REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
13
Vaikas automobilyje (nuotr. 123rf.com)

Tyrimas parodė, kad 95 procentai tėvų klaidingai sodina kūdikius į automobilio kėdutes. Paaiškėjo, kad ypatingai paplitusi viena klaida, susijusi su vaiko prisegimu.

13

Tyrimas parodė, kad 95 procentai tėvų klaidingai sodina kūdikius į automobilio kėdutes. Paaiškėjo, kad ypatingai paplitusi viena klaida, susijusi su vaiko prisegimu.

REKLAMA

Šis neapsižiūrėjimas gali padidinti riziką, kad vairavimo metu vaikas bus sužeistas.

Stulbinantis kiekis tėvų nemoka taisyklingai pasodinti savo naujagimių į automobilio kėdutes – ši klaida gali būti lemtinga, rašoma dailymail.co.uk.

Šis tyrimas, pirmą kartą publikuotas leidinyje „Journal of Pediatrics“, parodė, kad net 95 procentai tėvų įstatydami automobilių kėdutes ir sodindami į jas vaikus padarė bent vieną didelę klaidą.

Tačiau viena klaida pasitaiko ypatingai dažnai – ją daro net 86 procentai tėvų iš 300 asmenų tiriamosios grupės.

Ši klaida – tai neteisinga vaiko padėtis automobilio kėdutėje.

Kvalifikuoti vaikiškų automobilio kėdučių technikai stebėjo, kaip grupė 24 - 35 metų amžiaus mamų sodina vaikus į kėdutes, o tuomet tyrėjai mamas apklausė.

REKLAMA
REKLAMA

„Keletas turimų parodė, kad klaidingas kėdutės atlošimo kampas gali sąlygoti vaikų sužalojimus, ypatingai jei kėdutė pernelyg stati, kadangi vaiko galva gali užsilenkti į priekį ir kliudyti oro pagalvei.“ – tinklapiui „Popsugar“ sakė tyrimo autorius, dr. Benjaminas Hoffmanas. – „Jei krūtinės dirželis susegamas per žemai, kūdikis gali nusmukti – dėl to yra pasitaikę ir užsismaugimo atvejų.“

REKLAMA

Tyrimo rezultatai taip pat atskleidė, kad 77 procentai automobilio kėdučių buvo įstatytos neteisingai.

Kiti tyrimo rezultatai parodė, kad pusė jo dalyvių padarė iki penkių klaidų ir tik 20 procentų padarė vos vieną klaidą.

Tyrimo rezultatuose pastebima, kad 89 procentai klaidų klasifikuojamos kaip kritinės.

Pačios dažniausios klaidos, kurias daro beveik 70 procentų šeimų, buvo susijusios su klaidingais bandymais tvirtai prisegti saugos diržų komplektą.

Kita dažnai klaida – per žema saugos diržo sagtelės padėtis, tuo tarpu 31 procentas saugos diržą segė į klaidingą sagtelę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų