REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Robas Brezsnis – astrologas, muzikantas ir rašytojas, kurio kassavaitinis „Laisvos valios astrologijos“ horoskopas publikuojamas daugiau nei 120 leidinių visame pasaulyje. Astrologiją jis laiko ir poetiška sielos kalba ir sako: „Neprognozuoju ateities. Prognozuoju dabartį.“

Robas Brezsnis – astrologas, muzikantas ir rašytojas, kurio kassavaitinis „Laisvos valios astrologijos“ horoskopas publikuojamas daugiau nei 120 leidinių visame pasaulyje. Astrologiją jis laiko ir poetiška sielos kalba ir sako: „Neprognozuoju ateities. Prognozuoju dabartį.“

REKLAMA

AVINAS (kovo 21 – balandžio 19)

Dabar tau puikus metas jausti, aiškintis, suprasti ir net įvertinti savo liūdesį. Kad įsijaustum į procesą, štai tau rašytojo Jonathano Safrano Foerio liūdesių sąrašas: liūdesys dėl to, kas galėjo būti, bet ko niekada nebuvo; liūdesys, kai lieki nesuprastas; per daugelio pasirinkimų liūdesys; liūdesys, kai esi per protingas; nepatogių pašnekesių liūdesys; poreikio kurti gražius dalykus liūdesys; liūdesys, kai tavęs niekas nepastebi; prijaukintų paukščių liūdesys; liūdesys, kai susijaudinimas yra tau neįprasta fizinė būsena; liūdesys, kai nori liūdėti.

JAUTIS (balandžio 20 – gegužės 20)

Ar turi giliai viduje tūnančių gyvuliškų savybių? Ar kada jautei beprotišką poreikį komunikuoti ne žodžiais, o staugimu ir unkštimu? Kai lieki vienas, ar kartais apsieini be įrankių ir maistą iš lėkštės krapštai pirštais? Ar kada esi svajojęs tekinas bėgti per pilnaties nutviekstą rasotą pievą vien dėl gryno malonumo? Ar kartkartėmis patiri tokį stiprų erotinį potraukį, kad jautiesi taip, lyg galėtum įpinti savo kūną ir sielą į žalią spalvą, į lietumi patvinkusios upės garsus arba į virš kalvų tekantį mėnulį? Šiuos klausimus tau užduodu, Jauti, nes dabar tau puikus laikas išminties semtis iš savo instinktų ir gyvuliškumo.

REKLAMA
REKLAMA

DVYNIAI (gegužės 21 – birželio 20)

„Šiandien uždaryk kelias duris.“ – sako rašytojas Paulo Coelho. – „Ne iš išdidumo, nesugebėjimo ar arogancijos, bet paprasčiausiai todėl, kad jos niekur neveda.“ Perleidžiu jo patarimą tavo naudojimui, Dvyny. Mano astrologine nuomone, turėsi išminties mokytis sunkaus, bet rafinuoto meno sakyti NE. Tau atėjo laikas ryžtingai nuspręsti, kur tavo vieta, o kur ne; kur ateityje greičiausiai puikiai save realizuosi, o kur greičiausiai ne; kurie santykiai yra verti tavo giliamintiško artimumo, o kurie yra linkę tave stumti vidutinybių kryptimi.

REKLAMA

VĖŽYS (birželio 21 – liepos 22)

Atsitiktiniam stebėtojui tu gali pasirodyti kaip beformis kratinys, ar kaip vos rusenantis chaosas, ar kaip pusiau įdomus sąmyšis, ar kaip malonus diletantas, judantis tuo pačiu metu per daugeliu krypčių. Bet mano nuomone, toks atsitiktinis stebėtojas klystų. Tiksliau simbolinę tiesą apie tave nusako poetės Carolynos Forché aprašytas vaizdinys: rūke sirpstančios vynuogės. O štai dar vienas įvaizdis, rezonuojantis tavo dabartinę būseną: jūros vėžlio kiaušiniai, bręstantys po smėliu, ūkanotame paplūdimyje prie vandenyno. Ir dar viena tau skirta metafora: ryškiai geltoni vakaro raktažolės žiedai, išsiskleidžiantys tik naktį.

REKLAMA
REKLAMA

LIŪTAS (liepos 23 – rugpjūčio 22)

Noriu būti ramus, kad griovelis, į kurį įsilipai, nevirs lataku. Todėl užduosiu tau keletą netikėtų klausimų, tavo vaizduotei nukreipti netikėtomis linkmėmis. Pasiruošęs? 1. Kaip apibūdintum dar neatkimštus lobius šešėlingoje savo asmenybės pusėje? 2. Ar yra koks retas daiktas, kurį norėtum turėti, kad jis padėtų tau jausti pasaulį iš tiesų esant kupiną magijos ir stebuklų? 3. Įsivaizduok tobulą vakarėlį, ir kaip jis galėtų pakeisti tavo gyvenimą į gerąją pusę. 4. Koks paukštis į tave panašiausias? 5. Kokia tavo labiausiai jausmus sukelianti ir įkvepianti svajonė? 6. Ar esi išgyvenęs tokių patirčių, kai verkei iš džiaugsmo taip stipriai, kad jausmas buvo panašus į orgazmą? Kaip artimiausiu metu galėtum pritraukti ar sukelti tokio tipo katarsį?

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

MERGELĖ (rugpjūčio 23 – rugsėjo 22)

Amazonė yra vandeningiausia pasaulio upė. Bet kur yra jos ištakos? Mokslininkai dėl to kivirčijasi jau 300 metų. Visi sutaria, kad šaltinis yra Peru pietvakariuose. Bet ar tai Apurimako upė? Maranjonas? Mantaras? Kiekviena hipotezė turi pagrįstų argumentų. Pasinaudokime šiuo klausimu kaip poetiniu subtekstu, svarstydami ir medituodami apie tavo gyvybinę jėgą, Mergele. Kaip ir Amazonės, tavo šaltinis nuo seno yra paslaptis. Bet įtariu, kad per ateinančius 14 mėnesių paslaptis atsiskleis, o aiškėjimo procesas prasidės visai netrukus.

SVARSTYKLĖS (rugsėjo 23 – spalio 22)

Kai Warsan Shire buvo maža, su savo tėvais iš Somalio ji emigravo į Didžiąją Britaniją. Dabar ji – garsi poetė, gyva kalba rašanti apie karo pabėgėlius, imigrantus ir kitus atstumtuosius. Kaip pagalbą ir įkvėpimą tai tavo daliai, kuri jaučiasi taip, lyg būtų pabėgėlė, tremtinė ar priverstiniu būdu perkraustyta, ir pagal esamus pranašingus astrologinius ženklus, siūlau tau dvi W. Shire citatas: 1. „Giliai viduje priklausau tik sau.“ 2. „Registruok akimirkas, kai labiausiai save myli – ką tuomet būni apsirengęs, su kuo leidi laiką, ką veiki. Atkurk situaciją ir ją pakartok.“

REKLAMA

SKORPIONAS (spalio 23 – lapkričio 21)

„Kartkartėmis ateidavo jausmas, kad viskas aplink tau nori tau kažką pasakyti.“ Taip sako Alice Munro novelės „Džakarta“ personažas. Dabar šią mintį naudoju kaip tavo horoskopo raktinę temą. Kodėl? Nes esi savo sugebėjimo būti pasiektam, būti paliestam ir komunikuoti viršūnėje. Labai nori būti imlus. Esi pakankamai stiprus, kad tau būtų galima daryti reikšmingą įtaką. Ar taip yra todėl, kad gerai supranti save patį ir esi tvirtai priėmęs tai, kas esi?

ŠAULYS (lapkričio 22 – gruodžio 21)

1928 metais romanų rašytoja Virginia Woolf parašė laišką savo draugui iš Saksonijos Sidney‘iui Turneriui. „Vienu metu skaitau šešias knygas – tai vienintelis geras skaitymo būdas,“ – atskleidė ji. – „kadangi viena knyga tėra tik pavieniai užrašai be palydos, o norint išgirsti visus jos garsus, reikia dar dešimties tuo pačiu metu.“ Paprastai esu linkęs patarti tau, Šauly, dėmesį sutelkti ties vienu ar dviem svarbiais dalykais, o ne ties daugeliu pusiau svarbių dalykų. Bet remdamasis pranašingais astrologiniais ženklais, palieku šią tradiciją užnugaryje ir siūlau tau perimti V. Woolf požiūrį į knygas – tebūna tai tavo požiūris į viską. Ateinančiomis savaitėmis tavo gyvenimas turėtų mažiau priminti akustišką baladę ir labiau – simfoniją 35-iems instrumentams.

REKLAMA

OŽIARAGIS (gruodžio 22 – sausio 19)

Ne visos ožkos moka laipioti medžiais, bet Maroke gyvena kelios tuo užsiimančios drąsuolės. Jos karstosi ieškodamos gardžių į alyvuoges panašių uogų, augančių ant argano medžių. Šios uogos yra sutūpusios ant šakų, kurios gali būti kone 10 metrų aukštyje. Šiuos padarėlius paskiriu tavo stiprybės gyvūnu ateinančioms savaitėms. Manau, kad esi pasiruošęs lipti gėrybių ieškoti aukščiau. Iš tavo sielos gelmių kils sugebėjimas peršokti ankstesnes savo pasiekimų karteles.

VANDENIS (sausio 20 – vasario 18)

Nuo 49-45 m. prieš Kristų Romos Respublikoje siautėjo pilietinis karas. Julijus Cezaris vedė paprastus žmones atstovaujančias pajėgas, kurios kovėsi su už aristokrartų interesus kovojančia kariuomene. 45 m. prieš Kr. Cezaris atvedė kareivių kontingentą į romėnų teritoriją Šiaurės Afrikoje, ruošdamasis pradėti priešų ataką. Lipdamas iš laivo, generolas paslydo ir pargiuvo. Greitai pagalvojęs, jis sušuko: „Afrika, aš tvirtai tave laikau!“ ir apsikabino žemę, tokiu būdu apsimesdamas, kad pats nusižemino, atlikdamas ritualinį užkariavimo gestą. Tokiu būdu jis blogą ženklą pavertė geru. Ir žinoma, jis laimėjo jo laukusį mūšį, kuris tapo persilaužimu, nulėmusiu galutinę pergalę ir karo pabaigą. Tai šiuo metu tau puikiai tinkantis autoritetas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

ŽUVYS (vasario 19 – kovo 20)

Toliau parašyti saldūs žodeliai, kuriuos pasiskolinau iš meilės poetų. Kviečiu tave juos panaudoti bendraujant su kuo nors, kas yra pasiruošęs su tavimi atrasti naują lyrinį ryšį. Dabar tau pats laikas ieškoti meilės! 1. „Primeni man brangakmenių jūrą.“ —Qaharas Aasi. 2. „Myliu tave tuo, kas manyje yra neužbaigta.“ —Robertas Bly. 3. „Šviesa, iš kurios gimė mano siela, yra tavoji.“ —E. E. Cummingsas. 4. „Papasakok man pačias rafinuočiausias tiesas, kurias žinai.“ —Barry Hannah. 5. „Taip reta tave pažinti, taip keista ir nuostabu.“ —F. Scott Fitzgerald. 6. „Kai taip šypsaisi, esi gražus (graži), kaip mano paslaptys.“ —Anne Carson. 7. „Kiekvienas tavo žodis - lyg paslaptingas balsas, šnekantis tiesiai iš mano kaulų.“ —Sylvia Plath

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų