REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
35
Mergina mirė suvalgiusi vištienos

Pavalgiusi sušių restorane, Alice Brooks prarado sąmonę ir po keturių dienų mirė. 2014 metais vakarieniaudama restorane Aksbridžo mieste, jauna mergina užsisakė makaronų su imbierine vištiena ir tofu.

35

Pavalgiusi sušių restorane, Alice Brooks prarado sąmonę ir po keturių dienų mirė. 2014 metais vakarieniaudama restorane Aksbridžo mieste, jauna mergina užsisakė makaronų su imbierine vištiena ir tofu.

REKLAMA

Devyniolikmetė buvo labai alergiška kai kuriems maisto produktams - riešutams ir žuviai.

Prasidėjus anafilaksiniam šokui ji patyrė katastrofišką smegenų pažeidimą. Jauna mergina mirė dėl alerginės reakcijos, prasidėjusios vakarieniaujant su vaikinu „Wagamama“ restorane, kur pora šventė 10 mėnesių draugystės sukaktį

Alice Brooks prarado sąmonę ir po keturių dienų mirė, prieš tai paprastame restorane užsisakiusi makaronų su imbierine vištiena ir tofu.

Devyniolikmetė, kuri buvo labai alergiška kai kuriems maisto produktams - riešutams ir žuviai, o taip pat lateksui, blogai pasijuto vakarieniaudama su savo vaikinu Michaelu Jeffriesu.

REKLAMA
REKLAMA

Išėjus iš restorano Alicei prasidėjo anafilaksinis šokas ir ji prarado sąmonę. Vėliau gydytojai išsiaiškino, kad ji patyrė katastrofišką smegenų sužeidimą.

REKLAMA

Alice‘ės šeima nusprendė atjungti gyvybės palaikymo aparatus ankstyvą 2014 metų lapkričio 29-osios rytą.

Merginos mirties priežasčių tyrimo metu jos mama, Suzanne Wilby, pasakojo, kaip anksčiau jos dukra buvo patyrusi alerginę reakciją dėl „Coca Cola“ gurkštelėjimo iš buteliuko, iš kurio prieš kelias valandas buvo atsigėręs žmogus, prieš tai suvalgęs „Snickers“ šokoladuką.

Vaikystėje ji taip pat imdavo sunkiai kvėpuoti, jei netoliese sėdėjęs žmogus valgydavo riešutus, o vieną dieną ji iš darbo kepyklėlėje buvo išsiųsta namo dėl kolegos greta ruošiamo graikiškų riešutų pyrago sukeltos alerginės reakcijos.

REKLAMA
REKLAMA

Jos vaikinas Michaelas Jefrriesas Vakarų Londono koronerių teismui pasakojo, kaip 2014 m. lapkričio 25 dieną jis ir Alice į populiarų prekybos centrą nuėjo atšvęsti judviejų draugystės sukakties.

Jis sako: „Kai eidavome kur nors valgyti, ji visuomet paklausdavo, ar maiste nėra riešutų ir peržiūrėdavo alergenų lenteles. Prie mūsų priėjusi padavėja paklausė, ką norėsime valgyti, ir Alice iškart paklausė, ar jos norimame patiekale nėra riešutų.

Tuomet prie mūsų priėjo vadybininkė su alergenų lentele ir patvirtino, kad patiekale jų nėra. Alice tikrino, ar ten tikrai jų nėra, perklausė net du kartus.

M. Jeffriesas tęsia pasakojimą: „Pavakarieniavę išėjome iš restorano ir tęsėme prieškalėdinį apsipirkimą. Ėjome link „The Pavilions“, kai ji blogai pasijuto, todėl nusprendėme grįžti į automobilį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ji pasinaudojo savo inhaliatoriumi, kvėpavimas susilygino, bet tik trumpam - tuomet ji ėmė kvėpuoti prasčiau ir prasčiau. Niekada nebuvau matęs jos taip sunkiai kvėpuojančios.

Ji sakė, kad jai užšalo gerklė ir tuo metu ji jau kvėpavo visai blogai, jai ėmė mėlynuoti lūpos ir būtent tada jai prasidėjo anafilaksinis šokas - vairuotojo sėdynėje.

Ji išsiėmė savo epinefrino švirštiklį, bet nebespėjo juo pasinaudoti prieš prarasdama sąmonę. Ji man pasakė išimti jį iš jos rankinės, aš jį išėmiau ir įbedžiau jai į šlaunį.“

Greitosios pagalbos automobilis atvyko vos po kelių minučių nuo skambučio. Medicinos technikas Stephenas Hale‘as palaikė Alice‘ės gyvybę sustojus jos širdžiai.

REKLAMA

S. Hale‘as tyrėjams sakė: „Atsimenu, kaip radau Alice‘ę gulinčia tarp stovinčių mašinų, aplink buvo primėtytą inhaliatorių, neprisimenu, kiek tiksliai jų buvo, bet tikrai daugiau nei vienas.“ Alice‘ės šeima nusprendė atjungti gyvybės palaikymo aparatus ankstyvą 2014 metų lapkričio 29-osios rytą

„Jos vaikinas sakė panaudojęs epinefrino švirkštiklį, o alerginė reakcija kilo po „Wagamama“ suvalgyto maisto. „Viena minutė po mano atvykimo jai sustojo širdis. Aš atlikau pagrindinius gyvybės palaikymo veiksmus, naudojau kaukę ir orą.“

Tyrėjams taip pat buvo pasakojama, kaip du paramedikai bėgo automobilių stovėjimo aikštelės laiptais su visa įranga, nes greitosios pagalbos automobiliui buvo sunku pravažiuoti pro pastatą dėl aukščio apribojimų. Dėl šios priežasties Alice į ligoninę buvo atvežta 10 minučių vėliau.

REKLAMA

Po incidento detektyvas seržantas Johnas Hine‘as apsilankė vienoje pagrindinių Aksbridžo gatvių esančiame „Wagamama“ restorane, peržiūrėjo saugos kamerų vaizdo įrašus ir apklausė darbuotojus.

Duodamas parodymus jis sakė: „Nuvykau į restoraną su tikslu gauti vaizdo įrašus ir pasišnekėti su padavėja, vadybininke ir virėju.

Jie man patvirtino, kad pora buvo restorane ir užsisakė maisto, prašydami patiekalų be riešutų. Jie taip pat man paaiškino, kad A. Brooks minėjo esanti alergiška riešutams, o užsakymą prižiūrėjo vadybininkė.

„Wagamama“ turi specialų protokolą alergiškų asmenų aptarnavimui – jie man pasirodė labai profesionalūs, tikrai buvo pasiruošę aptarnauti alergiškus klientus.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Restorano vadybininkės, padavėjos ir vyriausiojo virėjo parodymai patvirtino hipotezę, kad tą dieną, kai Alice ir jos vaikinas restorane užsisakė valgyti, buvo laikomasi griežto protokolo.

„Viena mūsų taisyklių nurodo, kad alergijų atveju užsakymus priima vadybininkas.“ – sakė padavėja.

Tuo tarpu vadybininkė patvirtino, kad kartu su Alice peržiūrėjo alergenų lentelę prieš jai užsisakant maistą ir kad atkreipė virėjo dėmesį į jos alergiją. Virėjas teigė, kad prieš gamindamas patiekalą be riešutų išplovė keptuvę ir kitus naudotus virtuvės reikmenis.

Konkrečia medicinine diagnoze, dėl kurios Alice prarado sąmonę prekybos centro automobilių stovėjimo aikštelėje tą rudens popietę, dar vis abejojama – tai galėjo būti astmos priepuolis, anafilaksija arba bronchų spazmas.

REKLAMA

Iš pradžių buvo įtariamas anafilaksinis šokas, tačiau dr. Sergejus Vaganovas iš Hilingdono ligoninės teismui teigė manantis, kad Alice patyrė bronchų spazmą.

Šiai nuomonei pritaria dr. Andrew Jonesas iš šv. Tomo ligoninės, kuris dirbo tuo metu, kai Alice buvo atvežta į ligoninę ir ten praleido kelias kitas dienas.

Raštiškame pranešime, kuris buvo perskaitytas teisme, jis nurodė, kad Alice patyrė katastrofišką smegenų sužeidimą ir jos smegenys visiškai nustojo funkcionuoti.

Jis pridėjo manantis, kad mergina patyrė stiprų bronchų spazmą alerginės reakcijos kontekste.

Alice‘ės šeima nusprendė atjungti gyvybės palaikymo aparatus ankstyvą 2014 metų lapkričio 29-osios rytą.  

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų