REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
„120“ narys Dovydas Laukys atskleidė slaptą norą (nuotr. Organizatorių)

„X Faktoriaus“ nugalėtojas, atlikėjas, grupės „120“ narys Dovydas Laukys nustebino turintis visai su muzika nesusijusių pomėgių. Pasirodo atlikėjas, nuo aštuntos klasės svajojo tapti astronautu ir aistringai domisi kosmosu iki šiol.

5

„X Faktoriaus“ nugalėtojas, atlikėjas, grupės „120“ narys Dovydas Laukys nustebino turintis visai su muzika nesusijusių pomėgių. Pasirodo atlikėjas, nuo aštuntos klasės svajojo tapti astronautu ir aistringai domisi kosmosu iki šiol.

REKLAMA

„Esu pakvaišęs dėl tų visų astrofizikos, astronautikos dalykų. Mokykloje kažkur nuo aštuntos klasės pradėjau intensyviai domėtis šia sritimi. Nors supratau, kad kosmonautu netapsiu, bet susidomėjimas šia sritimi neišblėso iki šiol“, – apie savo pomėgį atviravo Dovydas.

„Beveik niekada nežiūriu filmo daugiau nei vieną kartą. Tačiau „Marsietį“ mačiau tris kartus. Manau pažiūrėsiu ir ketvirtą. Esu mokslinės fantastikos gerbėjas todėl žinau, kad dažniausiai, filmo kūrėjai moksliniam tikslumui skiria per mažai dėmesio. „Marsietis“ yra tas retas variantas, kai filmo kūrėjai skyrė išskirtinį dėmesį tam, kad istoriją perteiktų kuo tiksliau. „Mes norime, kad šis filmas būtų lyg meilės laiškas mokslui“. Dėl to aš ir esu absoliutus šio filmo fanas. Na dar ir dėl to, jog pats norėčiau nuskristi į Marsą. Go Elon Musk!“, – entuziastingai apie filmą kalbėjo Dovydas.

Pasak jo, vienas iš žaviausių žmogaus, kaip rūšies, bruožų – nenumaldomas noras tyrinėti. Vien tik pagalvojus apie tai, jog gali atrasti Naująją žemę, žengti ten, kur nei vieno žmogaus dar nėra buvę, pamatyti tai, ko dar niekas nėra matęs... Vien mintis apie tai priverčia skruzdėliukus po nugarą bėgioti. „Jeigu mūsų civilizacijai pasiseks, mes turėtume kolonizuoti kitą planetą. Apie to pradžią, apie nesuvokiamus sunkumus, apie žmogiškas emocijas, tikėjimą sėkme, pozityvumą, apie nesutramdomą gamtos (net ir kitoje planetoje!) jėgą, apie tai yra šis, tikrai kietai sukaltas, filmas!“, – kalbėjo D. Laukys.

REKLAMA
REKLAMA

„Daugiau nei 50 misijų į Marsą. Daugiau nei puse – tragiškai nepavykusių. Net nekalbant apie tai, jog bandyta siųsti tik mažus robotus. Ar žmogui kada nors teks žengti Marso paviršiumi? Net nekalbu apie Marso kolonizavimą... Apie pirmuosius žingsnius toje nesvetingoje planetoje – „Marsietis“, – sako atlikėjas.

REKLAMA

Legendinio kino kūrėjo, vieno iškiliausių mūsų laikų mokslinės fantastikos tėvų – režisieriaus Ridley‘o Scotto filmas „Marsietis“ paremtas žinoma ir bestseleriu tapusia Andy Weiro knyga „Marsietis“. Juostoje gausu specialiųjų efektų, panoraminių ir išties užburiančių kosmoso vaizdų. „Marsietis“ tikrai patiks fantastikos, astronautikos gerbėjams ir Matt‘o Damono, kuris atliko pagrindinį vaidmenį, fanams.

tv3.lt kino ekspertė Laurita Putnaitė „Marsiečiui“ taip pat negailėjo gerų žodžių: „Tai puikiai kritikų įvertintas filmas, kuriame atsispindi, ką žmogus gali padaryti likęs visiškai vienas. Jį palaikė tik viltis ir svarbus tikslas. Filme viskas pateikta itin realistiškai, o M. Damono vaidmuo – stulbinantis. Aktorių komanda atrinkta taip gerai, kad labai lengva patikėti jų perteikiamais jausmais ir emocijomis. Ne veltui šis filmas buvo nominuotas 7 „Oskarų“ apdovanojimams.“

„Marsietis“ šeštadienį 22.05 tik per TV3!

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų