REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

 Seimo Žmogaus teisių komitetas trečiadienį domėsis situacija šalies įkalinimo įstaigose.

 Seimo Žmogaus teisių komitetas trečiadienį domėsis situacija šalies įkalinimo įstaigose.

REKLAMA

„Labai išeina darbuotojai, maži atlyginimai, norime sužinoti, ką planuoja daryti, kaip bando sulaužyti kastų sistemą, kaip planuoja keisti situaciją“, – prieš komiteto posėdį BNS sakė jo pirmininkas Valerijus Simulikas.

Į posėdį kviečiamas teisingumo ministras, Kalėjimų departamento vadovas, Seimo kontrolieriai.

Seimo komiteto pirmininkas teigė vasarą pats lankęsis įkalinimo įstaigose Pravieniškėse, Alytuje.

„Niekas nesistengia verkti, bet pagal toną suprantu, kad situacija yra sudėtinga. Naujų prižiūrėtojų lyg ir bandoma pritraukti, bet truputį prakutę, pramokę, jie pabėga, kur didesni atlyginimai“, – savo įspūdžius pasakojo politikas.

„Tarnautojai, kurie ten dirba, prisibijo kalinių. Klausimas, kaip sistema gali garantuoti prižiūrėtojų saugumą“, – kalbėjo V. Simulikas.

REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio viduryje Kalėjimų departamentas pranešė, kad dešimtmetį arba daugiau kalėjimų sistemoje dirbantys jaunesnieji pareigūnai nuo rugsėjo gaus didesnes algas. Anot departamento, šie pokyčiai palies apie 60 pareigūnų, jų atlyginimai išaugs per pusę koeficiento – nuo 559 iki 636 eurų „į rankas“.

Naujienų portalas delfi.lt vasarą publikavo rašinių ciklą apie įkalinimo įstaigose veikiančias kastas, naudojamą smurtą, paviešintas vaizdo įrašas, kur matyti, kaip liepos pabaigoje prieš Pravieniškių kalėjimo naujokus smurtavo kiti kaliniai. Portalas taip pat paskelbė, kad tarp nuteistųjų kilus konfliktui dėl nužudymo kalinamas nuteistasis buvo seksualiai išprievartautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų