REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Parlamentaro Justo Džiugelio šalinimas iš „valstiečių“ gretų Seime skaldo frakciją į kelias stovyklas – tam nepritariančiųjų, pašalinimą remiančiųjų ir dar neapsisprendusiųjų.

Parlamentaro Justo Džiugelio šalinimas iš „valstiečių“ gretų Seime skaldo frakciją į kelias stovyklas – tam nepritariančiųjų, pašalinimą remiančiųjų ir dar neapsisprendusiųjų.

REKLAMA

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos lyderį Ramūną Karbauskį patologiniu melagiu pavadinusio J. Džiugelio išmetimo iš frakcijos klausimas bus svarstomas pirmadienį.

Frakcijos narys, Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto pirmininkas Vytautas Bakas sako, kad „vienareikšmiai negalime šalinti žmonių, kurie turi kitą nuomonę“.

Parlamentaras teigė, kad sprendimas pašalinti J. Džiugelį gali būti suprastas kaip susidorojimas.

„Nemanau, kad kuriant baimės atmosferą galima sukurti tvarią politinę jėgą“, – BNS penktadienį sakė Seimo narys.

Jis tvirtino besitikintis, jog R. Karbauskis atšauks anksčiau išsakytą ultimatumą dėl savo pasitraukimo iš frakcijos, jeigu ši nuspręstų J. Džiugelio nepašalinti.

REKLAMA
REKLAMA

„R. Karbauskis (...) pademonstruotų, manau, didelę išmintį ir lyderystę, jeigu sugebėtų frakcijoje vis dėlto išsaugoti žmogų, kuris turi didelį įdirbį toje srityje, kur Seimas apskritai neturėjo didelių kompetencijų – neįgaliųjų, socialinės apsaugos“, – kalbėjo V. Bakas.

REKLAMA

Tuo metu Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkė „valstietė“ A. Širinskienė sako, kad J. Džiugelio vietoje iš frakcijos pasitrauktų pati.

„Sunkiai įsivaizduoju, kaip žmogus gali tokiu atveju likti frakcijoje. Jo vietoje aš pati pasitraukčiau, nes jeigu negerbi žmonių, jeigu tau su jais yra blogai, jeigu juos bandai skaldyti kartais, tai reikėtų pačiam išeiti“, – BNS teigė parlamentarė.

„Tai nebuvo kritika. Tai, ką jis kalbėjo, buvo šmeižtas“, – pridūrė ji.

Pasak Seimo narės, frakcijos nariai turi ir daugiau duomenų apie J. Džiugelio veiksmus, nesuderinamus su jo buvimu „valstiečių“ gretose. A. Širinskienė teigė juos atskleisianti pirmadienį.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo pirmoji vicepirmininkė „valstietė“ Rima Baškienė sakė pirmiausiai norinti pirmadienį išgirsti paties J. Džiugelio paaiškinimų.

„Būtų išankstinis verdiktas pasakyti, kaip balsuosiu. Aš noriu pirmiausia išgirsti J. Džiugelį“, – teigė „valstietė“.

J. Džiugelis frakcijos lyderį patologiniu melagiu pavadino liepą, tačiau vėliau atsiprašė. R. Karbauskis tvirtino, kad atsiprašymas jo neįtikino.

„Valstiečių“ frakcijoje yra 55 nariai – tai didžiausia politinė grupė šiame Seime.

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų