REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pareiškė, kad penktadienį teismo sprendimu į Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo pareigas grąžintam Erikui Bėrontui iškelti griežti tikslai, o pasitikėjimą jis turės pelnyti savo darbu ir skaidria veikla.

Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys pareiškė, kad penktadienį teismo sprendimu į Nacionalinės mokėjimo agentūros (NMA) vadovo pareigas grąžintam Erikui Bėrontui iškelti griežti tikslai, o pasitikėjimą jis turės pelnyti savo darbu ir skaidria veikla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Neturiu teisės jo atleisti, nes yra teismo sprendimas, tai mes sutarėme, kad jam, kaip įstaigos vadovui, bus suformuluoti labai aiškūs, griežti uždaviniai, kurie ir buvo suformuluoti ir naujai atrinktam įstaigos vadovui“, – po susitikimo su E. Bėrontu BNS penktadienį sakė G. Surplys.

REKLAMA

Pasak jo, E. Bėrontui iškelti trys pagrindiniai uždaviniai – efektyvinti NMA veiklą, kad per vienerius metus visos agentūrai pateiktos paraiškos būtų įvertintos laiku, skaidri agentūros veikla, jos perkėlimas į Kauną per vienerius metus.

G. Surplys pabrėžė asmeniškai nepažįstantis E. Beronto, jam būnant ministru pastarasis esą nebandė su juo susisiekti ir pateikti savos atleidimo iš NMA vadovo posto versijos.

„Man tai yra svarbus ženklas, kad žmogus žino savo vertę, savo tiesą ir nebando nešvariai būdais įtikinti. Tačiau aš jo nepažįstu, todėl ir mano pasitikėjimas yra tik preliminarus. (...) Šiuo metu galiu pasakyti tik tiek, kad yra teismo sprendimas, aš jį privalau vykdyti. Mano pasitikėjimą jis turės pelnyti savo darbu ir veiklos skaidrumu“, – tvirtino ministras.

REKLAMA
REKLAMA

G. Surplys, įgyvendindamas teismo sprendimą, penktadienį pasirašė įsakymą dėl E. Bėronto grąžinimo į darbą. Pastarasis po susitikimo su ministru sakė esąs pasirengęs darbui, o visuomenė neturėtų abejoti teismo sprendimu.

„Teismas, turėdamas visus dokumentus, paaiškinimus, įrodymus, pažymas ir kitus dalykus, kurie buvo nežinomi visuomenei, priėmė galutinį sprendimą, kuriuo pilnai yra įsitikinęs. Galvoju, kad neturėčiau abejoti ir visuomenė neturėtų abejoti teismo sprendimu“, – BNS tvirtino E. Bėrontas.

„Aš pats jaučiuosi kaip atvykęs iš naujo į darbą, su ministru perkalbėjom tam tikrus dalykus. Manau, kad per keturis metus pavyko agentūroje daug darbų atlikti. (...) Tikrai dar yra, kur reikėtų pasitobulinti, su tomis pačiomis patikromis, apie kurias dabar skaičiau spaudoje, su lankstesniu požiūriu į ūkininkus, tai manau, kad tai galima būtų įgyvendinti“, – pridūrė jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Pasak G. Surplio, tiek jis, tiek E. Bėrontas supranta, kad NMA vadovui bus skiriamas padidintas žiniasklaidos, politikų ir tarnybų, tiriančių korupcinę veiklą, dėmesys.

„Jis prisiekinėjo, kad jo tai negąsdina (...) Galiausiai džentelmeniškai sutarėme, kad jei matysime, kad kartu dirbti neišeina, kad tas dėmesys trukdo mums dirbti, arba atsiras kitų faktų, kurių dabar apie poną Bėrontą neturiu, tada jis džentelmeniškai pasitrauks“,– aiškino ministras.

Jis taip pat žadėjo penktadienį kreiptis į Valstybės saugumo departamentą (VSD) dėl teisės E. Bėrontui dirbti su slapta informacija.

REKLAMA

Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas trečiadienį patenkino E. Bėronto skundą ir jį grąžino į Europos Sąjungos paramą skirstančios agentūros vadovus. Teismas taip pat įpareigojo E. Bėrontui sumokėti beveik 22,3 tūkst. eurų kompensaciją.

Tuometinis žemės ūkio ministras Bronius Markauskas sausio pradžioje buvo paskyręs E. Bėrontą vadovauti agentūrai antrai kadencijai, tačiau vėliau gavęs papildomos Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) informacijos, sausio viduryje jį atleido.

Atleidus E. Bėrontą, Žemės ūkio ministerija skelbė naujo NMA vadovo konkursą, jį laimėjo agentūros direktoriaus pavaduotojas Tomas Orlickas. Po teismo sprendimo minėtas konkursas buvo anuliuotas.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų