REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
45
Vilniaus „Ryto“ spaudos konferencija ir treniruotė (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubas penktadienį pristatė planuojamą biudžetą praskleisdamas savo piniginę ir kartu įgėlė aršiausiam konkurentui Lietuvoje Kauno „Žalgiriui“.

45

Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubas penktadienį pristatė planuojamą biudžetą praskleisdamas savo piniginę ir kartu įgėlė aršiausiam konkurentui Lietuvoje Kauno „Žalgiriui“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Praėjusią vasarą ekipą perėmę naujieji savininkai rado net 3,4 mln. eurų siekusias skolas. Per praėjusį sezoną pavyko šią skolą ženkliai sumažinti iki 870 tūkst. eurų sumos.

REKLAMA

Pusę jos planuojama grąžinti šio sezono metu.

„Kol nesikeis dalininkų struktūra ir mes būsime klube, galiu pažadėti, kad komanda tikrai nepatirs tokių didelių sukrėtimų einant į minusą, skolinantis ir leidžiant pinigus neturint pajamų šaltinio. Turime aiškų planą ir pradedame trejų metų ciklą“, – kalbėjo klubo generalinis direktorius Darius Gudelis.

Biudžetas toliau augs

Pirmaisiais šios plano metais „Rytas“ surinks 4,4 mln. eurų. Tai 150 tūkst. daugiau, nei praėjusiame sezone.

REKLAMA
REKLAMA

Vis tik komplektacijos tai per daug nepalengvins – žaidėjų algoms „Rytas“ skirs 2 mln. eurų.

1,25 mln. eurų komandai skirs Vilniaus miesto savivaldybė, o didžiąją dalį biudžeto sudarys rėmėjų pinigai, apie 700 tūkst. tikimasi gauti iš prekyba atributika ir bilietais.

250 tūkst. „Rytas“ skirs jaunimo komandos reikalams.

„Jaunimo ugdymas yra labai svarbus mūsų prioritetas“, – pabrėžė D. Gudelis.

Jis kartu atskleidė ambicingą tikslą, kad kitais metais „Ryto“ biudžetas gali pasiekti apie 5-6 mln. eurų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Įgėlė „Žalgiriui“

Sporto direktorius Linas Kleiza dar kartą priminė, kad komanda ieško pastiprinimo ir iškėlė tikslus „Ryto“ klubui – patekti į Lietuvos krepšinio lygos (LKL) ir Karaliaus Mindaugo taurės finalus, o Europos taurėje žengti į aštuonetą stipriausių.

Tiek L. Kleiza, tiek D. Gudelis vis tik pabrėžė, kad komandos tikslai nebus aukščiau Lietuvos vyrų rinktinės ir jeigu reikės, išleis visus žaidėjus į dar du likusius FIBA atrankos į pasaulio čempionatą langus.

„Visų pirma seniai priėmėme sprendimą, kad palaikome rinktinę, trenerį ir žaidėjus. Tikrai nedarysime jokių kliūčių. Kaip buvęs rinktinės žaidėjas suprantu tą svarbą. Ką treneris ims, tas važiuos“, – sakė L. Kleiza.

REKLAMA

Jam pritaręs D. Gudelis, nors ir neįvardino konkretaus komandos pavadinimo, bet davė aiškiai suprasti, kad nesupranta Kauno „Žalgirio“ elgesio neišleisti žaidėjų į rinktinę.

„Dalininkų susirinkime svarstėme šį klausimą. Visi supranta, kad tai atveria tam tikrų rizikų, bet visa vadovybė yra už tai, kad pagrindinės Lieguvos komandos, tai yra rinktinės, tikslus statome aukščiau nei savo asmeninių ir klubo tikslų. Mums nekyla klausimų, kas yra piramidės viršuje – ar klubai, ar rinktinė.

Tai nėra tik žodžiai, tai realūs darbai. Aš nesuprantu ir nepateisinamu vieno iš klubo marketingo strategijų, užimti dominavimą rinkoje kaip prekės ženklo. Ir visus kitus prekės ženkus, įskaitant rinktinę, pasikišti po savimi.

REKLAMA

Šioje vietoje neturėtume galvoti apie komerciją, turėtume galvoti apie ilgalaikę perspektyvą“, – savo poziciją išsakė jis.

Konferencijos metu vilniečiai pristatė ir naują juodos spalvos aprangą. Ant tos, su kuria žais Europos taurėje, nebus ekipos pavadinimo. Tuo tarpu Lietuvoje marškinėlių priekį puoš užrašas „Rytas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų