REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
21
Ruduo (nuotr. Fotodiena.lt)

Savaitės pradžia bus saulėta ir graži, tačiau jau labai greitai viskas pasikeis. Temperatūra kris vis žemiau, o lietaus bus vis daugiau, stiprės vėjai.

21

Savaitės pradžia bus saulėta ir graži, tačiau jau labai greitai viskas pasikeis. Temperatūra kris vis žemiau, o lietaus bus vis daugiau, stiprės vėjai.

REKLAMA

Šiandien dieną vyraus sausi orai, bus saulėta, sušils iki 14–16 laipsnių šilumos.

Artimiausią naktį vakariniuose rajonuose numatomi trumpi lietūs. Stiprės pietų, pereinantis į pietvakarių, vakarų vėjas. Temperatūra pažemės iki 5–7 laipsnių, pajūryje 8–10 laipsnių šilumos, dirvos paviršiuje kai kur numatomos šalnos iki 0–3 laipsnių šalčio. 

Dieną daug kur numatomi trumpi lietūs. Pajūryje vėjo gūsiai sieks 15–17 m/s. , dieną temperatūra kils iki 10–15 laipsnių.

Trečiadienis numatomas lietingas

Trečiadienio naktį laikysis 6–8 laipsnių šiluma, pajūryje temperatūra sieks 10 laipsnių šilumos. Dangus bus apniukęs, daugelyje rajonų palis. Pajūryje vyraus stipresnis vėjas. 

REKLAMA
REKLAMA

Dieną šils iki 10–11 laipsnių šilumos. Dieną Kaune ir Klaipėdoje prognozuojami debesuoti su pragiedruliais orai, kitur saulė apskritai nepasirodys, visuose rajonuose numatomas nedidelis lietus. 

REKLAMA

Ketvirtadienį pasirodys saulė 

Ketvirtadienio naktį laikysis 4–6 laipsnių šiluma, pajūryje numatomi apie 9 laipsniai šilumos. Naktis numatoma debesuota su pragiedruliais, kartais ir visai giedra. Trumpas lietus numatomas daugelyje rajonų, stiprės vėjas. 

Dieną šils iki 10–12 laipsnių šilumos. Daug kur numatomi debesuoti su pragiedruliais orai. Klaipėdoje ir Panevėžyje palynos. Vilniuje ir Kaune krituliai menkai tikėtini. Laikysis stipresnis 7–12 m/s vėjas.

Penktadienis panašus į ketvirtadienį

Penktadienio naktį laikysis 2–3 laipsnių šiluma, pajūryje numatomi apie 9 laipsniai šilumos. Naktis numatoma debesuota su pragiedruliais, kartais ir visai giedra. Lietus neprognozuojamas. 

REKLAMA
REKLAMA

Dieną šils iki 12–14 laipsnių šilumos. Daug kur numatomi debesuoti su pragiedruliais orai. Klaipėdoje ir Panevėžyje palynos. Vilniuje ir Kaune krituliai menkai tikėtini. Laikysis stipresnis 7–12 m/s vėjas, pajūryje iki 12–17 m/s.

Savaitgalis – šiltesnis 

Savaitgalio naktimis turėtų laikytis 6–8 laipsnių temperatūra. Dienomis 15–17 laipsnių temperatūra. Vėjas išliks gūsingas, tačiau lietaus numatoma mažiau.

Bobų vasara

Rugsėjo pabaiga ir spalio pradžia laikoma Bobų vasaros laikotarpiu. Tradiciškai šiuo metu senovės lietuviai pagerbdavo pribuvėjas, priimančias ateinančius į pasaulį vaikus. Bobų vasarą dažniausiai aplanko šilti orai. 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Kartais nesutariama, kada prasideda ir baigiasi Bobų vasara, variantų yra daug. Klasikinė bobų vasara yra siejama su Azoro anticiklonu, aukšto slėgio sritimi, kurios centrinė dalis yra ties Azoro salomis“, – kalba sinoptikas Naglis Šulija. 

Vandens telkinių temperatūra

Pagal Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos duomenis, šiomis dienomis įvairiuose vandens telkiniuose temperatūra yra labai įvairi. Baltijos jūroje prie Nidos ir Klaipėdos yra 14 laipsnių. Ežerų temperatūra yra tokia: Tauragnų ežere – 11 laipsnių, Alnio ež. (Molėtų raj.) – 14 laipsnių šilumos, Kauno mariose (Darsūniškyje) yra 14 laipsnių, Neryje (Vilniuje) – 9 laipsnių šiluma, Nemune (Druskininkuose) – 13 laipsnių šiluma, Šventojoje (Anykščiuose) – 12 laipsnių, Kuršių mariose – 13 laipsnių šilumos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų