REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos konservatoriui Vidui Urbonavičiui valdantieji liberalai rengia apkaltą dėl balsavimo kolegos Arvydo Sekmoko vardu.

Vilniaus miesto savivaldybės tarybos konservatoriui Vidui Urbonavičiui valdantieji liberalai rengia apkaltą dėl balsavimo kolegos Arvydo Sekmoko vardu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Liberalų frakcija penktadienį išplatino pranešimą, kad šiuo metu renkami parašai už V. Urbonavičiaus pašalinimą iš miesto tarybos dėl pažeidimo, kuris užfiksuotas ir vaizdo kameromis šią savaitę vykusio tarybos posėdžio metu.

REKLAMA

Pats V. Urbonavičius pažeidimo neneigia ir sako pasielgęs „karštakošiškai“, tačiau tikina, kad meras, pastebėjęs jo klaidą, paskelbė pakartotinį balsavimą, todėl realios įtakos už tuo metu salėje nebuvusį kolegą atiduotas balsas neturėjo.

„Karštakošiškai pasielgiau, esant tiek metų politikoje jau reikėtų nuo tokių veiksmų susilaikyti. O dėl liberalų – tegul jie patys atsako, ar jie viską daro gerai. Kitas dalykas, žalos jokios neatsirado, meras tai pastebėjo, aš klausiamai į jį žiūrėjau, ar perbalsuojame, kad aš taip pasielgiau, bet R. Šimašius balsavimą paleido iš naujo ir tai jokios įtakos balsavimui neturėjo“, – tikino V. Urbonavičius.

REKLAMA
REKLAMA

Už Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos kolegą A. Sekmoką V. Urbonavičius balsavo svarstant klausimą dėl rekomendacijų skiriant stebėtojų tarybų narius į Vilniaus miesto savivaldybės kontroliuojamas bendroves.

Kad būtų pradėta mandato panaikinimo procedūra, teikimą turi paremti ne mažiau nei trečdalis, t. y. ne mažiau kaip 17 tarybos narių iš 51. Iniciatoriai pasirašyti kviečia visus – ir valdančiajai koalicijai, ir opozicijai priklausančius Vilniaus miesto tarybos narius.

Liberalų sąjūdžio frakcijos seniūnas Vincas Jurgutis tikina, kad apkaltos procedūros siekiama, nes tai yra labai šiurkštus įstatymų pažeidimas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Konservatorius Vidas Urbonavičius jau ne pirmą kartą pasižymi gėdingu elgesiu, todėl, mūsų nuomone, tokią žemą politinę moralę turintiems politikams sostinės taryba – ne vieta”, - teigė V. Jurgutis.

Jis priminė savivaldybės auditorių pernai atlikto tyrimo išvadas, kad V. Urbonavičiaus sūnui vieta Vilniaus lopšelyje-darželyje „Žirniukas“ paskirta pažeidžiant savivaldybės tarybos nustatytą tvarką ir Lietuvos higienos normų reikalavimus. Tiesa, tuomet savivaldybės Etikos komisija nenustatė, kad politikas galėjo veikti administracijos darbuotojus vaikų darželyje skiriant vietą jo vaikui.

REKLAMA

„Jau tada buvo akivaizdu, kad šiam politikui politinė moralė nėra svarbi, bet tąsyk jam pavyko išsisukti. Situacija kartojasi, sukčiavimas balsavimo metu negali būti suderinamas su jokio politiko veikla, todėl, esu tikras, tik laiko klausimas, kada V. Urbonavičius bus išmestas iš Vilniaus miesto tarybos”, - sakė V. Jurgutis.

Anot liberalų, kreipimąsi pasirašė dalis jų pačių, taip pat koalicijos partnerių Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir socialdemokratų atstovai.

TS–LKD frakcija V. Urbonavičių yra delegavusį į opozicijai priklausantį Kontrolės komiteto pirmininko postą. Anksčiau šis konservatorius partijai atstovavo savivaldybės Antikorupcijos komisijoje.

REKLAMA

Pagal įstatymus, jeigu savivaldybės taryba dauguma balsų nusprendžia, kad tarybos narys galėjo pažeisti įstatymus ir sulaužyti priesaiką, dėl to prašoma Lietuvos vyriausiojo administracinio teismo išvados. Šiam nusprendus, kad politikas nesulaužė priesaikos, apkaltos procedūra baigiama. Jeigu teismas pateikia išvadą, kad savivaldybės tarybos narys sulaužė priesaiką arba nevykdė jam nustatytų įgaliojimų, savivaldybės taryba trijų penktadalių visų savivaldybės tarybos narių balsų dauguma panaikina jo mandatą.

A. Sekmokas nieko nežinojo

Tuo metu pats A. Sekmokas, paprašytas apie balsavimo jo vardu situaciją papasakoti plačiau, teigė nieko nežinojęs ir su V. Urbonavičiumi nesitaręs.

„Aš nieko nežinojau. Buvau išėjęs iš salės, manęs paprašė susitikti. Balsavimas vyko be mano žinios“, – portalui tv3.lt kalbėjo A. Sekmokas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų