REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdančiuosius remiančios „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Remigijus Žemaitaitis ir opozicinio Liberalų sąjūdžio atstovas Jonas Liesys išrinkti Seimo pirmininko pavaduotojais.

Valdančiuosius remiančios „Tvarkos ir teisingumo“ atstovas Remigijus Žemaitaitis ir opozicinio Liberalų sąjūdžio atstovas Jonas Liesys išrinkti Seimo pirmininko pavaduotojais.

REKLAMA

Už R. Žemaitaičio kandidatūrą per slaptą balsavimą penktadienį balsavo 76 Seimo nariai, prieš buvo 12 ir 18 parlamentarų susilaikė.

J. Liesys į vicepirmininkus paskirtas 76 balsais „už“, dešimt „prieš“ ir 21 parlamentarui susilaikius.

Jų kandidatūras pateikė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Ketvirtadienį parlamentarai priėmė Seimo statuto pataisą ir padidino pirmininko pavaduotojų skaičių nuo penkių iki septynių. Taip pat numatyta, kad ne mažiau kaip du vicepirmininkų postai turi priklausyti opozicijai.

Papildomo Seimo vicepirmininko posto valdantiesiems prireikė, kai opozicijoje buvę „tvarkiečiai“ su valdančiąja koalicija pasirašė bendradarbiavimo sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

Keturi parlamento vicepirmininkų postai šiuo metu priklauso valdantiesiems „valstiečiams“ ir socialdarbiečiams. Iki šiol Seimo vadovybėje buvo opozicijos atstovė – konservatorė Irena Degutienė.

REKLAMA

R. Žemaitaitis prisistatydamas Seimui teigė sieksiantis stiprinti parlamentinę kontrolę, o „galios centrą perkelti iš institucijų į Seimą“.

„Mes matome, kad parlamentinė kontrolė pas mus nėra tokia, sakyčiau, stipri. Toje srityje aš ir norėčiau daugiausiai dirbti. Antras mano bent jau įsitikinimas yra tai, kad mes turime galios centrą iš institucijų perkelti į Seimą“, – sakė R. Žemaitaitis.

„Šiandien tas yra akivaizdu, nes man yra keista, kada institucijų vadovai leidžia sau neatvykti į posėdžius. Keista man, kad viceministrai arba ministrai nesilanko komitetuose arba siunčia departamentų darbuotojus. Tai visų pirma Seimas yra ta institucija, kur realiai turėtų būti duodama pagarba“, – kalbėjo kandidatas.

REKLAMA
REKLAMA

Liberalų sąjūdžio atstovas Juozas Liesys savo prisistatyme kalbėjo apie būtinybę gerinti regionų kelių būklę.

„Manyčiau, kad reikėtų daug dėmesio skirti regionams, vien todėl ir keliams, turėtų opozicija ir pozicija susitarti, kad kelių būklė Lietuvoje būtų geresnė, kad geltoni autobusiukai galėtų važiuoti ne vien žvyruotais kaimo keliukais, kad jie nelūžtų ir nereikėtų jų taisyti, išleisti papildomai pinigų. (...) Manyčiau, jeigu keliai bus geri, mes nematysime degančių žvakučių, primenančių nelaimes pakelėse, gal jų sumažės, o geriausia, kad jų išvis nebūtų“, – sakė J. Liesys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų