REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys profesorius Liudas Mažylis pareiškė ketinantis dalyvauti kitąmet vyksiančiuose rinkimuose į Europos parlamentą.

Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų narys profesorius Liudas Mažylis pareiškė ketinantis dalyvauti kitąmet vyksiančiuose rinkimuose į Europos parlamentą.

REKLAMA

„Europos Sąjunga susiduria su vienais didžiausių iššūkių. Svarbu, kaip Europos konservatoriai bus pasirengę rinkimams, kokias idėjas jie bus pasirengę pristatyti, kaip pristatys save. Mano supratimu, konservatoriai turi nešti labai aiškią vieningos Europos žinią. Tradicinėms politinėms jėgoms tenka didžioji politinė atsakomybė atlaikyti spaudimą iš abiejų pusių“, – žurnalistams Seime antradienį kalbėjo partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

TS-LKD jau baigė formuoti savo kandidatų į Europos parlamentą sąrašą. Jis pirmą kartą bus pateiktas reitinguoti ne partijos tarybai, o visiems partijos skyriams. Patvirtintas sąrašo dalyvis – ir profesorius Liudas Mažylis.

REKLAMA
REKLAMA

„TS-LKD bendruomenės nariu esu jau seniai, tokiu ir jaučiuosi, visada jaučiausi. Gal nebuvau labai drausmingas ar energingas narys. O apsispręsti palankus laikas – popiežiaus vizitas labai netikėtai jis daugelį dalykų išdėstė, pasakė. Norisi jo išdėstytas mintis pritaikyti sau. Kita gera žinia – Ingridos Šimonytės pasisprendimas, tai suteikia energijos. Tai ir buvo gera proga man apsispręsti dalyvauti rinkimuose į Europos parlamentą TS-LKD sąraše“, – Seime kalbėjo L. Mažylis.

REKLAMA

Jo teigimu, Lietuvai nebereikia užsibūti praeityje ir galvoti, kad esame maža ir pažeidžiama šalis. Pats L. Mažylis nori, kad Lietuva taptu pavyzdžiu kitoms Rytų šalims ir dalintųsi savo gerąja patirtimi.

„Man važinėjant filmuotis, toje nesaugioje Rytų erdvėje susitinkant su žmonėmis, jie taip lengvai atpažįstami kaip vakarykščiai mes prieš 20 ar kažkiek metų. Tą patirtį dera persvarstyti. Pirmoji mano programinė nuostata būtų toje Europos kaimynystėje buvimas tiltu mūsų patirties, kurią sugebėjome įgyti per pastaruosius 25 metus ir perteikimas tiems, kurie vakarykštėje dienoje yra įstrigę. <...> Nebe mažyliai mes, reikia eiti, ieškoti ir rasti“, – kalbėjo L. Mažylis.

Europos parlamento rinkimai vyks kitų metų gegužės 26 dieną.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų