REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Vestuvės (nuotr. 123rf.com)

Prietarų ir įvairiausių įsitikinimų apie vestuves galima išgirsti daug. Sakoma, kad  įsimylėjelių energetika pakinta. Vis dėlto, kur yra tiesa, o kur prasimanymai?

5

Prietarų ir įvairiausių įsitikinimų apie vestuves galima išgirsti daug. Sakoma, kad  įsimylėjelių energetika pakinta. Vis dėlto, kur yra tiesa, o kur prasimanymai?

REKLAMA

Besiruošiant vestuvėms ir planuojant šeimyninį gyvenimą vertėtų žinoti, kokie seniausi prietarai sklando ezoterikų pasaulyje.

Blogas ženklas ir nelaimė jūsų vyrui, jeigu jūs leisite savo draugei pasimatuoti prieš vestuves vestuvinę suknelę ar kitus reikmenis. Sakoma, kad geras ženklas, jei draugas nori pasimatuoti jūsų sužadėtuvių žiedą, tačiau šiukštu negalima jam leisti to daryti.

Negerai, kai jaunikis ir jaunoji prieš vestuves fotografuojasi kartu apsivilkę vestuviniais rūbais – jų vestuvės gali iširti.

Per sužadėtuves jaunieji turi perlaužti lauro šakelę į dvi dalis. Yra manoma, kol kiekvienas saugos savo puselę, jų meilei niekas negresia. Jaunoji turėtų į suknios apačią įsisegti žiogelį ar segtuką, kad nieks laimės neatimtų, nenužiūrėtų. Tačiau saugoti reikėtų ir nepamesti, nes jeigu juos pamestų, tai ir savo laimę pames.

REKLAMA
REKLAMA

Jaunąją ir jaunikį prieš vestuves turėtų aprengti jų mamos, kitaip blogo linkintis gali tyčia ar netyčia kurį iš jų nužiūrėti. Kai jaunąją puošia jungtuvėms, kokia nors laimingai ištekėjusi moteris turėtų jaunajai įsegti savo auskarus, kad ši būtų laiminga.

REKLAMA

Jei prieš vestuves daug kažkokių keistų trukdymų, lyg ženklų – gal suknelei kas atsitinka, gal plečiamas ar spaudžiamas žiedas įskyla, gal dar kas panašaus – bent atidėk vestuves, o dar geriau – visai atsisakyk.

Jei tėvai labai priešinasi vestuvėms – tavo angelas sargas kalba jų lūpomis. Nesvarbu, jei tau atrodo, jog jie kalba nesąmonę. Net nesąmonė tinka, jei tik ji gali apsaugoti nuo ateityje su šiuo žmogumi tavęs laukiančios nelaimės. Tėvai ne patys nežino priežasties, tik girdi savyje šauksmą – gelbėk savo vaiką.

Ankščiau išvykstančius į jungtuves jaunuosius išlydėdavo triukšmingai, su riksmais, šūviais į orą – taip baidydavo piktąsias dvasias. Šiais laikais įjungiamos sirenos ar signalizuojama iš automobilių.

REKLAMA
REKLAMA

Kuris iš sutuoktinių pirmasis įkels koją į bažnyčią, tas šeimoje bus lyderis. Jauniesiems nederėtų grįžti tuo pačiu keliu, kuriuo važiavo tuoktis – gali būti nesėkminga santuoka.

Per vestuves nuotakai nederėtų puoštis perlų papuošalais, nes visą gyvenimą teks verkti.

Prie vaišių stalo jaunieji turėtų būti sodinami ne ant skirtingų kėdžių, o ant vientiso suolo – tada jų santuoka bus tvirta ir neišskiriama.

Jei per vestuves suplyš nuotakos suknelė – vadinasi anyta bus pikta, nebus sutarimo. Jei per vestuves jaunasis užmina jaunajai ant suknelės – po vestuvių labai tikėtina greitai išsiskirs. Tuoktis su tėvų žiedais – reiškia perimti jų šeimos modelį bei likimą. Blogas ženklas, jei iškrenta vestuvinis žiedas, nespėjus jo pasimatuoti – šeimyninis gyvenimas “šlubuos”.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nenauja avalynė nuotakai neša sėkmę, todėl patartina vestuvinius batelius bent kartą paavėti iki vestuvių.

Prisišauksite turtus savo santuokai, jei įsidėsite pinigą ar užrištą monetą į savo batelį ir tarsi stovėsite ant pinigų, duodama priesaiką. Po ceremonijos jauniesiems reikėtų tuo pat metu pasižiūrėti į vieną veidrodį – tai simbolizuoja vienybę ir atsidavimą vienas kitam.

Savo vestuvių dieną pamatyti praskrendantį būrį paukščių – reiškia ištikimybę ir ilgą bei laimingą santuoką.

Jaunoji negali mesti netekėjusioms draugėms savo vestuvinės puokštės! Tam atvejui reikia turėti antrą puokštę, kuri būtų panaši į jaunosios. Jei nuotaka meta savo puokštę, reiškia, jog ji išmeta savo laimę.

REKLAMA

Tekėti balta suknele – tinkamas pasirinkimas; žalia – patirsi gėdą, pilka – toli iškeliausi,melsva – visad būsi ištikima, gelsva – busi sugėdinta, juoda – nebenorėti vestuvių, rožine – būsi mylima.

Sakoma, kad geras ženklas, jeigu vestuvėse yra lyginis skaičius svečių, ir blogas, jei nelyginis. Jaunieji, sugalvoję norą, kai pjaustomas vestuvių tortas, gali būti tikri, jog jis išsipildys.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų