REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) nori kreiptis į prokuratūrą dėl parlamentaro Justo Džiugelio, nes aplinkos ministras Kęstutis Navickas prakalbo apie galimą bandymą daryti poveikį.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) nori kreiptis į prokuratūrą dėl parlamentaro Justo Džiugelio, nes aplinkos ministras Kęstutis Navickas prakalbo apie galimą bandymą daryti poveikį.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Frakcijos posėdyje bus priimtas sprendimas, ar frakcija kreipiasi į prokuratūrą, ar aš asmeniškai kreipsiuosi į prokuratūrą. (...) Ta (paskelbta – BNS) informacija yra dalis informacijos, kurią teiksiu prokuratūrai, yra daug daugiau informacijos, aš dabar nesiplėsiu, jūs dalyvausite posėdyje ir išgirsite“, – pirmadienį žurnalistams Seime sakė LVŽS vadovas Ramūnas Karbauskis.

REKLAMA

„Aš turiu labai daug informacijos, ir manau, kad tyrimas turėtų vykti, informacijos, kurią teikia Seimo nariai, kad yra konkrečios įmonės, kurios patyrė spaudimą“, – kalbėjo R. Karbauskis.

LVŽS frakcija pirmadienį spręs dėl partijos lyderį bei frakcijos seniūną kritikuojančio J. Džiugelio pašalinimo iš frakcijos. R. Karbauskis tvirtina, kad J. Džiugelis šalinamas ne dėl aštrių pasisakymų apie jį patį, o dėl siekio suardyti frakciją bei galimo spaudimo, apie kurį prakalbo aplinkos ministras.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu būtų tik jo šnekėjimas, dėl šnekėjimo, kaip bepavadintų mane, niekas nieko nešalina. Bet kai buvo veika ir tęsėsi pakankamai ilgą laiką ir buvo bandoma suardyt frakciją, dėl įstatymų pažeidimų, tai, dėl ko turėjome apsispręsti“, - tvirtino R. Karbauskis.

Aplinkos ministras K. Navickas praėjusią savaitę pasisakė apie J. Džiugelio bandymą jam daryti įtaką.

„Ponas J. Džiugelis yra prašęs manęs, kad mūsų pareigūnai, konkrečiai – Vilniaus regiono aplinkos apsaugos departamento pareigūnai – netikrintų vienos pakuočių tvarkymo organizacijos. Motyvavo tuo, kad jie gali būti per daug akylūs, per daug intensyviai tikrina“, – LRT televizijai sakė aplinkos ministras.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ministras tvirtino pasitaręs su patarėju korupcijos prevencijai ir paprašęs, kad J. Džiugelis nurodytų, kieno tai prašymas, bet jis esą neatsakė ir pokalbis tuo baigėsi. „Pasidalinau šiuo įvykiu, nes J. Džiugelis niekada nedirbo atliekų sektoriuje“, – sakė ministras.

Premjeras Saulius Skvernelis pirmadienį žurnalistams sakė šios situacijos su aplinkos ministru dar neaptaręs, norintis išklausyti paties J. Džiugelio paaiškinimus.

„Ne, kol kas tikrai nekalbėjau, neturėjau tokios galimybės. Aš noriu išklausyti kolegos J. Džiugelio pozicijas, girdėjau, kad ir kitokios informacijos bus paviešinta“, – teigė premjeras.

Komentuodamas iniciatyvą pašalinti J. Džiugelį iš frakcijos jis tvirtino nuosekliai besilaikantis pozicijos, kad „kiekvienas frakcijos narys svarbus“.

„Aš manau, jei tik įmanoma rasti būdus, kad frakcija nemažėtų, tai reikia ir daryti“, – pažymėjo S. Skvernelis.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų