REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Moteris gina smurtavusį vyrą (tv3.lt fotomontažas)

Kaune sekmadienio naktį vykusios dramos vienoje šeimoje atomazga – siaubinga. Kauno klinikose gydomas kelių mėnesių stipriai sumuštas kūdikis. Jam net skilusi kaukolė. Įtariama, kad jį sumušė pats tėvas. Prakalbo ir kūdikio motina, kuri gynė smurtavusi vyrą.

13

Kaune sekmadienio naktį vykusios dramos vienoje šeimoje atomazga – siaubinga. Kauno klinikose gydomas kelių mėnesių stipriai sumuštas kūdikis. Jam net skilusi kaukolė. Įtariama, kad jį sumušė pats tėvas. Prakalbo ir kūdikio motina, kuri gynė smurtavusi vyrą.

REKLAMA

„Galva labai ištinus yra mėlynės ant vaiko veido, dabar vaikas guli reanimacijoj, ir žiūrės visą naktį, ar nėra pablogėję. Tada perkels į palatą vaiką“, – pasakojo vaiko mama.

Baisi nelaimė nutiko itin prastos reputacijos bendarbutyje Vilijampolėje. Tačiau su vyru gyvenanti moteris sako, esą vaikus vyras labai mylėjęs ir neskriaudęs.

„Vaikai atimti kiti du... Išėjau ir nežinau, dėl ko taip, jis niekada nesielgdavo taip su vaikais, ypač savo vaiką labai mylėjo“, – teigia moteris.

REKLAMA
REKLAMA

Paaiškėjo, kad tris savo atžalas pažiūrėti močiutei palikusi moteris išėjo su vyriškiu į barą, ten įvykusių muštynių metu moteriai sulaužyta nosis ir ji pati atsidūrė ligoninėje.

REKLAMA

„Grįžo neblaivus, klausė kur aš, šūkavo, nežinojo net kad aš ligoninėj, man sulaužyta nosis dviejose vietose, tai nėra,kad lengva ta trauma…”, – sako moteris.

Kaimynai sako, kad močiutė dažnai prižiūrėdavo anūkus.

Teistas devynis kartus

Pranešimas apie įvykį gautas 2 val. 50 minučių. Pranešta, kad galimai iš rankų šiemet gimusį berniuką išmetė tėvas. Jis, kaip paaiškėjo, buvo neblaivus (0,93 prom.) Vyras uždarytas į areštinę.

Kaip pranešė Kauno apylinkės teismo pirmininko padėjėja Vaida Bytautė, 23 metų kaunietį H. N. leido suimti trims mėnesiams. Jis įtariamas sunkiai sužalojęs vos kelių mėnesių savo kūdikį. „Įtariamasis anksčiau devynis kartus teistas. Viena baudžiamoji byla šiuo metu nagrinėjama Kauno apylinkės teisme.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad šį nusikaltimą jis padarė bausmės atlikimo metu, todėl tai leidžia daryti prielaidą, kad įtariamasis, būdamas laisvėje, gali bėgti, slėptis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ar teismo“, - sakė prokuroro prašymą išnagrinėjusi teisėja Birutė Drozdienė.

Įtarimai H. N. yra pateikti dėl to, kad jis, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, 2018 m. rugsėjo 23 d. vidurnaktį Kaune, Lampėdžių g., rankomis ir kojomis sudavė savo vos kelių mėnesių sūnui į įvairias kūno vietas. Kūdikiui sunkiai sutrikdyta sveikata. Šią nutartį per 20 dienų galima skųsti Kauno apygardos teismui.

Du vaikai paimti

Aiškėja, kad šioje šeimoje neramumų būta ir anksčiau. Kaip tv3.lt teigė Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos atstovė spaudai Vaiva Arnašė, šioje šeimoje auga trys vaikai. Du vyresnieji, kuriems šiuo metu yra pusantrų ir treji metai, yra paimti iš šeimos ir apgyvendinti Globos centre.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Socialinės Paramos Šeimai Informacinės Sistemos (SPIS) duomenimis, dėl galimo smurto pusantrų metų vaiko 2017 metų buvo fiksuota informacija Vilniaus miesto savivaldybėje. Pusantrų metukų vaiko tėvystė nenustatyta, smurtavo prieš kūdikį galimai jo tėvas. Incidento, įvykusio praėjusią naktį metu, Vaiko teisių apsaugos specialistų duomenimis, kūdikio motinos namuose nebuvo.

„Motina nesulaikyta. Vaiko paėmimo momentu namuose jos nebuvo. Teigiama, kad tuo metu ji buvo medicinos įstaigoje. Iki šios dienos šių vaikų tėvai į rizikos šeimų sąrašus įtraukti nebuvo“, - komentavo Vaiko teisių apsaugos specialistė bei pabrėžė, kad Kauno miesto skyrius duomenų dėl galimos vaikų nepriežiūros neturi.

REKLAMA

Kūdikis ligoninėje vienas

Šiuo metu policija vykdo ikiteisminį tyrimą dėl mažamečio vaiko sužalojimo, bus sprendžiama, ar vaikai gali likti šeimoje: „Vadovaujantis priimtais teisės aktais, šeimai inicijuojama atvejo vadyba, intensyvias paslaugas teikia mobili komanda. Dėl šių vaikų galimybės augti šeimoje sprendimai bus priimti šeimos atvejo peržiūros metu.“

Kauno klinikų spaudos atstovės Eglės Audickaitės teigimu, berniukas šiuo metu yra stebimas medikų, jo būklė stabili.

Kol kas pas jį niekas nebuvo atėjęs, berniukas ligoninėje vienas.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų