REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
5
Pasidalijo rekordinio karpio Lietuvoje nuotraukomis: rankose išlaikytų ne kiekvienas (nuotr. asm. archyvo)
5

2018 metų rugsėjo 2 dieną, Tauragėje pagerintas meškere sugauto karpio rekordas. Įspūdinga žuvis užkibo tame pačiame vandens telkinyje, kuriame plaukioja ir buvęs rekordas (27,820 kg.).

REKLAMA
REKLAMA

Naujo rekordinio karpio svoris 27,825 kg. Taip, rekordas pagerintas tik 5 gramais, bet tai jokiu būdu nesumažina naujo rekordo reikšmės, tai kaip tik parodo kokie reikšmingi yra maži skaičiukai dėl kurių karpių žūklės mėgėjai praleidžia daug laiko savo pamėgtoje žūklėje.

REKLAMA

Naujo rekordo savininkas yra Latvijos pilietis Normunds Pareizs, kuris beje yra ir Latvijos karpininkų rinktinės narys, šis sportininkas, kaip ir Lietuvos karpininkų rinktinės nariai varžysis Pasaulio čempionate Serbijoje spalio pirmą savaitę.

Kaip papasakojo pats laimikio autorius, šame telkinyje jis su draugais žvejoja nuo ketvirtadienio, o rekordinis karpis užkibo vidurnaktį iš šeštadienio į sekmadienį. Pradžioje buvo jaukinta grūdiniais jaukais ir savadarbiais boiliais (kukuliai skirti karpių jaukinimui) su kalmaro aštunkojo kvapu. Po to palaipsniui pereita tik prie jaukinimo minėtais boiliais, vienu iš jų ir susigundė karpis rekordininkas.

Taip jau sutapo, kad šios informacijos pateikėjas irgi žvejojo tame pačiame ežere su svečiais iš Izraelio, kurie irgi beje priklauso Izraelio karpininkų rinktinei. Mums buvo garbė būti liudininkais šio neeilinio įvykio ir atstovauti užfiksuojant naują Lietuvos karpio rekordą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų