REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
140
Cristiano Ronaldo (nuotr. NATHAN GALLAGHER)

JAV žiniasklaidos gigantas ESPN šiemet tradiciškai paskelbė 100-o populiariausių pasaulio sportininkų sąrašą. Šimtukas buvo sudarytas atsižvelgiant į sportininkų uždarbį iš reklamų ir populiarumą socialiniuose tinkluose bei internetinėse paieškų programose.

140

JAV žiniasklaidos gigantas ESPN šiemet tradiciškai paskelbė 100-o populiariausių pasaulio sportininkų sąrašą. Šimtukas buvo sudarytas atsižvelgiant į sportininkų uždarbį iš reklamų ir populiarumą socialiniuose tinkluose bei internetinėse paieškų programose.

REKLAMA

Niekas per daug nenustebo, jog šimtuko viršūnėje patogiai įsitaisė šią vasarą į Turino „Juventus“ klubą persikėlęs Cristiano Ronaldo.

Portugalo populiarumas niekam nekelia abejonių – vien tik „Instagram“ tinkle jį seka 137 ml. gerbėjų, o „Hooper HQ“ neseniai paskaičiavo, jog už vieną šiame tinkle patalpintą naujieną futbolininkas uždirba net 750 tūkst. JAV dolerių!

Ir nors galėtų pasirodyti, jog apie C.Ronaldo jo gerbėjai žino viską, net neabejojame, kad bent vieno iš žemiau išvardintų aštuonių faktų Jums neteko girdėti.

REKLAMA
REKLAMA

1. Išmestas iš mokyklos

Sunkią vaikystę išgyvenęs C.Ronaldo augo keturių vaikų šeimoje ir su jais buvo priverstas dalintis vienu mažu kambariu, kuriame beveik nebuvo baldų ir žaislų.

REKLAMA

Nepaisant nepritekliaus, portugalas mokykloje buvo mėgstamas daugelio savo bendraamžių, tačiau turėjo rimtų problemų su mokytojais.

Būdamas 14-os metų futbolininkas pamokos metu sviedė kėdę į jį visų akivaizdoje kritikavusią mokytoją.

Toks C.Ronaldo poelgis baigėsi labai liūdnai – futbolininkas buvo išmestas iš mokyklos.

Tiesa, pats vaikas per daug neliūdėjo, nes jam mokslai rūpėjo labai mažai – visos jo mintys sukosi aplink futbolą.

2. „Verkiantis kūdikis“

Cristiano Ronaldo visada norėjo laimėti ir šia savybe pasižymėjo nuo mažų dienų.

Vaikystėje žaisdamas futbolą su savo kiemo draugais ir klasiokais jis visada troško tik vieno – laimėti rungtynes.

REKLAMA
REKLAMA

Kai portugalas atlikdavo idealų perdavimą komandos draugams, o šie nesugebėdavo pasiųsti kamuolio į vartų tinklą, C.Ronaldo dažniausiai išreikšdavo nepasitenkinimą jų atžvilgiu, kartais net apsiverkdavo.

Būtent dėl šios priežasties portugalui vaikystėje „prilipo“ verkiančio kūdikio pravardė.

Galima būtų pajuokauti, jog daugelis C.Ronaldo kritikų dar ir šiandien nevengia futbolininkui klijuoti verkiančio kūdikio etiketės.

3. Paslaptinga širdies liga

Pasaulis galėjo taip ir nepamatyti C.Ronaldo sugebėjimų futbolo aikštelėje.

Būdamos 15-os metų futbolininkas iš gydytojų išgirdo labai liūdnas prognozes dėl savo sveikatos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Portugalui buvo diagnozuota reta širdies liga, kuri būtų amžiams nutraukusi jo sportininko karjera.

Vis tik, operacijos metu lazerio pagalba buvo pašalinti širdies sutrikimus kėlę audiniai ir talentingas jaunuolis galėjo tęsti futbolininko karjerą.

4. Nepamirštamas debiutas

Cristiano Ronaldo savo profesionalo karjerą pradėjo būdamas 17-os metų.

Jam prireikė vos trijų dienų, kad vasaros stovyklos metu įtikintų Lisabonos „Sporting“ klubo atstovus, jog yra pajėgus atstovauti Portugalijos futbolo grandą.

Jau pirmose oficialiose savo rungtynėse C.Ronaldo sužavėjo visus, kai Portugalijos čempionato rungtynėse prieš „Moreirense“ įmušė du gražius įvarčius, o jo komanda šventė pergalę 3:0.

REKLAMA

5. Vos netapo „Liverpool“ žaidėju

2003-ais metais C.Ronaldo sudrebino futbolo pasaulį, kai už 13,74 mln. eurų iš Lisabonos „Sporting“ persikėlė į Mančesterio „United“.

Tuo metu tai buvo didžiausia kaina futbolo istorijoje sumokėta už paauglį futbolininką. Be to, jis tapo pirmuoju portugalu patekusiu į „Raudonųjų velnių“ komandą.

Tačiau mažai kas žino, jog futbolininkas vos netapo aršiausių „United“ priešininkų „Liverpool“ ekipos nariu.

Tada „Liverpool“ treniravęs Gerardas Houllier labai norėjo matyti C.Ronaldo savo komandos gretose, tačiau klubui pristigo reikiamų pinigų ir portugalas išvyko į Mančesterį.

6. Išskirtinis rekordas

Cristiano Ronaldo per savo šlovingą karjerą laimėjo daugybę asmeninių ir komandinių trofėjų, taip pat pagerino ne vieną įspūdingą rekordą, kuriuos plačiai nušvietė žiniasklaida.

REKLAMA

Tačiau jam priklauso ir vienas išskirtinis rekordas, apie kurį kalbama pakankamai retai.

2009-ų metų vasarą C.Ronaldo tapo brangiausiu pasaulio futbolininku, kai Madrido „Real“ klubas Mančesterio „United“ ekipai už jį paklojo 94 mln. eurų.

„Santiago Bernabeu“ stadione vykusiojo iškilmingoje žaidėjo pristatymo ceremonijoje dalyvavo net 80 tūkst. futbolo aistruolių. Tai absoliutus visų laikų rekordas.

Portugalas pagerino daugiau nei du dešimtmečius Diego Maradonai priklausiusį rekordą.

1984-ais metais argentinietis buvo pristatytas „Napoli“ sirgaliams, o pamatyti naujo komandos pirkinio į stadioną atvyko 75 tūkst. gerbėjų.

7. Atsisako tatuiruoti kūną dėl kilnaus tikslo

Vienas geriausių pasaulio futbolininkų Cristiano Ronaldo nevengia demonstruoti savo tobulai ištreniruoto kūno, ypač tada kai pelno pasakiško grožio įvarčius futbolo aikštelėje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Daugeliui kelia nuostabą faktas, jog portugalas iki šiol neturi nė vienos tatuiruotės ant savo kūno. Tačiau taip yra dėl vieno itin kilnaus futbolininko elgesio.

Cristiano Ronaldo yra pastovus kraujo donoras. 33-ejų metų futbolininkas savo „Instagram“ ir „Twitter“ paskyrose nuolat ragina savo gerbėjus aukoti kraują vardan kilnaus tikslo.

Anot medicinos atstovų, kiekvienas donoru norintis tapti žmogus privalo palaukti bent keturis mėnesius po tatuiruotės atlikimo.

Tik tada nelieka pavojaus, jog kraujas gali būti užterštas dėl vizito tatuiruočių salone.

Panašu, jog portugalas nėra nusiteikęs laukti taip ilgai ir dėl to atsisako „papuošti“ tatuiruotėmis savo kūną.

REKLAMA

8. Neatskleista pirmojo vaiko motina

C.Ronaldo su savo širdies drauge Georgina Rodriguez šiuo metu augina keturis vaikus, tačiau tik viena jų atžala yra bendras poros vaikas.

Futbolininkui du vaikus išnešiojo surogatinė motina, o jo pirmojo vaiko Cristaino Ronaldo jaunesniojo mama nėra žinoma iki šiol.

Skelbiama, jog futbolininkas savo pirmojo vaiko motinai sumokėjo apvalią sumą už tai, kad ši niekam neatskleistų tiesos.

C.Ronaldo jaunesnysis birželio mėnesį atšventė jau 8-ąjį savo gimtadienį, o apie jo biologinę mamą ir toliau nėra žinoma jokių faktų.

Tai išlieka viena didžiausių futbolo pasaulio paslapčių ir nėra jokių garantijų, kad kažkada bus atskleista.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų