REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
25
„Sūduva“ – „Celtic“ rungtynių akimirka (nuotr. SCANPIX)

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą Škotijos mieste Glazge sužaistos atsakomosios UEFA Europos lygos paskutinio atrankos etapo rungtynės. Visos dvikovos metu dominavę „Celtic Park“ stadiono šeimininkai 3:0 įveikė Marijampolės Sūduvą.

25

Vėlyvą ketvirtadienio vakarą Škotijos mieste Glazge sužaistos atsakomosios UEFA Europos lygos paskutinio atrankos etapo rungtynės. Visos dvikovos metu dominavę „Celtic Park“ stadiono šeimininkai 3:0 įveikė Marijampolės Sūduvą.

REKLAMA

Pirmoji šių komandų akistata Lietuvoje baigėsi lygiosiomis 1:1, todėl marijampoliečiai norėdami patekti į pagrindinį UEFA Europos lygos varžybų etapą privalėjo mušti bent vieną įvartį.

Vis tik, nuo pat dvikovos pradžios visos žaidimo gijos priklausė Škotijos futbolo grandams.

Stadiono šeimininkai dominavo visuose stadiono plotuose ir pamažu didino įtampą „Sūduvos“ baudos aikštelėje.

Pirmajame kėlinyje kelių puikių progų pasižymėti neišnaudojo „Celtic“ futbolininkas Scottas Sinclairas.

REKLAMA
REKLAMA

Pastebimas buvo ir ne vieną kartą Ivano Kardumo saugomiems vartams grasinęs Leigh‘as Griffithsas.

Būtent pastarasis 27-ą dvikovos minutę išvedė „Celtic“ į priekį, kai idealiu smūgiu realizavo komandos uždirbtą baudos smūgį. Po šio epizodo aikštelės šeimininkai kiek nurimo, tačiau „Sūduvos“ klubui tai nepadėjo.

REKLAMA

Svečiai iš Marijampolės savo pirmą smūgį atliko praėjus pusvalandžiui. Neseniai „Sūduvos“ klubą papildęs Sandro Gotalas smūgiu iš baudos aikštelės prieigų patikrino „Celtic“ vartininko Craigo Gordono budrumą.

Brendano Rodgerso auklėtiniai pirmajame kėlinyje galėjo įmušti ir kur kas daugiau nei vieną įvartį, tačiau „Sūduvos“ vartus patikimai gynė I.Kardumas.

Po ilgosios pertraukos vaizdas aikštelėje tik blogėjo. Glazgo „Celtic“ kūrė vieną po kitos pavojingą situaciją, kurios virto įvarčiais.

Antrajame kėlinyje įvarčius į „Sūduvos“ vartus mušė Callumas McGregoras (52 min.) ir Kristofferis Ajeris (61 min.).

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu marijampoliečiams prie varžovų vartų taip ir nepavyko sukurti nieko ypatingo.

UEFA Europos lygos grupių etapo varžybų burtų ceremonija įvyks rugpjūčio 31-ą dieną.

STARTINĖS KOMANDŲ SUDĖTYS:

Glazgo „Celtic“: Craigas Gordonas, Scotas Brownas, Leighas Griffithsas, Sottas Sinclairas, Dedryckas Boyata, Olivier Ntchamas, Mikaelis Lustigas, Kristofferis Ajeras, Callumas McGregoras, Kieranas Tierney, Michaelas Johnstonas.

Marijampolės„Sūduva“: Ivanas Kardumas, Vitalijus Gaidučikas, Sandri Gotalas, Andro Švrljuga, Aleksandras Živanovičius, Vaidas Slavickas, Jovanas Čadjenovičius, Gersonas Acevedo, Algis Jankauskas, Danielis Offenbacheris, Rigino Cicilia.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

RUNGTYNIŲ EIGA:

Pirmas kėlinys:

3 min. Pirmasis Marijampolės „Sūduvos“ vartams pagrasino „Celtic“ žaidėjas Scottas Sinclairas.

10 min. Marijampoliečiai pirmąsias dešimt minučių darbavosi tik savo aikštelės pusėje. Tiesa, „Celtic“ per šį laiką puolime nesukūrė nieko ypatingo.

17 min. „Celtic“ gretose pirmose rungtynėse įvarčiu pasižymėjęs Olivier Ntcham pabandė savo laimę, tačiau jo smūgis iš tolimos distancijos skriejo šalia vartų.

19 min. „Sūduva“ suklydo savo baudos aikštelėje ir suteikė puikų šansą varžovams pelnyti pirmą įvartį. Tačiau Leigh'as Griffithsas smūgiavo tiesiai į rankas vartininkui Ivanui Kardumui.

REKLAMA

23 min. Dar vienas pavojingas L.Griffithsas smūgis, tačiau I.Kardumas ir vėl sužaidė užtikrintai.

27 min. L.Griffithsas pagaliau prisitaikė – idealiai atliktu baudos smūgiu išvedė „Celtic“ į priekį (1:0).

30 min. Sužaidus pusvalandį – pirmasis „Sūduvos“ futbolininkų smūgis į priešininkų vartus. Neseniai į Marijampolę atvykęs Sandro Gotalas smūgiu iš baudos aikštelės prieigų patikrino „Celtic“ vartininko Craigo Gordono budrumą.

32 min. I.Kardumas dar kartą išgelbėjo „Sūduvą“ – stebuklingai atlaikė S.Sinclairo smūgį iš kelių metrų atstumo.

41 min. Įmušę pirmą dvikovos įvartį „Celtic“ kiek aprimo. Tuo metu „Sūduvos“ futbolininkai ir toliau išliko labai retais svečiais varžovų aikštelės pusėje.

REKLAMA

45 min. Po pirmo kėlinio „Celtic“ pirmavo 1:0.

Antras kėlinys:

48 min. Antrajame kėlinyje pirmasis I.Kadrumo saugomiems vartams pagrasino O.Ntcham. Jo galingas smūgis iš baudos aikštelės prieigų tikslo nepasiekė.

52 min. Callumas McGregoras baudos aikštelėje sulaukė idealaus perdavimo iš S.Sinclairo ir nesunkiai pasiuntė kamuolį į varžovų vartus (2:0).

55 min. „Sūduvos“ strategas V.Čeburinas atliko pirmą keitimą. Vietoje Jovano Cadjenovičiaus aikštelėje pasirodė Povilas Leimonas.

58 min. Po labai ilgos pertraukos – pavojus prie „Celtic“ vartų. Tiesa, S.Gotalo smūgis iš baudos aikštelės buvo labai netaiklus.

61 min. Norvegas Kristofferis Ajeris įmušė kuriozinį įvartį galva į „Sūduvos“ vartus (3:0).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

65 min. „Celtic“ treneris Brendanas Rodgersas pakeitė pirmo įvarčio autorių L.Griffithsą. Vietoje jo – Ryanas Christie.

68 min. Puikios progos nuginkluoti I.Kardumą neišnaudojo Michaelis Johnstonas.

73 min. Dar vienas mažytis „Sūduvos“ vartininko stebuklas – sėkmingai atlaikė nedengiamą M.Johnstoną smūgį iš baudos aikštelės.

79 min. „Sūduvos“ legionierius Andro Švrljuga atliko tolimą smūgį iš 25 m., tačiau kamuolys skriejo gerokai virš vartų.

82 min. „Celtic“ ketvirtą kartą pasiuntė kamuolį į „Sūduvos“ vartus, tačiau teisėjas užfiksavo nuošalę.

90 min. Aikštelės šeimininkai sukūrė dar kelias progas, tačiau pasižymėti nesugebėjo, Finalinis teisėjo švilpukas paskelbė „Celtic“ pergalę 3:0.

REKLAMA

PRIEŠ RUNGTYNES:

Marijampolės „Sūduvos“ treneris V.Čeburinas tikino, jog šio vakaro rungtynės Glazge bus sunkesnės nei pirmoji klubų dvikova Marijampolėje.

„Varžovai yra labai gera, galinga komanda, turėdami savo tribūnų palaikymą jie žaidžia labai gerai, manau, nuo pirmųjų rungtynių minučių susidursime su dar didesniu spaudimu nei buvo Marijampolėje. „Celtic“ turi labai greitus, techniškus žaidėjus, tai drausminga, gerai subalansuota komanda, tačiau mus pirmyn veda didelis noras. Būtent tai gali būti mūsų pranašumas.“

Paklaustas, ar rungtynės Glazge bus svarbiausios jo karjeroje, V. Čeburinas priminė prieš metus vykusią dvikovą su Razgrado „Ludogorec“.

REKLAMA

„Tuomet taip pat buvome šiame etape, skirtumas tik tas, kad tuomet iš pradžių žaidėme išvykoje, o dabar – namie. Tuomet pralaimėjome pirmąsias rungtynes 0:2, namie pirmasis kėlinys klostėsi sunkiau, o antrasis jau buvo mums geras, turėjome progų įmušti. Paralelė yra tokia, kad mums buvo būtina įmušti per antrąsias rungtynes tada, reikia ir dabar, – kalbėjo „Sūduvos“ treneris. – Tačiau negaliu sakyti, kad šios rungtynės yra svarbiausios. Visos rungtynės Čempionų lygoje ir Europos lygoje yra svarbiausios.“

Žiniasklaidos atstovų paklaustas, ką reikštų pergalė prieš „Celtic“, V. Čeburinas nusišypsojo: „Tai būtų šventė „Sūduvai“, Marijampolei ir, manau, visai Lietuvai.“

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tuo metų „Sūduvos“ lyderį Ovidijų Verbicką labiausiai motyvuoja varžovų nusiteikimas Marijampolės komandos atžvilgiu.

„Jų treneris jau prieš pirmas rungtynes sakė, kad turi mus įveikt neįtempę raumenų, atvažiavo, nesitreniravo čia. Jie mus nuvertina, laiko kaimo komanda. Jie žino, kad namie geriau žaidžia, tai dar labiau mus nuvertins. Sakau, tai gali mums padėti“, – sakė O.Verbickas.

Glazgo „Celtic“ treneris Brendanas Rodgersas po rungtynių Marijampolėje skundėsi savo žaidėjų koncentracija, tačiau neabejoja, jog šį vakarą viskas bus kitaip.

„Mes jau savaitgalį parodėme, kad galime geriau, mūsų koncentracija buvo geresnė. Mes apie tai kalbame, tai analizuojame ir bandome tai pagerinti. Tai nėra tai, kas mane labiausiai baugintų, tačiau tai kartais nesuveikia. Ypač atrankos rungtynėse, o tai greičiausiai yra pasekmė mūsų pokyčių gynėjų grandyje. Tačiau taip, esu ramus, kad mūsų koncentracija bus geresnė nei praėjusią savaitę“

Savo nuomonę apie šias rungtynes išreiškė ir futbolo ekspertai Nerijus Kesminas ir Ervinas Kvitkauskas:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų