REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
67
Svogūno lukštas (nuotr. 123rf.com)

Kulinarijos įgūdžiai yra būtini visiems – vienišiems žmonėms, mamoms ir tėčiams, kurie turi pamaitinti savo šeimą. Tačiau dauguma iš mūsų vengia gaminti, nes tai yra pernelyg varginantis procesas.

67

Kulinarijos įgūdžiai yra būtini visiems – vienišiems žmonėms, mamoms ir tėčiams, kurie turi pamaitinti savo šeimą. Tačiau dauguma iš mūsų vengia gaminti, nes tai yra pernelyg varginantis procesas.

REKLAMA

 Laimei, žinant keletą gudrybių galite pagerinti gaminimo įgūdžius. „Bright Side“ sudarė virtuvės gaminimo gudrybių rinkinį, kuris leis jums jaustis virtuvės šefu.

Lengvas būdas nulupti česnaką

Norėdami lengvai, nesudarant netvarkos virtuvėje, nulupti česnaką tiesiog įdėkite jo galvutę į mikrobangų krosnelę ir užstatykite laikmatį 20 sekundžių. Česnako odelė iš karto pati nuslys.

Kepkite žuvį ant citrinos skiltelių

Žuvis kepama ant grotelių dažniausiai prilimpa, o ją nukrapštyti yra nelengva. Todėl prieš dedant žuvį ant grotelių papjaustykite citriną skiltelėmis ir padėkite po žuvimi. Žuvis neprilips prie grotelių ir įgaus ypatingą prieskonį.

REKLAMA
REKLAMA

Teisingas picos pašildymas

Pašildyta pica niekada nebūna tokia skani, kaip ką tik iškepta. Tačiau visgi norėdami pasišildyti picą dėkite ją į mikrobangų krosnelę kartu su vandens stikline, taip pica nepraras skonio ir neišdžius.

REKLAMA

Lengvas būdas pjaustyti pomidorą

Gaminate salotas ir jums reikia supjaustyti vyšninius pomidorus? Procesą pagreitinsite pomidorus sudėję tarp dviejų lėkščių, taip kelis pomidorus vienu metu, lengvai perpjausite per pusę.

Šaldykite svogūnus

Pjaustomi sušalę svogūnai neišskleidžia tam tikrų cheminių junginių, kurie sukelia ašaras. Pakanka 10–15 minučių palaikyti šaldiklyje, kad sumažėtų išskiriamų rūgščių kiekis. Todėl be vargo galite pjaustyti svogūnus ir nebeverkti.

Kiekvieną arbatos rūšį laikykite skirtingai

Baltos, geltonos ir žalios arbatos pakelius verdančiame vandenyje laikykite po 1-2 minutes, tačiau juodąją arbata laikykite ilgiau nei 2-3 minutes.

REKLAMA
REKLAMA

Neleiskite bananams juoduoti

Maistine plėvele apvyniokite banano kekės galą, taip bananai greitai nepajuoduos ir padės jais mėgautis dvigubai ilgiau.

Būdas iškepti sultingą mėsą

Dažniausiai ant grotelių kepama mėsa išsausėja ir nebūna tokia sultinga, kad taip nenutiktų ant mėsos gabalo vidurio padėkite ledo kubelį. Taip iškepusi mėsa bus sultinga ir skani.

Perkepta vištiena

Jei netyčia perkepėte vištieną ir ji tapo sausa, užpilkite šilto sultinio. Taip vištiena taps sultingesnė.

Sausainius išlaikykite šviežius

Kad sausainiai ilgiau išliktų švieži jums padės obuolys. Supjaustykite šį vaisių skiltelėmis ir įdėkite į indą pilną sausainių. Obuolys neleis sausainiams išdžiūti ir leis jais pasidžiaugti ilgiau.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų