REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Gitanas Nausėda palieka SEB banką

Atnaujinta 16 val.

SEB banko prezidento patarėjas ir vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda nuo šių metų rugsėjo 7 dienos palieka banką. Jo pareigas laikinai eis dabartinis banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas, artimiausiu metu pristatysiantis ir naujausią Lietuvos makroekonomikos apžvalgą.

SEB banko prezidento patarėjas ir vyriausiasis ekonomistas Gitanas Nausėda nuo šių metų rugsėjo 7 dienos palieka banką. Jo pareigas laikinai eis dabartinis banko vyriausiasis analitikas Tadas Povilauskas, artimiausiu metu pristatysiantis ir naujausią Lietuvos makroekonomikos apžvalgą.

REKLAMA

„Eidamas vyriausiojo ekonomisto ir prezidento patarėjo pareigas Gitanas Nausėda savo profesionalumu ir kompetencija, patirtimi ir giliomis įžvalgomis prisidėjo prie SEB banko raidos ir visuomenės finansinio raštingumo didinimo. Esame dėkingi jam už atsidavimą, ilgą ir nuoseklų darbą bei indėlį kuriant banko istoriją“, − sako SEB banko valdybos pirmininkas ir prezidentas Raimondas Kvedaras.

Finansininkas, dėstytojas ir mokslininkas dr. G. Nausėda SEB banke dirbti pradėjo 2000 m. Nuo 2008 m. jis ėjo SEB banko prezidento patarėjo ir vyriausiojo banko ekonomisto pareigas. G.Nausėdą banką palieka šalių susitarimu.

REKLAMA
REKLAMA

Manoma, kad G. Nausėda dabartinę darbovietę palieka, nes dalyvaus prezidento rinkimuose. 

G. Nausėda: apie sprendimą pranešiu artimiausiu metu

Gitanas Nausėda naujienų agentūrai BNS pasakė, kad žada artimiausiu metu paskelbti, ar dalyvaus prezidento rinkimuose.

REKLAMA

„Galiu pasakyti, kad planuoju artimiausiu metu paskelbti, ar dalyvausiu prezidento rinkimuose“, – BNS ketvirtadienį sakė G. Nausėda.

G. Nausėda kol kas pirmauja visuomenės nuomonių apklausose tarp potencialių kandidatų į prezidento rinkimus.

Šiuo metu jį kandidatu kelia kai kurie konservatorių skyriai, artėjant Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų pirminiams rinkimams atrenkant partijos kandidatą. G. Nausėda turi per rugsėjį apsispręsti, ar sutiktų dalyvauti konservatorių vidaus rinkimuose.

Į SEB banką ketvirtadienį kreipėsi Seimo Biudžeto ir finansų komiteto pirmininkas Stasys Jakeliūnas, prašydamas paaiškinti, ar G. Nausėdos galimas dalyvavimas rinkimuose dera su banko etikos kodeksu ir ar bankui dėl tokių veiksmų nekyla reputacinės žalos rizika. Dėl G. Nausėdos į SEB akcininkus vasarį kreipėsi ir Seimo konservatorius Žygimantas Pavilionis.

REKLAMA
REKLAMA

G. Nausėda sako, kad jo sprendimai nėra susiję su Seimo narių veiksmais.

„Apie tai galvojau gerokai anksčiau, manau, kad tai logiškas ir geras sprendimas. Bet tikrai negalėčiau suteikti garbės kai kuriems žmonėms, kad jie paskatino galutinį sprendimą, nes jis atsirado anksčiau. Sprendimas yra ir jį paskelbsiu visai netrukus, bereikia nedaug kantrybės ir viskas bus padaryta“, – tikino ekonomistas.

G. Nausėda, kritikuojamas dėl padažnėjusių išvykų į regionus, sako, kad per pastaruosius dešimtmečius į provinciją yra vykęs „600-700 vizitų“.

„Bet savaime suprantama, kad akys žiūrėjimo į tą patį reiškinį yra visiškai kitokios: jei anksčiau tai buvo žiūrima kaip į ekonomisto išvažiavimą į regionus, dabar ne dėl nuo manęs priklausančių priežasčių į tą patį įvykį, tą pačią prezentaciją žiūrima kitaip“, – sakė jis.

Nuo rugsėjo 7 dienos laikinai eiti SEB banko vyriausiojo ekonomisto pareigas paskirtas Tadas Povilauskas. Daugiau nei dešimtmetį finansų srityje dirbantis T. Povilauskas prie banko prisijungė 2015 m. Iki šiol jis buvo atsakingas už ekonominių tendencijų analizę, prognozių modeliavimą ir analitines įžvalgas. Naujo formato Lietuvos makroekonomikos apžvalga kartu su T.Povilausku visuomenei bus pristatyta jau spalio pradžioje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų