REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis žada koreguoti įstatymo projektą dėl amnestijos, kad jis atitiktų Konstituciją.

 Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis žada koreguoti įstatymo projektą dėl amnestijos, kad jis atitiktų Konstituciją.

REKLAMA

„Diskutavome (Seimo) valdybos posėdyje apie tai, kad jis turėtų būti tobulinamas. Pati iniciatyva yra gera, bet ji turi atitikti Konstituciją, kad nebūtų jokio susipriešinimo“, – žurnalistams ketvirtadienį sakė parlamento vadovas.

„Manau, kad tobulinant šią iniciatyvą būtų galima pasiekti ir kokio nors rezultato“, – teigė jis po Seimo vadovybės susitikimo su prezidente Dalia Grybauskaite.

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komitetas trečiadienį nusprendė teikti parlamentui „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio projektą dėl amnestijos, nepaisant teisininkų perspėjimo, kad jis gali prieštarauti Konstitucijai.

Komitete balsams pasiskirsčius po lygiai, sprendimą nulėmė komiteto pirmininkės „valstietės“ Agnės Širinskienės pozicjia.

REKLAMA
REKLAMA

Seimo Teisės departamentas teigia, kad kelių šimtų žmonių paleidimą iš įkalinimo įstaigų numatantis įstatymo projektas gali būti diskriminacinis. Teisininkams užkliuvo nuostatos, teikiančios pirmenybę vyresniems žmonėms ir motinoms su vaikais.

REKLAMA

D. Grybauskaitė sakė, kad įstatymo stūmimas nepaisant teisininkų perspėjimų yra neatsakingas ir negarbingas.

„Tai reiškia visišką nepaisymą pačios Konstitucijos ir jos neigimą“, – žurnalistams sakė šalies vadovė.

A. Širinskienė sako Seimo teisininkų aiškinimuose pasigedusi nuoseklumo.

Pasak jos, R. Karbauskio registruotas projektas yra susiaurintas 2002 metais vykdytos amnestijos variantas, o tuomet Teisės departamentas galimo prieštaravimo Konstitucijai neįžvelgė.

Ministras pirmininkas Saulius Skvernelis sakė, jog parlamentarai per projekto pateikimą Seime turės galimybę pasisakyti dėl jo atitikimo Konstitucijai.

REKLAMA
REKLAMA

„Jeigu kyla kažkokių abejonių dėl amnestijos konstitucingumo, tai, manau, tikrai tai bus įvertinta situacija ir galiausiai Seimo nariai taip pat išreikš savo valią, kai bus pateikimas tokio sprendimo“, – žurnalistams teigė premjeras.

Teisingumo ministerijos duomenimis, „valstiečių“ lyderio pasiūlyta amnestija paliestų apie 250 nuteistųjų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų