REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dvidešimtmetis Lietuvos rinktinės ir Balstogės „Jagiellonia“ komandos saugas Justas Lasickas turėjo gana įtemptą vasarą. Po itin puikaus praėjusio sezono Serbijoje jis grįžo į Lietuvą ir tikėjosi naujam sezonui vėl išvykti į „Zemun“ klubą.

Dvidešimtmetis Lietuvos rinktinės ir Balstogės „Jagiellonia“ komandos saugas Justas Lasickas turėjo gana įtemptą vasarą. Po itin puikaus praėjusio sezono Serbijoje jis grįžo į Lietuvą ir tikėjosi naujam sezonui vėl išvykti į „Zemun“ klubą.

REKLAMA

„Buvau pasirengęs dar vieną sezoną tobulėti Serbijoje, man praėjęs sezonas buvo labai geras. Planavau ten tęsti karjerą, tobulėti, žaisti aukštame lygyje“, - kelių mėnesių istoriją prisimena J. Lasickas.

Tačiau situacija pasikeitė - Vilniaus „Žalgiriui“ priklausantis futbolininkas į Serbiją negrįžo, daugiausia laiko skyrė individualiam tobulėjimui ir laukė savo šanso.

„Tokia futbolininko dalia, - sako J. Lasickas. - Reikia kartais palaukti, turėti kantrybės. Jokių nuoskaudų ir pykčių su „Žalgiriu“ neturiu. Žinoma, gal ir galėjo visa situacija išsispręsti greičiau, tačiau išsiskyrėme taikiai. Vasara man buvo neįprasta, buvo daug laukimo, neaiškumo ir šiek tiek išsimušiau iš sportinės formos. Dabar reikia galvoti tik apie futbolą ir savo tobulėjimą.“

REKLAMA
REKLAMA

Pats saugas pripažįsta, kad Lietuvos čempionato viduryje įsilieti į sostinės klubą būtų buvę keblu.

„Vilniaus komanda buvo sukomplektuota, tai man ateiti į klubą, kuris dirba jau pusę metų, nebuvo logiška. Aš nesijaudinau, kad nežaidžiu Vilniaus klube, treniravausi su jais, palaikiau sportinę formą, tačiau žinojau, kad noriu žaisti užsienio klube“, - sako „Žalgirio“ akademijos auklėtinis.

REKLAMA

Laukdamas dvidešimtmetis ne tik sportavo su „Žalgirio“ komanda, stebėjo jų rungtynes, tačiau buvo išvykęs į peržiūrą - Maskvos „Lokomotiv“ klubą.

„Buvau su komanda peržiūroje Austrijoje. Tai buvo labai gera patirtis, nes sportavau su geriausiais žaidėjais, kurie žaidė ir Rusijos, ir kitose rinktinėse, - pasakoja J.Lasickas. - Jautėsi aukštas organizacijos lygis. Nors buvo tik pirma stovykla, kuri buvo daugiau įvadinė, tačiau man tai padėjo patobulėti ir pasisemti vertingos patirties.“

Jau rugpjūčio mėnesį Lenkijos ir vėliau Lietuvos žiniasklaidoje pasirodė pranešimai, kad mūsų šalies rinktinės narys su „Jagiellonia“ klubu pasirašė trejų metų sutartį.

REKLAMA
REKLAMA

„Susidomėjimas buvo ilgą laiką, žinojau, kad yra toks variantas ir tai nebuvo dėl kažkokių vienų rungtynių, - sako J.Lasickas. - Man tai labai džiugus momentas ir suteikia dar daugiau pasitikėjimo savimi. „Jagiellonia“ didelis klubas ir didelis žingsnis į priekį mano karjeroje. Įspūdį palieka ne tik pati komanda, tačiau visa organizacija.“

Komandoje J.Lasickas sutiko ir puikiai pažįstamą veidą - vieną Lietuvos rinktinės ir Lenkijos klubo lyderių Arvydą Novikovą.

„Arvydas man daug padeda, o ir pasikalbėti galime lietuviškai, - pasakoja J.Lasickas. - Man pirmas pusmetis bus visiškai adaptacinis. Komandoje didelė konkurencija, nes daug ir mano pozicijos žaidėjų, ir atakuojančių futbolininkų. Naivu tikėtis, kad tik atėjęs tu tapsi svarbiu komandos nariu. Per pirmą pusmetį reikės priprasti prie visko, suprasti ko nori treneriai. Tačiau viskas priklauso nuo manęs. O visa komanda giliai širdyje turi tikslą tapti čempionais.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiesa, prieš tapdamas „Jagiellonia“ klubo dalimi J.Lasickas nuo birželio mėnesio neturėjo žaidimo praktikos, todėl sunkiai tikėjosi ir Lietuvos rinktinės trenerių kvietimo į nacionalinę komandą, kurioje šiuo metu yra sužaidęs 7 rungtynes.

„Norint žaisti rinktinėje, reikia žaisti ir klube. Buvau pasirengęs, kad galiu nesulaukti kvietimo. Esu dar jaunas, galėčiau žaisti ir už U21 rinktinę. Tačiau kiekvienas futbolininkas, kuris žaidžia Lietuvoje arba užsienyje, svajoja būti Lietuvos rinktinėje. Man labai malonu būti su geriausiais“, - tikina J.Lasickas.

Lietuvos futbolininkai jau spalio mėnesį susirinks į dar vieną rinktinės stovyklą ir rengsis spalio 11 d. ir spalio 14 d. vyksiančioms UEFA Tautų lygos rungtynėms su Rumunija ir Juodkalnija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų