REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

UEFA Tautų lyga įgauna pagreitį. Antradienio vakarą turnyre vyko dar 7 skirtingo pajėgumo rinktinių susitikimai. Stipriausioje, A lygoje, Ispanijos futbolininkai sensacingai rezultatu 6:0 sutriuškino Pasaulio čempionato finalininkus kroatus, Belgijos rinktinė neturėjo vargo Islandijoje.

UEFA Tautų lyga įgauna pagreitį. Antradienio vakarą turnyre vyko dar 7 skirtingo pajėgumo rinktinių susitikimai. Stipriausioje, A lygoje, Ispanijos futbolininkai sensacingai rezultatu 6:0 sutriuškino Pasaulio čempionato finalininkus kroatus, Belgijos rinktinė neturėjo vargo Islandijoje.

REKLAMA

Ispanijos rinktinė pergalę užsitikrino dar pirmajame kėlinyje. Jau 35-ą rungtynių minutę šeimininkai pirmavo triuškinančiu rezultatu 3:0.

Antrajame kėlinyje vaizdas aikštėje nepakito. Ispanai ir toliau demonstravo aukšto lygio futbolą ir 57-ą rungtynių minutę pirmavo žeminančiu rezultatu 5:0.

Po penktojo praleisto įvarčio kroatai pradėjo vaikščioti aikštėje ir savotiškai laukti susitikimo pabaigos, tačiau ispanai apgulties neketino baigti. Vėliau rungtynių tempas kiek nurimo, tačiau ispanai 70-ą minutę pelnė dar vieną įvartį. Susitikimas baigėsi triuškinančia šeimininkų pergale rezultatu 6:0. 

Įvarčius pelnė Saul, M. Asensio, Rodrigo, S. Ramos, Isco. Vieną įvartį kroatai įsimušė į savo vartus.

Islandijoje vykęs vietos futbolininkų ir Belgijos rinktinės susitimas taip pat didelės intrigos nesukėlė. 31-ą minutę belgai jau pirmavo rezultatu 0:2, antrame kėlinyje komandos nesukūrė daug progų pasižymėti, tačiau belgai rungtynių pabaigoje pelnė dar vieną įvartį ir varžybos baigėsi svečių pergale 0:3.

REKLAMA
REKLAMA

Įvarčius šiame susitikime pelnė E. Hazard, du kartus pasižymėjo R. Lukaku.

B lygoje Bosnijos ir Hercogovinos rinktinė rezultatu 1:0 nugalėjo Austrijos vienuolikę. įvartį 78-ą minutę pelnė E. Džeko.

REKLAMA

C lygoje Suomijos futbolininkai rezultatu 1:0 nugalėjo Estijos rinktinę, įvartį 12-ą minutę pelnė T. Pukki.

Vengrijos ir Graikijos susitikimas baigėsi šeimininkų pergale 2:1. Vengrijos komandoje pasižymėjo R. Sallai ir L. Kleinsheisner, graikams įvartį pelnė K. Manolas.

D lygoje Moldovos futbolininkai namuose su Baltarusijos futbolininkais sužaidė lygiosiomis 0:0. San Marino ir Liuksemburgo rungtynės baigėsi triuškinančia svečių pergale rezultatu 0:3.

Pirmadienį į antrą UEFA Tautų lygos kovą stojo ir Lietuvos futbolininkai. Po ganėtinai sėkmingo pasirodymo Vilniuje prieš Serbijos rinktinę, E. Jankausko auklėtiniai antrame ture Podgoricoje nesugebėjo pasipriešinti Juodkalnijos futbolininkams ir pralaimėjo rezultatu 2:0.

REKLAMA
REKLAMA

Artimiausias išbandymas lietuvių laukia spalio 11-ąją. Šalies futbolininkai Vilniuje susitiks su Rumunijos rinktine.

UEFA Tautų lyga – kas tai?

Naujame turnyre 55 Europos rinktinės yra suskirstytos į keturias lygas (A, B, C, D) ir 16 grupių, kurių nugalėtojos bus perkeltos į aukštesnę lygą, o paskutinę vietą užėmusios rinktinės iškris į žemesnę. Taip pat bus galima kovoti dėl vietų Europos čempionate.

Šis UEFA rengiamas turnyras pakeis draugiškas rungtynes ir kovoms suteiks daugiau konkurencijos. Mažesnėms valstybėms yra pakankamai sunku suorganizuoti net ir draugiškas dvikovas, todėl UEFA tiki, kad šiai problemai surado puikų sprendimo būdą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jie naudodami savo koeficientą 55 tautas išskirstė į keturias lygas, iš kurių po 12 bus A ir B lygose, 15 – C lygoje ir 16 – žemiausioje D.

Rinktinės tarpusavyje sužais po vienerias tiek namų, tiek išvykos rungtynes rugsėjo ir lapkričio mėnesiais. Nuo šiol kvalifikacija nebebus vienintelis būdas patekti į 2020 metais vyksiantį Europos čempionatą.

Dvidešimt komandų pateks į Europos čempionatą, kurios įveiks kvalifikaciją, tuo tarpu likusios keturios paaiškės 2020 metų kovo mėnesį UEFA Tautų lygos atkrintamųjų rungtynių metu.

Visi turnyro dalyviai:

A lyga 1 grupė: Vokietija, Prancūzija, Nyderlandai

2 grupė: Belgija, Islandija, Šveicarija

3 grupė: Italija, Lenkija, Portugalija

4 grupė: Kroatija, Anglija, Ispanija

B lyga 1 grupė: Čekija, Slovakija, Ukraina

2 grupė: Rusija, Švedija, Turkija

3 grupė: Austrija, Bosnija ir Hercogovina, Šiaurės Airija

4 grupė: Danija, Airija, Velsas.

C lyga 1 grupė: Albanija, Izraelis, Škotija

2 grupė: Estija, Suomija, Graikija, Vengrija

3 grupė: Bulgarija, Kipras, Norvegija, Slovėnija

4 grupė: LIETUVA, Juodkalnija, Rumunija, Serbija

D lyga 1 grupė: Andora, Gruzija, Kazachstanas, Latvija

2 grupė: Baltarusija, Liuksemburgas, Moldova, San Marinas

3 grupė: Azerbaidžanas, Farerų Salos, Kosovas, Malta

4 grupė: Armėnija, Makedonija, Gibraltaras, Lichtenšteinas.  

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų