REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
8
Narcizas prašo pagalbos (nuotr. facebook.com)

Anglų buldogui Narcizui prireikė neeilinės operacijos. Iš sanitarinės tarnybos ištrauktas, voljere gyvenęs ir į blogų žmonių rankas patekęs šunelis šiandien gali džiaugtis „Dogspoto“ organizacijos dėmesiu, meile ir suteikiama pagalba.

8

Anglų buldogui Narcizui prireikė neeilinės operacijos. Iš sanitarinės tarnybos ištrauktas, voljere gyvenęs ir į blogų žmonių rankas patekęs šunelis šiandien gali džiaugtis „Dogspoto“ organizacijos dėmesiu, meile ir suteikiama pagalba.

REKLAMA

Narcizo ligos istorija buvo paskelbta „Dogspoto“ paskyroje feisbuke:

Dovana gimtadienio proga – siuntimas į sanitarinę tarnybą

Apie viską nuo pradžių. Sulaukėme Marijampolės beglobių savanorės prašymo – „Mindrajos“ sanitarinėje tarnyboje naujokas. Susisiekėm su „Mindraja“ ir išsiruošėm į kelionę – parsivežti nabago.

Istorija banali, Angliuką pirko dukra, išvažiavo į užsienį, paliko mamai, o mamai sveikata rūpintis juo nebeleido. Galėjo susisiekti su veisėja, galėjo bent mums paskambinti. Ne, atidavė į vietinę sanitarinę tarnybą. Dabar jau sunku atsekti, kas ir kaip ten iš tiesų buvo, bet Narcizą parsivežėme va tokį. Va tokios būklės. Juk augo ne daugykoje, o namuose. Sanitarinėje tarnyboje, laimei, tik letenas „apšilti“ spėjo. Ar žmonės akli? Nes kartais iš tiesų taip pradeda atrodyti.

REKLAMA
REKLAMA

Ilgiausi nagai (dėl kurių jau iškraipyti pirštai ir sunku vaikščioti), smarkiai alergizuotas, raukšlės net sulipusios nuo pūlių, raukšlėje virš nosies – kažkoks darinys. Narcizas labai liesas, sveria vos 21 kilogramus, kas anglų buldogų patinui yra tiesiog absurdiškai mažai. Kraitelio neturėjo, tik petnešas. Skiepai? Baikit, kokie skiepai.

REKLAMA

Patikrinome dokumentus – koks apgailėtinas akibrokštas. Narcizui sukako 7 metai. Vat tai tau dovanėlė gimtadienio proga.

Narcizas prašo paramos operacijai

Kodėl turime milžiniškų skolų klinikose? Greičiausiai todėl, kad mūsų globotiniams atliekamos sudėtingos, neeilinės operacijos. Tokios, kurios negali būti pigios, tokios, kurias atliks ne kiekvienas veterinaras.

Globodami Narcizą pastebėjome, kad jis dažnai krenkščia, lyg bandydamas kažką iškosėti. Dar dažniau atpila vandenį su seilėmis ir putomis. Deja, net ir pavalgius, dalis maisto turinio atsidurdavo ant grindų – kartais netrukus po pavalgymo, o kartais – jau po kelių valandų. Galbūt kai kurie tokius simptomus nurašo tam, kad tai – buldogas. Dažnai girdime, kad jie „bezda“, „vemia“, „atpila maistą“, „baisiai gargaliuoja, knarkia, dūsta“. Visai tai neretai nurašoma faktui, kad šuo – suplotasnukis. Deja, realybė yra kitokia.

REKLAMA
REKLAMA

Narcizas tikrai nėra pirmasis globotinis, kuriam buvo būtina minkštojo gomurio trumpinimo operacija. Žinome, kiek efektyvi ši operacija, kiek ji palengvina gyvenimą ir sumažina įvairų diskomfortą. Su viena narkoze Narcizui buvo šalinamas augliukas nosies raukšlėje, o taip pat išrauta krūva sugedusių ir išpuvusių dantų. Taigi trys procedūros su viena narkoze.

Galime tik pasidžiaugti, kad po operacijos Narcizas jaučiasi tiesiog puikiai. Kelios pirmosios dienos buvo sunkesnės, nes tvarkyta nemažai dalykų, bet žinome, kad ši procedūra smarkiai pagerins Narcizo gyvenimo kokybę.

Visas šis „malonumas“ mums kainavo net 384 eur. Šuo didelis, procedūros sudėtingos, viskas su viena narkoze. Ir ne bet kokia, o inhaliacine, na, kaip visada. Rašome „kainavo“, nors iš tiesų, ši SKOLA labai nemaloniai kaba.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tiek Narcizas, tiek ir mes būsime labai dėkingi visiems, kurie prisidės prie šios skolos sumažinimo.

Ačiū jums už jūsų gerumą! Tik kartu mes galime daugiau.

VšĮ „Dogspotas“ Paramos gavėjo kodas: 303167452 Bankas: „Swedbank“ Banko sąsk.: LT68 7300 0101 3720 8824 Paskirtis: NARCIZO OPERACIJAI

Daugiau apie organizaciją: www.dogspotas.lt

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų