REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
28
Lietuvos trispalvę pakeitė į gėjų vėliavą (tv3.lt fotomontažas)

 Prieš tris savaites padegtas Lietuvos gėjų lygos biuras suvienijo daugybę žmonių, režisierius Romas Zabarauskas išreiškęs solidarumą ir palaikymą, savo balkone pasikabino vaivorykštės spalvų vėliavą.

28

 Prieš tris savaites padegtas Lietuvos gėjų lygos biuras suvienijo daugybę žmonių, režisierius Romas Zabarauskas išreiškęs solidarumą ir palaikymą, savo balkone pasikabino vaivorykštės spalvų vėliavą.

REKLAMA

Po šio gesto režisieriaus name buvo padegtos kaimyno durys. Po įvykio Romas nusprendė surengti iniciatyvą ir nemokamai padovanoti 500 nemokamų LGBT vėliavų, kurias žmonės galės pasikabinti ant namų balkonų ar langų.

Šiandien R. Zabarauskas  ant  „Paviliono“ baro stogo pakabino savo vėliavą. Iš pradžių jis nukabino Lietuvos trispalvę, tačiau netrukus pakabino abi, vieną šalia kitos. 

Tiesa, kai kuriems šis gestas  nepatiko, tačiau vaikinas tame neįžvelgė nieko blogo ir jokių blogų ketinimų neturėjo.

REKLAMA
REKLAMA

 

Mero palaikymas

Paskelbus šią iniciatyvą R. Zabarauskas ir vėl sulaukė padegėjų išpuolio – ketvirtadienį buvo padegtos dar vienos duris režisieriaus name. Šis įvykis pro akis nepraslydo Vilniaus miesto merui Remigijui Šimašiui. Meras paskatino kovoti ir surasti padegėjus.

REKLAMA

„Per savaitę dviejų tos pačios laiptinės butų durys padegtos galimai tik dėl to, kad jame gyvenantys laisvi žmonės išdrįso savo balkone pasikabinti LGBT vaivorykštės vėliavą. Įpratome, kad neapykantos nusikaltimai vyksta Rusijoje arba Islamo valstybėje, bet jie negali vykti laisvame mieste. Policija neturi teisės siūlyti nusikabinti vėliavą – slėpdamiesi ir bijodami neapykantos nusikaltimų neišspręsime.

Šiame mieste visi jo piliečiai gali reikšti savo nuomonę ir pažiūras. Todėl raginu policiją dėti visas pastangas surandant šunsnukį padegėją ir apginant vilniečių teisę į laisvę. Kabinkite vėliavas ir būkite laisvi, laisvės miesto piliečiai!“, – socialiniame tinkle rašė R.Šimašius.

REKLAMA
REKLAMA

Kviečia palaikyti

Galimos homofobiškos atakos suvienijo visuomenę, R. Zabarauskas už mažiau nei per parą surinktus 1,5 tūkst. eurų įsigijo 500 LGBT vėliavų. Iniciatorius nusprendė šias vėliavas padovanoti visiems norintiems išreikšti palaikymą.

Šiandien R. Zabarauskas iniciatyvą pradėjo pakabindamas vaivorykštės vėliavą ant „Paviliono“ baro stogo: „Po gaisro mano buto laiptinėje pareigūnė pasiūlė nusikabinti vėliavą, kol visas namas nesudegė. Aš manau, kad Lietuva yra laisva, pažangi, progresyvi šalis ir mes turime saviraiškos laisvę. Mes turime palaikyti LGBT bendruomenę ir siekti visų piliečių lygių teisių ir todėl niekas negali pasakyti man, ar kitam žmogui, ką jam kabinti balkone.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nieko nebijo

Paklaustas, ar nebijo dar vieno išpuolio R. Zabrauskas nusiteikęs ryžtingai: „Mes negalime pasiduoti nusikaltėlių idėjoms, nes tuomet mes, kaip visuomenė, pralaimėsime. Aš tikiu, kad Lietuva yra laisva šalis ir mes turime apginti tą laisvę.“

„Skatinsime, kad ši akcija plistų ir pasiektų kuo daugiau žmonių. Jau daugybė žmonių rašė, dėl šių vėliavų, manau, kad jų gali pritrūkti. Lietuvoje tikrai daug žmonių, kurie nori ginti laisvę lygioms teisėms ir nori tobulėti,“ – kalbėjo vyras.

 

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų