REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naudingų patarimų ir įdomių istorijų kupina, daktarės Irenos Pivoriūnienės vedama TV8 laida ,,Sveikatos medis“ pradeda naują sezoną.

Naudingų patarimų ir įdomių istorijų kupina, daktarės Irenos Pivoriūnienės vedama TV8 laida ,,Sveikatos medis“ pradeda naują sezoną.

REKLAMA

Jau šį sekmadienį, pirmoje sezono laidoje žiūrovų laukia ne viena dėmesio verta istorija, o vienos jų herojai – patys broliai Lavrinovičiai, kurie laidoje atvirai prabils apie kraujo donorystę ir jos svarbą visuomenei.

Žmogaus kraujas yra svarbiausias gyvybės simbolis. Jis perneša deguonį, reguliuoja kūno temperatūrą ir atlieka svarbų vaidmenį mūsų imunitetui.

Kiekvieną dieną atsiranda nukentėjusiųjų, kuriems reikalingi kraujo perpylimai. Ligoninė turi turėti pakankamai kraujo atsargų, norint padėti pacientui.

Laidoje ,,Sveikatos medis“ broliai Lavrinovičiai padės skleisti neatlygintinos kraujo donorystės idėją ir skatins žmones nelikti abejingais.

REKLAMA
REKLAMA

„Tu gyveni ir nežinai, kas gali rytoj atsitikti. Atrodo, viskas gerai, o rytoj jau – visai kitaip, todėl, jeigu nori, kad ateityje tau kažkas padėtų, dabar turi pats padėti žmonėms“, – laidoje teigs Kšyštofas Lavrinovičius.

REKLAMA

Broliui pritars ir Darjušas Lavrinovičius: ,,Mūsų, kaip vyrų, pareiga aukoti save dėl artimiausių žmonių. Na, o jeigu kažkas atsitiktų žmonai, vaikams, giminei blogo, tai aš manau, kad dar tai būtų skaudžiau, negu taip atsitiktų tau“.

„Daugelis piliečių mano, jog kraujo davimas gali pakenkti jų pačių sveiktai – tai yra nepagrįstas mintas“, – apie kraujo donorystės mitus ir svarbą laidoje kalbės ir VŠĮ ,,Nacionalinio kraujo centro“ gydytoja Ieva Linkevičiūtė.

Laidos „Sveikatos medis“ žiūrovai taip pat galės išgirsti apie sveikos gyvensenos naudą organizmui, kas yra natūralūs polifenoliai ir kaip jie padeda žmonėms, sergantiems onkologinėmis ligomis.

REKLAMA
REKLAMA

Savo patirtimi dalinsis garsus iliuzionistas Arvydas Stonys, kuris akistatoje su prostatos vėžiu suvokė mitybos svarbą: „Kasdieniniame meniu turi būti gausu polifenolių – ¬vartojant polifenolius, liga traukiasi“.

Laidoje bus aptariama ir alkoholio sužalotų vaikų gimstamumo problema. VŠĮ ,,Vilniaus gimdymo namų“ vadovė, akušerė ginekologė Kornelija Mačiulienė įspės apie alkoholio žalą vaisiui nėštumo laikotarpiu, kuris vėliau gali turėti fatališkų pasekmių.

Naujas, jau ketvirtasis medicinos laidos „Sveikatos medis“, kurioje susivienijo ilgametė gydytojos Irenos Pivoriūnienės patirtis ir prodiuserės, laidų kūrėjos ir vedėjos Vaidos Skaisgirės jaunatviškas veržlumas, sezonas – sekmadieniais, 15 val. tik per TV8! 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų