REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
76
Janas Vesely (nuotr. SCANPIX)

Lietuvos rinktinė jau šį vakarą, sekmės atveju varžybose su Nyderlandų krepšininkais, gali užsitikrinti kelialapį į pasaulio čempionatą Kinijoje.

76

Lietuvos rinktinė jau šį vakarą, sekmės atveju varžybose su Nyderlandų krepšininkais, gali užsitikrinti kelialapį į pasaulio čempionatą Kinijoje.

REKLAMA

Iš visų 32 pirmenybių dalyvių aiškios jau 6 rinktinės: Kinija, Graikija, Vokietija, Čekija, Tunisas ir Nigerija. 

Be šių komandų ir be Lietuvos, yra ir dar keletas rinktinių, kurios netrukus turėtų prisijungti prie pasaulio čempionate dalyvausiančiųjų kompanijos.

Kaip skelbia basketnews.lt, jei šiandien Ukraina išvykoje nusileis Juodkalnijai, o ispanai nugalės latvius, Sergio Scariolo auklėtiniai taip pat taps garantuoti dėl savo dalyvavimo čempionate Kinijoje.

Beje, kaimynai latviai I grupėje turi 5 pergales, tačiau kol kas iki savo vietos planetos pirmenybėse ši komanda dar turi pakovoti. Kol kas šioje grupėje latviai žengia treti.

REKLAMA
REKLAMA

K grupėje formalumus teliko sutvarkyti Prancūzijos rinktinei, kuri per aštuonerias rungtynes pralaimėjimą patyrė tik kartą. Šansą išsikovoti bilietus prancūzai dabar turės lapkritį – artimiausiame mače su Čekijos rinktine.

REKLAMA

Europos zonos atrankoje didžiausiais nusivylimais gali tapti Europos čempionė Slovėnija bei Kroatija.

Pirmieji I grupėje turi viso labo 2 pergales, o tvarkaraštis jų taip pat neglosto. Klysti negalinčios komandos priešakyje dar laukia dvejos rungtynės su turkais bei ukrainiečiais ir mačas su Latvija.

Kroatijos situacija yra kiek palankesnė. Šį vakarą Draženo Anzulovičiaus komanda keliauja į Lenkiją, o kol kas juos nuo trečioje vietoje esančių vengrų skiria tik viena pergalė. Tiesa, po šio vakaro susitikimo kroatai turės verstis be NBA žaidėjų, o tai šioje atrankoje Kroatijai daryti sekasi sunkiai.

REKLAMA
REKLAMA

Afrikos atrankoje kelialapius užsitikrino Tunisas ir Nigerija, viso šiam žemynui skirtos 5 vietos.

Azijos atrankoje šeimininkų principu vietą čempionate jau turi Kinija, tačiau prie jos artimiausiu metu turėtų  prisijungti Australijos, Naujosios Zelandijos, Libano ir Irano krepšininkai. Viso Azijai skirtos 7 vietos.

Šiaurės ir Pietų Amerikos atrankoje taip pat skiriamos 7 vietos, tačiau klausimų šioje atrankoje dar vis daugiau nei atsakymų: neabejojama, kad į pirmenybes pateks JAV ir Argentinos krepšininkai.

Taip pat šiuo metu potencialūs pirmenybių dalyviai: Brazilija, Puerto Rikas, Kanada.

Rungtynes Lietuva – Nyderlandai nuo 19:30 stebėkite per TV3

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų