REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
39
Gėlių pasirinkimas Vilniaus turgelyje (nuotr. Tv3.lt/Ruslano Kondratjevo)

Praūžus mokslo metų šventei gėlių turgelius nuspalvina įvairiausių kombinacijų ir rūšių gėlės. Daugybė vaikų ir jų tėvų suskuba pirkti gėlių mylimoms mokytojoms ar darželio auklėtojoms.

39

Praūžus mokslo metų šventei gėlių turgelius nuspalvina įvairiausių kombinacijų ir rūšių gėlės. Daugybė vaikų ir jų tėvų suskuba pirkti gėlių mylimoms mokytojoms ar darželio auklėtojoms.

REKLAMA

Kokios gėlių kombinacijos populiariausios ir perkamiausios pasakojo Kaune esančio gėlių salono „Studio flores“ savininkė Kristina Rimienė ir Simono Konarskio gėlių turgelio prekybininkai Vilniuje. 

Skundžiasi pardavimais

Pasak S. Konarskio gėlių turgelio darbuotojų, tėveliai rugsėjo šventei ruošėsi iš anksto ir gėles rinkosi dieną prieš. Prekybininkai įžvelgė ne itin pakilią nuotaiką:

Mokslo pradžios šventė byloja apie ne tik prasidėjusius mokslus, bet ir darbus, todėl neretai vaikai nusiteikę džiaugsmingiau nei jų tėveliai,“ – juokavo gėlių pardavėja.

REKLAMA
REKLAMA

Kad ir kokia populiari yra mokslo pradžios šventė, šiais metais gėlininkai nepajautė didžiulio pelno. Pasak darbuotojų, šiemet tėveliai ypač taupo ir neišlaidauja.

REKLAMA

Iš populiariausių vis dar nesitraukia kardeliai, prekybininkai tikina, kad jų šiai dienai užsakoma daugiausia. Vis dėlto, prekybininkai pastebi, kad gėlių paklausa nėra didelė, todėl nemažai puokščių vakare bus tiesiog išmestos į konteinerius. 

Siūlo ieškoti įdomesnių sprendimų 

Gėlių salono „Studio flores“ savininkė ir laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimienė antrino turgaus prekybininkams: „Mano akimis žiūrint, šiais metais pokytis yra nedidelis.

Kardelis vis dar išlieka labai madinga gėle. Taip pat populiaru mokytojams nešti pavienes gėlytes. Tačiau jau imu pastebėti, kad ieškoma ir įvairesnių, išskirtinių gėlių kombinacijų.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais paklausios buvo mažos puokštės, kuriose įkomponuoti tie patys kardeliai, tačiau atrodė įdomiau ir stilingiau.“

Floristė negailėjo patarimų: „Patarčiau pagalvoti apie tai, kur mokytoja dės tas gėles, ar jai nesudarys rūpesčių tuos pačius kardelius parsinešti ir pamerkti namuose.

Taip, kaip ir maiste, taip pat ir gėlėse –  įvairovė turi būti. Mokytojams smagu gauti kažką naujo ir įdomaus.“ 

Priešingai nei kiti prekybininkai, moteris šią dieną apibūdino optimistiškai: „Šiais metais nemažai vaikų buvo su gėlėmis, tikrai nepastebėjau nuosmukio, ar didelio skirtumo nuo anų metų.

Šiemet gėlių kainos turgeliuose buvo ne ką žemesnės nei parduotuvėje. Mūsų salone kardeliai buvo pigesni, nei gėlių turguje. Tikriausiai, dėl to prekybininkai turguje nepajautė paklausos, nes kainos buvo didelės.“

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų