REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
3
Jūratė Miliauskaitė (nuotr. Gamintojo)

Kūrėja Jūratė Miliauskaitė šį rudenį pasitinka besidžiaugdama itin sėkminga praėjusia vasara. Jos metu ji dėliojo paskutiniuosius taškus įrašinėdama jau septintą akustinį albumą. Visai netrukus naujasis albumas bus pasiekiamas gerbėjams, tačiau atlikėja turi gerų žinių ir kolekcininkams. Jiems bus skirta riboto tiražo vinilo plokštelė.

3

Kūrėja Jūratė Miliauskaitė šį rudenį pasitinka besidžiaugdama itin sėkminga praėjusia vasara. Jos metu ji dėliojo paskutiniuosius taškus įrašinėdama jau septintą akustinį albumą. Visai netrukus naujasis albumas bus pasiekiamas gerbėjams, tačiau atlikėja turi gerų žinių ir kolekcininkams. Jiems bus skirta riboto tiražo vinilo plokštelė.

REKLAMA

Interviu metu J. Miliauskaitė papasakojo apie šią vasarą Ispanijoje nufilmuotus net tris vaizdo klipus ir jų užkulisius, atskleidė apie vieną ilgai svajotą šių metų pirkinį, o taip pat prasitarė, kodėl jos visai neseniai įsigytame rojaus kampelyje iki šiol nėra daržo.

Kaip prabėgo jūsų vasara? Gal ilsėjotės, keliavote, ar, priešingai, visa ji buvo skirta darbams?

REKLAMA
REKLAMA

Kiekvieno žmogaus gyvenime harmonija ir balansas yra svarbiausias dalykas. Gimėme ne tam, kad tik dirbtume. Svarbu jaustis laimingam, atrasti pašaukimą ir eiti paskui jį. Būtent taip ir stengiuosi gyventi.

REKLAMA

Ši vasara man buvo gana sėsli, nors ir buvau išvykusi į festivalį Ispanijoje su savo jaunimu.

Ką nuveikėte kelionės Ispanijoje metu?

Nufilmavome trims kūriniams iš naujojo albumo „Keliaujanti laiku“ vaizdo klipus. Man, atlikėjai, tai labai svarbus įvykis. Tikiu, kad ištikimieji mano kūrybos gerbėjai juos įvertins.

Kodėl klipams pasirinkote Ispaniją? Ar ne paprasčiau Lietuvoje?

Buvo patogu pirmiausiai dėl to, kad vykome ten į festivalį. O ir mano kūryba dažniausiai yra spontaniška. Tiesiog tuo metu sugalvojome, kad ir aplinka puiki vizualiniam kūrinių pristatymui, ir atmosfera ypatinga.

REKLAMA
REKLAMA

Vienas iš trijų naujų klipų „Ateisiu tylią naktį“ filmuotas labai paprastoje kavinėje prie jūros. Su tokia nuotaika, kokia mane buvo apėmusi būtent toje vietoje, Lietuvoje turbūt niekada negalėčiau taip filmuotis.

Pavyko pagauti tą tikrą pajūrio atsipalaidavimą, aplinkinių žmonių laisvą požiūrį, kai niekas į nieką nekreipia dėmesio. Niekas nieko nesureikšmina, kiekvienas gyvena tik savo gyvenimą. Kažkas šalia manęs žiūrėjo futbolą, kažkas gėrė kavą, šnabždėjosi.

O aš šalia sėdėjau ir dainavau, ir į mane niekas nekreipė dėmesio. Iš tiesų tas laikas Ispanijoje man buvo stebuklingas. Lietuvoje, manau, to niekad nepavyktų padaryti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jūsų interviu žiniasklaidoje gana reti. Papasakokite, kas naujo jūsų gyvenime įvyko per pastarąjį pusmetį? Tiesa, minėjote, kad vasara buvo sėsli, gal buvo tam kokių priežasčių?

Įvykių nemažai, tačiau vienas man asmeniškai svarbesnių – galimybė kada nori būti gamtos apsuptyje, aš ją vadinu sodyba, įsigyjimas. Visai neseniai netoli Kauno po didelėmis eglėmis ir ąžuolu įsigijau fantastinę galimybę pabūti su savimi, su savo mintimis - tik aš ir gamta.

Į valias galėjau džiaugtis visais įmanomais gamtos malonumais. Toje vietoje tiesiog norisi būti. Galbūt tai lėmė, kad vasara buvo ramesnė, be rimtesnių kelionių ir išvykų.

Vaikščiojimas po rasotą žolę ir aplink augalus, sėdėjimas ant lieptelio prie vandens, saulės patekėjimai rytais, rytinė kavutė terasoje, sėdėjimas prie laužo vakarais man teikia daug džiaugsmo, ramina ir atpalaiduoja.

REKLAMA

Mano vadinamoje sodyboje taip pat galiu užsiimti kūryba, kai to norisi, kai nesinori – tiesiog joje būti ir ilsėtis.

Beje, pasistengiau, kad mano aplinkoje nebūtų daržo. Jo kol kas tiesiog nesinori.

Man, kūrėjai, labai svarbu rasti laiko ramybei, poilsiui, pabuvimui su savo mintimis, todėl ši vieta buvo tarsi būtinybė, apie kurią galvojau jau seniai.

Naujam albumui „Keliaujanti laike“ skyrėte be galo daug dėmesio, įdėjote daug darbo. Kai kuriuos kūrinius pradėjote įrašinėti prieš keletą metų, juos ilgai tobulinote, šlifavote. Kodėl albumą išleidžiate dabar? Ar šis laikas jums kuo ypatingas?

Tiesiog natūraliai atėjo laikas įamžinti tai, ką kūriau keletą metų. Akustinės dainos, sugulusios į albumą, susidėliojo per pastaruosius dvejus – trejus metus. Dainų yra labai daug.

REKLAMA

Būdavo, sukuriu dainos pradžią ir kartais atrodydavo, kad nieko įdomaus iš to nebus. Vėliau sekė kitų dainų įrašai, kuriuos su kolegomis perklausydavome. Jiems kūriniai atrodė puikūs, tačiau man ne itin patikdavo. Taip ilgainiui atsisijojo tie kūriniai, kurie man pačiai atrodė įdomiausi, jie ir sugulė į albumą „Keliaujanti laike“.

Albume nerasite kompiuterinės muzikos, man pačiai asmeniškai tai - vertinga. Čia skamba tikri instrumentai – akustinės gitaros, bosas, perkusija, fortepijonas, elektrinis pianinas. Visų instrumentų partijas reikėjo įrašinėti, todėl per pastaruosius metus vyko intensyviausi darbai.

Kaip jūs pati vertinate naująjį albumą?

Jis jaukus, paprastas, tačiau man, kūrėjai, vis atrodo, kad daug ką turbūt reikėjo daryti kitaip.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kodėl albumą pavadininote „Keliaujanti laike“?

Sugalvoti tinkamiausią pavadinimą užtrunka, tačiau pirmoji mintis, kuri atėjo į galvą. buvo „Keliaujanti laike“. Buvo svarstyta ir daug kitų pavadinimų, tačiau teko sugrįžti prie pirmosios idėjos.

Toks pavadinimas gimė iš mano vidaus, negalvojant, nejungiant proto.

Vėliau ėmiau galvoti, kad galbūt toks pavadinimas per daug filosofiškas, gal albumą vis dėlto reikėjo pavadinti „Ateisi tylią naktį“ ar „Mėlynas vakaras“. Bet paskui tai jau atrodė pernelyg nunaudoti žodžiai. Nusprendžiau nesilaikyti jokių taisyklių ir dėsnių, į gyvenimą paleidome „Keliaujanti laike“. Albume yra kūrinys „Keliaujanti laike“, prie kurio teksto ir aš pati prisidėjau.

REKLAMA

Toks pavadinimas atitinka mano darbartinę būseną, kai aš atrandu džiaugsmą kasdienybėje, džiaugiuosi atsitiktiniais dienos blyksniais, momentais, nuotaikomis. Tuose dalykuose atrandu vidinį džiaugsmą ir ramybę. Galiu leisti sau tokią prabangą išreikšti save taip, kaip norisi, dainuoti tik tai, kas man patinka, nes tiesiogiai iš savo muzikos negyvenu. Mano tiesioginis darbas yra su jaunimu.

Pavadinimas taip pat simbolizuoja tai, kad muzikoje esu daugybę metų, tačiau nepaisant to, manyje vis tiek yra ta maža mergaitė, svajojanti, keliaujanti, ieškanti ir tikinti, kad tai, kas svarbiausia, dar neatrasta.

Kiek kūrinių jūsų naujame albume?

Kompaktiniame diske – 19 kūrinių. Vinilo plokštelėje – mažiau – 14. Dėl techninių galimybių į vinilą telpa mažiau nei į kompaktinį diską.

REKLAMA

Jūratės Miliauskaitės koncertai:

2018 09 27 – Šiauliai – „Raudoni muzikiniai vakarai“ (Šiaulių arenos mažojoje salėje); 2018 10 06 – Telšiai – „Žemaitės teatre“; 2018 10 20 – Palanga – muzikiniame klube „Vandenis“; 2018 11 10 – Kaunas – Teatro klube; 2018 12 13 - Birštonas – Kurhauze; 2018 12 14 - Molėtai – Kultūros centre; 2019 02 09 – Panevėžys – Muzikiniame teatre; 2019 02 23 – Vilnius – Kotrynos bažnyčioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų