REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Žinoma rusų kilmės amerikietė apžvalgininkė Masha Gessen tvirtina, kad V. Putinas dabar yra išgąsdintas, o tokios būsenos jis visuomet pereina į puolimą. Ji taip pat perspėjo kaimynines šalis laukti karinių provokacijų.

Žinoma rusų kilmės amerikietė apžvalgininkė Masha Gessen tvirtina, kad V. Putinas dabar yra išgąsdintas, o tokios būsenos jis visuomet pereina į puolimą. Ji taip pat perspėjo kaimynines šalis laukti karinių provokacijų.

REKLAMA

„Jeigu aš ką nors žinau apie Putiną (o aš manau, kad žinau), tai yra dalykas, kad jis dabar yra išsigandęs. O jeigu jis išsigandęs, reiškia, ir piktas. Trys dalykai gąsdina V. Putiną: didžiuliai protestai, ypač kuomet tūkstančiai žmonių išeina į gatves be jokio leidimo, sunkumai, kylantys dėl demokratinio proceso, ypatingai rinkimai, o taip pat ir jo paties populiarumo kritimas. Visi trys dalykai nesunkiai pastebimi pastaruoju metu,“ – „New York“ aiškina Masha Gessen.

Per šią vasarą jo reitingas ženkliai krito, apie tai pasakojo net ir valstybinės žiniasklaidos priemonės. Savaitgalį šalyje vyko regioniniai rinkimai. Nepaisant to, kad po 19 putinizmo metų nė vieni rinkimai negali atnešti kažkokių rimtesnių politinių permainų, jie gali būti liaudies nuotaikų atspindžiu. Net keturiuose regionuose valdančioji „Vieningoji Rusija“ nesugebėjo užsitikrinti pergalės pirmajame ture. Visoje šalyje žmonės protestuodami balsavo už kandidatus, kurie neturėjo žiniasklaidos palaikymo. Tai yra už visus tuos, apie kuriuos faktiškai nieko nežinojo. Galų gale, rinkimų dieną materializavosi pirmoji V. Putino baimė – masiniai protestai. Ir nors pagrindinė mitingų priežastis – pensijų reforma, į gatves išėjo paaugliai ir net vaikai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot M. Gessen, V. Putinas atsidūrė tokioje sudėtingoje būklėje, nes būdai, kurių pagalba jis nukreipė visuomenės dėmesį nuo realių problemų, nustojo veikę. Iš pradžių tai buvo santykinis ekonominis gerbūvis, vėliau – karas Ukrainoje.

REKLAMA

Daugelis Vakarų analitikų pastaruoju metu prognozuoja režimo žlugimą dėl liaudies ekonominio nepasitenkinimo. Tačiau, M. Gessen manymu, tokios optimistinės prognozės turi mažai pagrindo. Kuomet V. Putinas išsigandęs, jis pereina į puolimą. Mes tai jau pamatėme po 2012-ųjų protestų. Dabar jo niekas nesulaiko nuo to, kad sugriežtintų savo atsakomuosius veiksmus.

Tačiau V. Putinui patinka, kuomet jį myli. Tikėtina, opozicijos spaudimas sustiprės po pastarųjų protestų, tik to jam neužteks. Tik karas gali sugrąžinti jam reitingus. „Viskas, ko jam reikia, – tinkamas priešas ir tinkama propagandinė kampanija, kad nukreiptų žmonių dėmesį nuo rūpesčių ir priverstų juos jaustis kažko didingo dalimi. Rusijos kaimynai, laukite to, kad jums ir vėl reiks susimokėti už Kremliaus nestabilumą,“ – užbaigia mintį M. Gessen.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų