REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Lina Bylaitė (nuotr. asm. archyvo)

Sveika mityba ir sportas vis dažniau užvaldo jaunus žmones. Kol vieni kardinaliai keičia gyvenimo būdą dėl sveikatos problemų, kiti tai daro dėl patirtų patyčių.

13

Sveika mityba ir sportas vis dažniau užvaldo jaunus žmones. Kol vieni kardinaliai keičia gyvenimo būdą dėl sveikatos problemų, kiti tai daro dėl patirtų patyčių.

REKLAMA

Būtent taip pasielgė ir 20-metė Lina Bylaitė, kuriai teko patirti tikrą košmarą. „Pasityčiojimai iš manęs truko nuolatos... Nuo pirmos klasės iki dešimtos nepritapau bendraamžių tarpe. Vaikinai nenorėjo su manimi bendrauti, nes buvau per daug „apkūni“, – sakė mergina.

 

Užgauliojimai ir įžeidžiantys pasisakymai aidėjo ne tik iš vaikinų lūpų, bet taip pat ir iš kitų merginų. Jos Linai liepdavo nustoti valgyti šokoladą kiekvieną dieną.

Įžeidė dėdė

Tiesa, užgauliojimų Lina sulaukė ir iš labai artimos aplinkos. Ji vis dar prisimena momentus, kai jos dėdė patraukdavo jauną merginą per dantį dėl svorio.

REKLAMA
REKLAMA

„Jis sakydavo, kad esu stambi. Jaučiausi labai blogai, dažnai verkdavau ir guosdavau save skaniu maistu. Labai bijojau rodyti savo kūną, mažai leidausi fotografuojama, nemėgau fotografuotis visu kūnu“, – teigė ji.

REKLAMA

Panoro keistis 

Linos atmintyje įsirėžė frazė, kuri privertė ją ryžtis pokyčiams. „Man pasakė, kad gyvenime turėsiu pakovoti už save, nes genetika lėmė mano apkūnumą. Išgirdusi šiuos žodžius supratau, kad privalau keistis. Pradėjau lankyti treniruoklių salę, atsisakiau visų skanumynų, kuriuos valgydavau kiekvieną dieną“, – sakė Lina.

67 kilogramai – tai buvo skaičius, kurį svarstyklėse išvydusi mergina suvokė, kad turi imtis veiksmų. „Nenorėdavau svertis, dažnai verkdavau, nes vis sverdavau daugiau... Šiuo metu sveriu 55 kilogramus ir pasitikiu savimi, galiu dėvėti aptemptus drabužius, fotografuotis visu kūnu be gėdos jausmo“, – pasakojo L. Bylaitė.

REKLAMA
REKLAMA

Ir nors daugelis merginų svajoja apie tobulą figūrą, neretai dalis jų viską meta vos tik pradėjusios. Pasak Linos, tai yra normali reakcija, kadangi sportas reikalauja daug laiko, energijos, užsispyrimo ir ištvermės.

„Sporto pati anksčiau nemylėjau, sportavau tik dėl noro keistis, tačiau po metų labai pamilau. Pati sutvirtėjau, pamačiau, kad viskas yra ne veltui! Merginos, nesitikėkite, kad visi pokyčiai bus iš karto. Turėkite tikslą ir jo siekite, galite tikrai daugiau nei manote“, – džiaugėsi ji.

Sulaukia komplimentų 

Nukritę papildomi kilogramai ir sportiška figūra taip pat pradėjo žavėti ir vaikinus. Lina šyptelėjo, kad sulaukė ne tik daugybės komplimentų, bet ir jų dėmesio.

„Sportas mane pakeitė kaip asmenybę. Pasitikiu savimi, drąsiau bendrauju su žmonėmis. Kūną keisti galima bet kada, daug sunkiau keisti savo asmenybę“, – teigė ji.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų