REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
11
B. Bingelytės pirkti šokoladiniai batonėliai priminė muilo skonį, tv3.lt fotomontažas (nuotr. 123rf.com)

Bene kiekvieno mažo vaiko mėgstamiausias saldumynas – gardūs šokoladiniai batonėliai. Tačiau kaunietė Brigita Bingelytė skaudžiai nusivylė, panorėjusi savo vaikus palepinti populiariais „Kinder chocolate“ batonėliais.

11

Bene kiekvieno mažo vaiko mėgstamiausias saldumynas – gardūs šokoladiniai batonėliai. Tačiau kaunietė Brigita Bingelytė skaudžiai nusivylė, panorėjusi savo vaikus palepinti populiariais „Kinder chocolate“ batonėliais.

REKLAMA

Kaune gyvenanti Brigita Bingelytė rugpjūčio 29-tąją nutarė užsukti į Ariogaloje esančią parduotuvę ir nupirkti savo vaikams „Kinder chocolate“ batonėlių pakuotę.

Įprotis paragauti pirmai

Grįžusi į sodybą, moteris iš karto nutarė nudžiuginti savo vaikus, tačiau visa laimė, kad ji pirmiausia šokoladinių batonėlių paragavo pati.

„Kažkada esu skaičiusi, kad užsienyje buvo pripilta į vaikišką gėrimą rūgšties ir vaikus išgelbėjo tik tai, kad mama prieš tai jo paragavo pati. Todėl tokį įprotį jau turiu kokius septynerius metus. Pirmiausia viską paragauju pati ir tik tada duodu savo vaikams“, – tikino ji.

Atplėšus „Kinder chocolate“ šokoladinių batonėlių pakuotę, iš pradžių moteris neįtarė nieko blogo – pakuotė nebuvo pažeista ar sulieta. Tačiau vos tik atsikandus jų, skonis tikrai nepriminė gardaus šokolado.

REKLAMA
REKLAMA

Vietoje šokolado – muilas

„Paragavau šokolado ir nustebau, skonis priminė muilą ar kokį indų ploviklį. Vėliau jų paragavo ir mano vyras, išsiėmėme antrą juostelę – skonis buvo toks pats. Iš karto pauostėme pakuotę, ji nebuvo supilta. Atrodė, kad visas skonis yra įdare“, – ragautų batonėlių skonio negali pamiršti pašnekovė.

REKLAMA

Moteris tikina, kad šokoladinių batonėlių ji su vyru paragavo ne daug, todėl sveikatos nusiskundimų tikrai nebuvo. Tačiau moteris iš karto kreipėsi į šokoladinių batonėlių platintoją Lietuvoje „Eugesta“, kuri šeimai atvežė naujus šokoladus ir patvirtino, kad visą situaciją ištirs.

„Buvau susitikusi su platintojais, viską sudėjau ir grąžinau jiems šokoladą. Mane patikino, kad bus atliekama „Ferrero“ eskpertizė ir mane informuos apie tyrimą“, – sako moteris.

Moteris taip pat iš karto po įvykio apie šokoladinių batonėlių kokybę pranešė ir Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai.

REKLAMA
REKLAMA

„Mokame didelius pinigus. Žmonės perka ir dažnai neragauja. Liūdna, kad tenka nusipirkti tokius produktus. Kiek girdėjau žmonių atsiliepimus, tokius batonėlius jiems teko įsigyti ir kituose miestuose, pavyzdžiui, Klaipėdoje“, – patikino B. Bingelytė.

Susisiekus su pačia šokoladinių batonėlių platintoja Lietuvoje „Eugesta“, įmonės Komercijos skyriaus vadovas Kazimieras Šaveiko patvirtino, kad įmonė žino konkrečiai apie šį atvejį ir su gamintojais jie yra jau susisiekę. 

„Apie šį atvejį jau esame informuoti, su gamintojais jau susisiekėme ir nusiuntėme jiems būtent tos prekės pavyzdžius. Taip pat prašysime atlikti ir papildomus tyrimus, kadangi turime dar kelis panašius gaminius iš šios partijos“, – pasakojo K. Šaveiko.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Išima iš prekybos

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad iš rinkos surenkama šokoladų „Kinder“ (kilmės šalis – Lenkija) partija. Saldumynuose nustatytas pašalinis kvapas ir skonis.

Tyrimas pradėtas gavus vartotojo skundą dėl šokolado „Kinder“, kurio skonis priminė muilą. Atlikus neplaninį patikrinimą prekybos vietoje atrinkti šokoladų „Kinder“ (partijos (LO87HG- -1A, supakuoti dėžutėse po 12 vnt., kilmės šalis Lenkija, tinkamumo vartoti terminas iki 2018-11-08, tiekėjas UAB „Eugesta“, Kibirkšties g. 8, Vilnius) mėginiai.

Nacionaliniame maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo institute tirtame šokolado „Kinder“ mėginyje nustatyti organoleptiniai neatitikimai – pašalinis kvapas ir skonis, primenantis muilą.

REKLAMA

Tyrimo metu išsiaiškinta, kad šiuos saldumynus Lietuvos rinkoje išplatino įmonė UAB „Eugesta“. Iš tiekėjo Ferrero Polska Commercial (Lenkija) iš viso buvo gauta 14400 vnt. po 150 g (12 x 12,5 g) šokolado „Kinder“.

Prekyba nesaugiais saldumynais uždrausta, įvežusi įmonė įpareigota surinkti juos iš rinkos. Vartotojai, įsigiję minėtos partijos saldumynų, gali juos grąžinti į prekybos vietas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų