos rungtynėms su Rumunija ir Juodkalnija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų