REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nelegalus alkoholio prekybos taškas niekam nerūpi: veikia dešimtmečius

Ukmergės senamiestyje gyvenantis Stasys pasakojo apie nelegalią prekybą alkoholiu. Pasak jo, be jokių problemų mieste svaigalų galima įsigyti kada tik nori – ištisą parą.

Ukmergės senamiestyje gyvenantis Stasys pasakojo apie nelegalią prekybą alkoholiu. Pasak jo, be jokių problemų mieste svaigalų galima įsigyti kada tik nori – ištisą parą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vyras pasakojo, kad Gedimino gatvės viename name nelegalus taškas veikia jau daugybę metų ir niekas negali jo uždaryti.

REKLAMA

Stasys sako anksčiau pats naudojęsis šios nelegalios krautuvės paslaugomis. Dabar – nebe. Tačiau į svaigalus įniko jo gyvenimo draugė.

Vyras mano, kad jei pagal dabartinę tvarką sekmadienį nuo 15 valandos parduotuvėje alkoholio nėra – tai ir nereikia. Bet draugei taip neatrodo. Ji nueina į tašką, nusiperka ir prigeria.

Prekiaujama tame Gedimino gatvės name, Stasio teigimu, kelių rūšių svaigalais – stipriu alumi ir „vyniuku“. Kai legalios parduotuvės mieste užsidaro, taške gėrimų kaina šokteli beveik dvigubai. Bet tiems, kam reikia, nebaisu – vis tiek perka.

REKLAMA
REKLAMA

Vyras pasakojo, kad anksčiau to taško šeimininkė prekiavo „pilstuku“, o dabar – tik „valdiška“. Taip turbūt geriau apsimoka ir mažiau rizikos.

Argi jau taip kiekvienas ir gali apsipirkti? Pasak vyro, jokių pažinčių ten tikrai nereikia. Tik, aišku, tam tikras taisykles turi žinoti. Taškas pirmame aukšte, bet belsti reikia ne į duris, o į langą. Beldi ir nieko nesakai. Išeina šeimininkė, klausia – ko? Tada ir dėstai, ko reikia ir kiek pinigų turi.

Na, aišku, jei jau nueisi į tokią vietą labai išsipuošęs, Stasys svarsto, kad gali ir neišdegti. Geriau jau rengtis pagal atitinkamą aprangos kodą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Buvęs taško lankytojas tikino, kad jei neturi pakankamos pinigų sumos, pirkti galima nebūtinai visą butelį. Jei, pavyzdžiui, turi tik 70 centų, o labai labai reikia, tau gali įpilti ir į stiklinę.

Stasys pasakojo, kad pati prekybininkė svaigalų parduotuvėje neperka ir namo jų negabena. Pasiprašo – yra kas atneša. Apsirūpina tik tokiu kiekiu, kurio vakarui turėtų pakakti.

„Turėjau patirties, bet dabar nenoriu, o mano draugei noras yra“, – pasakojo vyras.

Jis įsitikinęs, kad policija turėtų imtis kažkokių veiksmų ir nelegalią „girdyklą“, veikiančią jau kelis dešimtmečius, uždaryti.

REKLAMA

Ukmergės rajono policijos komisariato Veiklos skyriaus viršininkė Inga Malinauskienė informavo, kad šią vasarą dvi Gedimino gatvės gyventojos sulaikytos neleistinai prekiaujant alkoholiu.

Policijos duomenimis, birželio pabaigoje Gedimino gatvėje nustatytas atvejis, kai moteris vertėsi neteisėta komercine ūkine veikla neturėdama leidimo – apie 22 val. atėjusiam vyriškiui ji pardavė du plastikinius butelius alaus. Teismo sprendimu prekiautojai skirta 300 eurų bauda.

Tą patį vakarą nustatyta ir kita pažeidėja. Ji taip pat vertėsi neteisėta komercine ūkine veikla neturėdama teisės ja verstis – taip pat pardavė kelis plastikinius butelius alaus. Teismas jai skyrė tokią pačią, kaip ir kaimynei, – 300 eurų – baudą.

REKLAMA

Pasak I. Malinauskienės, visam laikui užkirsti kelią neteisėtai veiklai yra labai sudėtinga, nes žmonės tiesiog susimoka baudas ir toliai tęsia nelegalią veiklą.

Pagal Administracinį kodeksą arešto bausmė už tokius nusikaltimus netaikoma – tik piniginės baudos, kurias, tikėtina, žmonės susimoka. O susimokėję tęsia neteisėtą veiklą.

Kiek kartų asmenys jau yra bausti už tą patį nusikaltimą, policija duomenų nekaupia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų