REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Koncernas „MG Baltic“Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako siekia prisiteisti 20 tūkst. eurų neturtinės žalos dėl reputacijai padarytos žalos.

Koncernas „MG Baltic“Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) pirmininko Vytauto Bako siekia prisiteisti 20 tūkst. eurų neturtinės žalos dėl reputacijai padarytos žalos.

REKLAMA

Koncerno atstovai pranešė, kad pirmadienį „MG Baltic“ patikslino ankstesnį ieškinį, kuriuo prašė pripažinti V. Bako teiginius „neatitinkančiais tikrovės ir pažeidžiančiais ieškovo dalykinę reputaciją“.

Pasak koncerno, skundžiami V. Bako teiginiai – kad „MG Baltic“ veikla atitinka organizuotos nusikalstamos grupės (organizuoto nusikalstamumo) požymius ir „MG Baltic“ padarė valstybei apytiksliai 500 mln. eurų žalą.

Vilniaus miesto apylinkės teismas šiuos teiginius V. Bakui naudoti uždraudė dar birželį.

„Siekiame, kad asmuo, paskleidęs tikrovės neatitinkančią informaciją ir taip pažeidęs mūsų teises, teismo būtų įpareigotas prisiimti asmeninę atsakomybę. Esame teisinė valstybė, ir jei politikai to nesupranta bei nesuvokia savo elgesio padarinių, tikime, kad teismas juos įpareigos būti atsakingais už savo veiksmus“, – teigia „MG Baltic“ korporatyvinių reikalų ir komunikacijos direktorius Tadas Marčiukaitis.

REKLAMA
REKLAMA

Teismui patenkinus ieškinį, žadama minėtą sumą skirti reikšmingiems istoriniams projektams finansuoti.

Gegužę žiniasklaida paviešino dalį šalies vadovams bei Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui pateiktos VSD informacijos apie verslo įtaką politiniams procesams. Daugiausiai šios informacijos buvo apie koncerną „MG Baltic“, dalis – apie Liberalų sąjūdžio įkūrimo aplinkybes, koncerno įtaką partijos atstovams.

REKLAMA

VSD pažyma buvo pateikta „valstiečio“ V. Bako vadovaujamam NSGK, kai šis tyrė interesų grupių poveikį politikams ir valstybės institucijoms.

NSGK išvadose tuomet nurodyta, kad „MG Baltic“ vadovai įgyvendino politinį scenarijų, pagal kurį siekta įkurti naują, koncerno interesus tenkinančią liberalų partiją, o V. Bakas žiniasklaidai teigė, kad koncerno laimėtų konkursų suma ir žala valstybei siekė 500 mln. eurų. Seimo patvirtintose išvadose „MG Baltic“ veikla įvardinta grėsme valstybės sąrangai ir nacionaliniam saugumui.

VSD pažymoje išsakytus teiginius „MG Baltic“ taip pat siekia paneigti teismuose, VSD teiginius ginčijo ir Liberalų sąjūdis, Konkurencijos tarybos vicepirmininkas Elonas Šatas, buvęs Seimo kontrolierius ir politikas Raimondas Šukys. Kurie teismai turėtų nagrinėti skundus, aiškinasi Specialioji teisėjų kolegija.

Teisme taip pat nagrinėjama politinės korupcijos byla, kurioje įtarimai pateikti keliems politikams bei buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui. Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė kyšius ar tarėsi dėl jų su R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose. Kaltinamieji įtarimų nepripažįsta ir sako, kad tyrimas vykdytas tendencingai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų