REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
40
Manikiūras (nuotr. iš vaizdo įrašo)

Manikiūras gali būti labiausiai atpalaiduojantis pusvalandis per visą savaitę, jei jis atliekamas teisingai. Bet gali būti, kad manikiūrą darote (ar darotės) netinkamai, rašoma bustle.com.

40

Manikiūras gali būti labiausiai atpalaiduojantis pusvalandis per visą savaitę, jei jis atliekamas teisingai. Bet gali būti, kad manikiūrą darote (ar darotės) netinkamai, rašoma bustle.com.

REKLAMA

Labai tikėtina, kad nuo paties pirmojo savo manikiūro kiekvieną kartą darėte šias penkias manikiūro klaidas. Yra keletas dalykų, kurių reikėtų vengti, kai artimiausiame grožio salone darotės manikiūrą.

Paprastai šie salonai – tai nedideli šeimos verslai, kuriuose aptarnavimas būna asmeniškesnis, nei kitur. Čia manikiūrai daug nekainuoja ir padaromi greitai.

Tačiau kaina dažniausiai yra tiesiogiai proporcinga kokybei ir dažnai rizikuojate gauti prastą manikiūrą. Mažų grožio salonų manikiūrai atliekami pagal tą patį scenarijų – pirma paruošiamasis nagų formavimas, lyginimas, odelių šalinimas, tuomet rankų masažas ir lakavimas bei džiovinimas.

Žinoma, kiekvienas salonas – skirtingas, kiekviena kosmetologė turi savo techniką ir amato paslaptis ir dažnai manikiūras gali būti atliekamas pagal jūsų pageidavimus, priklausomai nuo to, kiek esate pasiruošę sumokėti.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dažniausios manikiūro klaidos yra šios (ir nieko tokio, jei jums jos yra pasitaikiusios – visiems būna).

1. Odelių karpymas

Daugelis ekspertų sako, kad karpyti odeles – tai blogiausia, ką galite padaryti. Odelės – tai apsauginis barjeras, neleidžiantis į nagą patekti bakterijoms, todėl jas reikėtų tik atstumti.

REKLAMA

Išskyrus šerpetojančių nagų odelių atvejus, jei kosmetologė ima žnyplutėmis lyg išsijuosusi karpyti odeles, paprašykite jos to nedaryti ir verčiau specialia, medvilne padengta mentele odeles tiesiog atstumti.

2. Permirkymas

Didelė dalis nagų industrijos darbuotojų rekomenduoja rankas mirkyti šilto vandens vonelėje, kad prieš karpymą ar stumdymą odelės suminkštėtų.

Rankos gali greitai permirkti, todėl nereikėtų mirkyti ilgiau, nei kelias minutes. Nenaudokite jokių muilų ar prausiklių, kadangi jie susilpnina nagus ir aplink juos esančią odą.

3. Greitai džiūstantis lakas

Dažnai nedideliuose grožio salonuose jums bus pasiūlyta užtepti viršutinį greitai džiūstančio nagų lako sluoksnį, kad kuo greičiausiai galėtumėte nešdintis iš salono ir toliau sėkmingai baksnoti savo išmanųjį.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau tokie viršutiniai greitai džiūstančio lako sluoksniai nepagreitina apatinių sluoksnių džiūvimo, todėl manikiūrą lengvai netyčia galite sugadinti. Tikrai nėra nieko labiau erzinančio, nei manikiūro dėmelės ar įdubimai, atsirandantys dar jums neišėjus iš salono.

4. Daugiau nei du lako sluoksniai

Dviejų lako sluoksnių tikrai pakanka. Jei tepsitės ir trečią, net ir permatomo lako atveju rizikuojate, kad lakas atrodys per storas, tąsus, atsiras įdubimų, įskilimų, dėmelių ar tiesiog bus negražu. Ne, ne, ne ir dar kartą ne.

5. Kai kosmetologė per daug naudojasi rankomis

Kosmetologės neturėtų vietoj specialių įrankių darbo atlikti rankomis. Tai turėtų būti savaime suprantama, nes toks manikiūras tiesiog nehigieniškas, tačiau tokių atvejų pasitaiko.

Jei kosmetologė savo nagu šalina lako perteklių ir jums paprašius naudoti specialų įrankį, išgirstate atsakymą, kad čia nieko tokio, turite visą teisę supykti. Tai ne nieko tokio. Tai nepriimtina. Tai nešvaru ir tikrai turite teisę reikalauti, kad būtų naudojamas tinkamas, dezinfekuotas įrankis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų