REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos verslo konfederacija (LVK) dėl Lietuvos darbo biržos ir Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) vadovų viešų pasisakymų apie jos prezidentą Valdą Sutkų kreipėsi į teismą.

Lietuvos verslo konfederacija (LVK) dėl Lietuvos darbo biržos ir Lietuvos radijo ir televizijos centro (Telecentro) vadovų viešų pasisakymų apie jos prezidentą Valdą Sutkų kreipėsi į teismą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus miesto apylinkės teismo pirmininko patarėja Gintarė Vosyliūtė BNS patvirtino, kad rugsėjo 6 dieną teisme gautas LVK ir Valdo Sutkaus ieškinys dėl garbės,orumo ir dalykinės reputacijos pažeidimo bei neturtinės žalos atlyginimo.

REKLAMA

V. Sutkus antradienį tikino niekada negrasinęs nei Darbo biržos direktorei Ligitai Valalytei bei Telecentro vadovui Remigijui Šeriui.

"Darbobirža - viena iš tų institucijų, kurios atžvilgiu pastaruoju metu buvo išsakyta daug kritikos. Aš asmeniškai su ponia Valalyte "prie keturių akių" niekada nesu kalbėjęs iš viso. Tas faktas svarbus kalbant apie tai, kad buvo kažkie grasinimai išsakyti, metama dėmė visai organizacijai",- spaudos konferencijoje sakė V. Sutkus.

REKLAMA
REKLAMA

"Šitos ponios atžvilgiu nebuvo jokių grasinimų, dėl to mes kreipėmės į teismą", - pridūrė V. Sutkus.

Anot jo, tokiais kaltinimaissiekiama sumenkinti organizacijos prestižą, apriboti jos veiklą, kad ji nebeturėtų visuomenės pasitikėjimo.

Pasak portalo 15min.lt, L. Valalytė yra sakiusi, kad LVK atstovai nurodinėjo derinti viešųjų pirkimų sąlygas bei Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitetui raštu išdėstė reikalavimą Darbo biržos projektų administravimą ir lėšas perduoti konfederacijai.Ji teigė iš LKV sulaukusi ir reikalavimo surasti milijoną jų projektams, jeigu ji ir toliau norinti dirbti direktore.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

15min.lt teigimu, V. Sutkaus grasinimų sulaukė ir Telecentro vadovas R. Šeris. Jis patvirtino sulaukęs V. Sutkaus užuominų, kad "visko gali pasitaikyti", jei esą jis nebalsuos už V. Sutkų konfederacijos vadovo rinkimuose.

V. Sutkaus teigimu, tokie teiginiai neturi logikos, nes R. Šerisnebuvo išrinktas į prezidiumą, kuris ir renka prezidentą.

"Viso to nebuvo, niekada negrasinau ponui Šeriui, neturiu įpročio rėkauti ant ko nors ne valstybine kalba. Akivaizdu, tai noras atkeršyti už kritiką, užčiaupti burnas visuomeninėms organizacijoms",- aiškino V. Sutkus.

REKLAMA

Anot jo, konfederacija kritikavo Telecentro vadovą dėl noro sudaryti nesąžiningą konkurenciją elektroninių paslaugų rinkoje.

"Žinok, visko pasitaiko. Ir plytos kartais nukrenta", - 15min.lt yra sakęs R.Šeris, coituodamas V. Sutkaus jam pasakytus žodžius perLVK prezidento rinkimus. Tuo metu R. Šeris rinkimuose atstovavo bendrovei "Teo".

Susisiekimo ministras Rokas Masiulis rugpjūtį pareiškė, kad jo patarėjas taip pat sulaukė grasinimų iš "vieno įtakingo" LVK nario.

"Buvau informuotas, kad prie mano komandos nario priėjo Lietuvos verslo konfederacijos atstovas (...) ir pasakė, kad jeigu ministerijos vindikacijos pareigūnas, mano patarėjas toliau darys tai, ką daro, tai jį "užtampys" per spaudą",- BNS tuomet sakė R. Masiulis.

REKLAMA

Grasinimus jis siejo su Susisiekimo ministerijos vykdomomis pertvarkomis ir visų jos kuruojamų sektorių veiklos skaidrinimu, ministerijos atliekamomis pertvarkomis kelių sektoriuje.

V. Sutkus Seimo Ekonomikos komitete tuomet išreiškė nepasitenkinimą kelių ir geležinkelių statybos darbų stoka ir ilgomis kai kurių didelių projektų procedūromis. R.Masiuliskritiką atmetė ir teigė, kad kai kuriuose konkursuose nepasirodo nė vienas dalyvis, o sektoriaus įmonės nori išlaikyti ankstesnį "vieną stilių".

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų