REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Sekmadienį paaiškėjo Lietuvos futbolo federacijos taurės finalo dalyviai. Antrus metus iš eilės dėl šio titulo kovos Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno „Stumbro“ futbolininkai.

Sekmadienį paaiškėjo Lietuvos futbolo federacijos taurės finalo dalyviai. Antrus metus iš eilės dėl šio titulo kovos Vilniaus „Žalgirio“ ir Kauno „Stumbro“ futbolininkai.

REKLAMA

Vilniečiai pusfinalio dvikovoje išvykoje 3:0 nugalėjo „Kauno Žalgirį“, o „Stumbro“ klubas varžovų aikštelėje 4:0 parklupdė DFK „Dainavą“.

Būtent pastarosios rungtynės Alytuje sukėlė itin didelė ažiotažą – centriniame mieste stadione šią dvikovą stebėjo kiek daugiau nei pusantro tūkstančio sirgalių.

DFK „Dainavos“ gerbėjai Lietuvos futbolo visuomenėje yra geriausiai žinomi „Dzūkų tankų“ pavadinimu.

Pagrįstai vienais geriausių futbolo sirgalių mūsų šalyje įvardinami gerbėjai, savo adresu neretai sulaukia ne tik pagiriamųjų žodžių, tačiau ir kritikos.

REKLAMA
REKLAMA

Ypač, kai kalba pasisuka apie futbolo rungtynėse tvarką prižiūrinčius apsaugos ir policijos darbuotojus. Tiesa, šįkart gerbėjų ir saugumo atstovų karas persikėlė į socialinį tinklą „Facebook“.

REKLAMA

Čia, prieš sekmadienio rungtynes Alytuje, vienas iš policijos pareigūnų išplatino sensacingą pareiškimą, kuriame pasišaipė ne tik iš „Dzūkų tankų“, tačiau ir viso Lietuvos futbolo.

Pateikiame neredaguotą policijos pareigūno pranešimą „Facebook“:

„Po kol kilmingi Policijos departamento pareigūnai Anykščiuose organizuoja geriausių šalies policijos pareigūnų apžiūrėtuves, beveisliai metami po „Dzūkų tankais“. Kažkada, dar prieš kelis metus, Knygų mugėje, vienoje vaikams skirtoje knygelėje perskaičiau apie žirgus, jog ne visiems jiems nusišypso laimė tempti karaliaus rūmų pašto karietą.

REKLAMA
REKLAMA

Kažkam tenka ir ugniagesių statinę ir net išviečių kuopėjo bačką tampyti. Ir kaip rašė žymus britų rašytojas Džordžas Orvelas savo „Gyvulių ūkyje“… Bendrai tiek to. Grįžkime prie tankų. „Dzūkų tankais“ pasivadino patys aršiausi Alytaus „Dainavos“ futbolo klubo fanai. Na pasižiūrėjau aš į tuos „tankus“ internetinėje erdvėje. Vadinasi taip. Jei ir toliau vartoti militaristinę terminologiją, tai jie nei tankai, nei pabūklai, nei kulkosvaidžiai. Jie net ne revolveriai. Tušti pistonai. Daug triukšmo ir tiek tų reikalų. Iš bėdos gal tik ant dažasvydžio šautuvėlių temptų. Bet nesąmonių prikrėsti gali. Tam jiems proto gali ir užtekti, nes labai jau aršūs. Štai todėl ir turi kažkas tuos „tankus“ prižiūrėti. O jei jau jie nutars, kad jie iš tikrųjų tankai, tai kažkas turės juos ir tramdyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tam reikia iš anksto ruoštis. Ai ir dar apie futbolą. Kažkuris internautas labai įdomiai pastebėjo, kad didelė klaida, kai sakoma, kad Lietuvoje krepšinis yra antroji religija. Antrąja religija reikėtų vadinti futbolą, nes religija, tai kai Tu fanatiškai tiki tuo, ko realiai neesi matęs. Iki susitikimo sekmadienį Alytuje, stadione. P.S. Nuotrauka tai asociatyvinė, iš Marijampolės. Bet gal bus ir iš Alytaus, jei bus kada fotografuotis.“

Iškart po sekmadienio rungtynių Alytuje, tas pats policijos pareigūnas „Facebook“ tinkle patalpino dar vieną pranešimą, kuriame pasidalijo įspūdžiais iš čia vykusių LFF pusfinalio rungtynių (pateikta neredaguota kalba):

REKLAMA

„Sekmadienis, Alytus, futbolas ir „Dzūkų tankai“. Oras fantastiškas, tačiau futbolas į vienus vartus. Bet štai kas įdomu: komanda net A lygoje nelošia, o sirgalių daug, pasipuošę klubo atributika ir pusantros valandos traukia savo melodijas. Daininga tauta, špyga taukuota. Bet štai duoto žodžio nesilaiko. O tada tenka prisiminti, kad Lietuvoje net ir pats griežčiausias teisinis reglamentavimas turi ne tik minusų, bet ir pliusų. Laukia kruopšti filmuotos medžiagos analizė ir labai panašu, kad porai „tankų“ likusią sezono dalį, o gal net ir dalį kito sezono, gali tekti „prastovėti angaruose“.

Na, žodžiu, futbolu grožėtis nebent pro skylę stadiono tvoroje, nors jie to dar ir nežino. Yra numatytas toks dalykas, kaip už visokias nesąmones uždraudimas lankytis tokiuose renginiuose. Ir viskas tik dėl to, kad nesilaikoma išankstinių susitarimų ir vieni kitiems duotų pažadų. Čia šiaip, apie tai, kad duoto žodžio reikia laikytis. Ai ir dar. Noriu nuoširdžiai padėkoti kolegai Juozui Pečiuliui. Tai ant jo pečių gulė visas paruošiamasis darbas. Bendrai visi renginyje dirbę pareigūnai šaunuoliai, puikiai atliko savo darbą - tiek Alytiškiai, tiek „talkininkai“ iš Kauno. Svarbiausia, kad „tankų mūšio“ nepralošėme. Na o dabar, turbūt Popiežius laukia, jei iki to laiko ko nors nenumatyto neįvyks. Gero vakaro.“

REKLAMA

Tokie policijos pareigūno komentarai „Facebook“ paskyroje jau spėjo sulaukti didelės futbolo atstovų kritikos. Anot jų, tokio rango piliečiui nedera viešai juodinti Lietuvos futbolą.

Beje, sekmadienio rungtynėse Alytuje užfiksuotas ir dar vienas netradicinis įvykis. „Dzūkų tankams“ palaikyti DFK „Dainavą“ šiame mače padėjo Vilniaus „Ryto“ krepšinio klubo gerbėjai iš „B tribūnos“.

Iš viso alytiškius šioje dvikovoje palaikė 26 ištikimiausi „Ryto“ komandos sirgaliai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų