REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
76
Dainius Adomaitis (nuotr. Fotodiena.lt)

Vos prieš kelias dienas į treniruočių stovyklą susirinkusi Lietuvos krepšinio rinktinė sekmadienio vakarą savo žiūrovų akivaizdoje 80:97 pralaimėjo latviams.

76

Vos prieš kelias dienas į treniruočių stovyklą susirinkusi Lietuvos krepšinio rinktinė sekmadienio vakarą savo žiūrovų akivaizdoje 80:97 pralaimėjo latviams.

REKLAMA

Lietuvos rinktinės trenerių štabas šioms rungtynėms galėjo registruoti vos 10 žaidėjų.

Renaldas Seibutis ir Rokas Giedraitis šį vakarą negalėjo padėti rinktinei, nes dar visai neseniai gynė savo klubų garbę draugiškuose mačuose užsienyje.

Po dvikovos vykusioje spaudos konferencijoje Lietuvos rinktinės treneris pripažino, jog latviai šį vakarą buvo gerokai pranašesni.

„Kartais atrodė, jog šiandien abi komandos į aikštelę išėjo būdamos skirtingame pasiruošimo etape. Nors iš dalies tai yra tiesa. Šiandien visur vėlavome priimti teisingus sprendimus ir priešininkai sėkmingai tuo naudojosi. Iki rungtynių su Kroatija privalome išspręsti šią problemą. Gerai, kad tam turime dar bent tris dienas“, – teigė D.Adomaitis.

Jį labiausiai nuvylė, jog komandai nepavyko „išjungti“ toliašaudės latvių artilerijos, nors prieš rungtynes buvo akcentuojama, jog tritaškiai metimai yra pagrindinis varžovų ginklas. Šioje dvikovoje jie pataikė net 15 tritaškių iš 31 bandymo.

REKLAMA
REKLAMA

Strategas taip pat vijo mintis šalin, jog šį vakarą jo krepšininkams trūko nusiteikimo

„Negali būti jokios kalbos apie motyvacijos stoką, kai žaidžiame prieš Latvijos rinktinę. Tikrai nebuvo taip, kad į aikštelę žengėme atsipalaidavę ir nenusiteikę. Tiesiog šiandien pritrūko jėgų, taip pat greito ir tikslaus teisingų sprendimų priėmimo“,– pralaimėjimo priežastis vardino treneris.

REKLAMA

Paklaustas, ką įžvelgė pozityvaus, rinktinės strategas nestokojo ironijos: „Geriausia yra tai, jog jau artimiausiu metu pagaliau vėl galėsime sportuoti visi 12 žaidėjų, ko prieš tai pasigedome. Žinoma, labai svarbu, jog nė vienas iš žaidėjų negavo traumos.“

Dainius Adomaitis pripažino, jog yra pakankamai sunku per trumpą laiką deramai sustyguoti komandą, kuri kiekvieną kartą būna vis kitos sudėties.

„Kiekvienas langas – nauja komanda ir nauja istorija. Užtrunka laiko. Kiekviena treniruotė yra svarbi. Jau vakar matėme, kad mums trūksta laiko priimant sprendimus. Tikimės tai pagerinti, taip pat išsigryninti situacijas, kurias turime atakuoti“, – tvirtino strategas

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metų latvių ekipos treneris Arnis Vecvagars po užtikrintos pergalės per daug nedžiūgavo.

„Jeigu atvirai, jaučiuosi šiek tiek keistai. Nors ir pavyko laimėti šio vakaro rungtynes, visi puikiai suprantame, jog tai buvo tik draugiškas susitikimas. Tiek mūsų, tiek lietuvių svarbiausios kovos laukia artėjančią savaitę“, – euforijai nepasidavė latvis.

Tiesa, vėliau jis pripažino, kad jo komandai tai buvo geros rungtynės. A.Vecvagars liko itin patenkintas savo žaidėjų nusiteikimu ir tvirtino, jog visi aikštelėje pasirodę žaidėjai atliko savo pareigą.

Nacionalinė Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė pasirodymą FIBA pasaulio čempionato atrankos varžybų antrajame etape pradės rugsėjo 14-ą dieną, kai išvykoje grumsis prieš Kroatiją.

Tą pačią dieną latviai namuose kovos prieš Europos čempionus slovėnus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų