REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jeigu konservatorius nutartų prieš partijos valią dalyvauti prezidento rinkimuose, su juo saitai nutrūktų ilgam, teigia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis.

Jeigu konservatorius nutartų prieš partijos valią dalyvauti prezidento rinkimuose, su juo saitai nutrūktų ilgam, teigia Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) lyderis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Partijos išankstinių rinkimų tvarka numato labai griežtą punktą, gal kiek abstraktų, bet nepaisant to, griežtą, – kad partija daugiau galimybių su tokiu žmogumi sietis nemato apskritai. Saitai nutrūktų su tokiu asmeniu“, – antradienį prieš partijos tarybos posėdį sakė Gabrielius Landsbergis.

REKLAMA

„Specialiai palikta tokia formuluotė. Ji dar griežtesnė (susijusi ne tik su pašalinimu iš partijos – BNS), kalbanti ir apie ateities kokius saitus. Narystė partijoje yra šią dieną apibrėžiantis reiškinys, tačiau saitai gali būti ir ateities kokie nors sprendimai“, – pabrėžė jis.

Opozicinės TS-LKD prezidiumas antradienį vertina Mažeikių skyriaus pirmininkės Linos Rimkienės kaltinimus partijos nariui Vygaudui Ušackui, susijusius su jo galimu dalyvavimu kitų metų prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA

Partijos prezidiumui prieš kelias savaites persiųstame L. Rimkienės laiške rašoma, kad būsimą dalyvavimą rinkimuose V. Ušackas derina su vietos verslininkais, apeidamas partijos skyrių.

„Mielas Vygaudai, atvykęs į Mažeikius prieš kelias savaites čia įsteigėte keistą darinį – rinkiminę „Vyčio kuopą“, kuri, mano žiniomis, dirbs kaip vietinis jūsų rinkimų štabas rinkimų kampanijos metu“, – teigiama laiške.

V. Ušackas savo ruožtu yra paaiškinęs, kad „Vyčio kuopos“ yra jo visuomeniniai rėmėjai.

53 metų diplomatas, buvęs užsienio reikalų ministras trečiadienį, dar nepasibaigus konservatorių išankstiniams kandidato rinkimams, žada paskelbti, ar dalyvaus kitų metų prezidento rinkimuose.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

G. Landsbergis antradienį žurnalistams teigė neturįs indikacijų, kad V. Ušackas prezidento posto siektų nepaisydamas partijos valios.

Pasak partijos lyderio, partijos palaikymo neturinčiam kandidatui būtų sunku dalyvauti rinkimuose.

„Kita vertus, pralaimėjus išankstinius rinkimus Tėvynės sąjungoje ir einant savarankiškai tai yra didelis prastas antspaudas galimo kandidato ateičiai, suprantant, kad jau vieną sykį rinkimai yra pralaimėti, netekta didelės dalies dešiniųjų rinkėjų paramos, bandant save iškelti kaip nepriklausomą kandidatą, tai būtų kaip kandidatas be vienos kojos“, – kalbėjo G. Landsbergis.

REKLAMA

„Vyčio kuopų“ steigimą partijos pirmininkas įvertino kaip paramos telkimą. Anot jo, keblumų kyla tik, kai savivaldybėse bendradarbiaujama su aršiausiais konservatorių oponentais.

„Kol kas daugmaž klausimai atsakyti. Daugiausia keblumų kyla mūsų skyriams, kai galimi kandidatai galbūt bendradarbiauja su tais žmonėmis, kurie galbūt yra pagrindiniai oponentai savivaldybėje. Tai galbūt kelia šiokių tokių klausimų, bet nereikia pamiršti, kad išankstinių rinkimų procesas toks ir yra – žmonės balsuoja, ir jeigu nepavyksta įtikinti vieno skyriaus ar kažko kito, tuos rinkimus tiesiog pralaimėtų, tai politinio proceso dalis“, – aiškino konservatorių vadovas.

REKLAMA

Konservatoriai kandidatą į rinkimus žada atrinkti per išankstinius rinkimus pačioje partijoje.

Parlamentaras konservatorius Žygimantas Pavilionis taip pat siekia būti iškeltas TS-LKD kandidatu per prezidento rinkimus. Buvusi finansų ministrė, Seimo narė Ingrida Šimonytė minėjo, kad jei partijos bendražygiai iškels jos kandidatūrą, ji svarstys, kokį sprendimą priimti.

G. Landsbergis yra sakęs, kad partija svarstytų remti ir ekonomisto Gitano Nausėdos kandidatūrą, nes išankstiniuose TS-LKD rinkimuose galės dalyvauti ir nepartiniai politikai.

Prezidento rinkimai vyks kitų metų gegužę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų